TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Valtonen Sportin ensi kauden päävalmentaja

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Sport tiedotti tulevasta tänään.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mestistä pelaava Vaasan Sport tekee uudistuksia ensi kaudelle valmennukseen. Myös Jussi Tapio saapuu Vaasaan kuuden ottelun sopimuksella.

− Meillä on tavoite keväässä. Haluamme urheilullisesti voittaa sarjan ja olla keväällä korkealla ja nousta sarjaporras ylöspäin. Sen eteen tehdään päivittäin töitä. Katkaistaan nyt näiltä farmipelleilyiltä siivet, avaa Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Vaasan Sportin valmentajaosasto uudistuu siten, että ensi kaudesta alkaen vaasalaisia komentaa Tomek Valtonen. Valtosen sopimus on 2+1-vuotinen ja se on Valtoselle ensimmäinen edustusjoukkueen päävalmentajana. Myös Sportin valmentajan Ari-Pekka Pajuluoman sopimus jatkettiin 1+1-vuotisella pahvilla.

− Pelasi Sport Mestistä tai Liigaa, niin sopimukset ovat silti voimassa. Halusimme olla ajoissa liikkeellä tämän asian kanssa, ja ollaan vaihtoehdoista löydetty meille sopivat. Ei meillä ollut aikomusta vielä ilmoittaa asiasta, mutta kun tämä nyt tuli ilmi, niin julkaistaan se. Nyt kaikilla on työrauha, ja uskon, että tämä parivaljakko suoriutuu hyvin ensi vuonna, kertoo Jämsä.

− Tämä prosessi lähti liikkeelle sovittuani Jokereiden kanssa, että haen ensi kaudeksi päävalmentajan paikkaa. Koin, että Sport on urheilullisesti paras vaihtoehto. Seura on menossa eteenpäin ja sillä on kovat tavoitteet nyt ja tulevaisuudessa. Kulttuuri, harjoitteluolosuhteet, sekä fanit vaikuttivat päätökseeni. Monien keskusteluiden jälkeen koin olevani valmis sitoutumaan pitkäjänteisesti tähän projektiin. Olemme seuran johtohenkilöiden kanssa samala sivulla, kuinka voimma yhdessä viedä Sportia eteenpäin, päivittelee Valtonen sopimustaan.

− Hienoa tietää missä ensi kaudella on töissä, mutta nyt focus on nyt tässä kaudessa ja tavoitteissa, kommentoi puolestaan Pajuluoma omaa sopimustaan.

Lisäksi aiemmenki vaasalaisten riveissä pyörähtänyt Jussi Tapio saapuu vahvistamaan Sportin rivejä aluksi kuuden ottelun sopimuksella. Tapio pelasi alkukauden Tansakassa ja Ruotsissa Allsvenskanissa, mutta hän palasi tällä viikolla Suomeen.

− Kuuden ottelun jälkeen tiedämme, mitä hänen kohdallaan tehdään. Varmasti pystyy auttamaan joukkuetta voittamaan, kommentoi Jämsä Tapiota.

− Tämä oli aika nopea ratkaisu, koska tulin maanantaina Suomeen. Onneksi on tuttu organisaatio, niin ei tarvitse nollasta aloittaa. Haluan pitää tällä pelituntumani, enkä pidä mahdottomana pelata loppuakin kaudesta Sportissa, kertoo Tapio.

» Lähetä palautetta toimitukselle