Valko-Venäjän kiri liikaa Slovakialle - Nyqvist maalasi Kazakstanin kumoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Stepanov upotti ratkaisun Slovakian verkkoon.
MM-kisojen keskiviikon päiväpeleissä nähtiin tiukkaa taistelua pisteistä. Valko-Venäjä kiri päätöserässä Slovakian ohi ja Sveitsi kaatoi Latvian viime minuuttien osumalla. Moskovan iltapelissä Ruotsi jätti Kazakstanin vaille mahdollisuuksia ja latoi tauluun kolmesti osuneen Gustav Nyqvistin johdolla 7-3-lukemat.

Ottelun avauserä oli hyvin jäähyjen värittämä ja erä edettiin hyvin tasaisissa merkeissä.

Valko-Venäjälle tarjottiin erässä kahden miehen ylivoimaakin, mutta laukaukset puuttuivat täysin ja Slovakia selvitti alivoiman varsin helposti.

Toisen erän alussa Slovakia avasi ottelun maalihanat, kun puolustaja Andrej Sekera vei joukkueen 1-0-johtoon.

Slovakia oli erässä selkeästi niskan päällä ja Valko-Venäjä jäi täysin puolustuskannalle. Erän lopulla Tomas Jurco ohjasi maalin edestä Slovakian jo 2-0-johtoon.

Päätöserän Valko-Venäjä aloitti räväkästi ja puolustaja Kirill Gotovets laukoi joukkueelle 2-1-kavennuksen erän avausminuutilla.

Slovakian puolustus koki erässä kovia, kun puolustaja Michal Sersen loukkaantui. Puolustaja menetti tasapainonsa ja liukui vauhdilla päin laitaa. Sersen vietiin kaukalosta paareilla pois.

Valko-Venäjä pelasi päätöserässä vahvasti ja Artur Gavrus toikin joukkueen tasoihin ajassa 48.34. Joukkueen kirin huipensi Andrei Stepanov, joka viimeisteli vahvan nousunsa päätteeksi etukulmasta 3-2-johtomaalin Julius Hudacekin selän taakse viitisen minuuttia ennen loppusummeria.

Charles Linglet iski vielä 4-2-loppunumerot muutamaa minuuttia myöhemmin ja varmisti Valko-Venäjälle sen turnauksen avauspisteet.

Sveitsille täysi pistepotti viime hetken osumalla

Sveitsi hallitsi ottelun avauserää selkeästi, mutta aiempien pelien tapaan hyökkäyspelaaminen oli tehotonta.

Latvia ei saanut peliään kulkemaan ylivoimallakaan ja todellisia paikkoja ei syntynyt.

Toisen erän alku oli Latvialle musta, sillä se otti kaksi typerää rangaistusta ja Sveitsin Nino Niederreiter rokotti molemmista vieden joukkueensa 2-0-johtoon.

Sveitsi jatkoi vahvalla otteella myös jatkossa ja Gregory Hoffman ohjasi Sven Andrighetton tarjoilusta lukemiksi 3-0 juuri ennen erän puoliväliä.

Sveitsi kuitenkin päästi vaisusti esiintyneen Latvian peliin mukaan erän viimeisellä viisiminuuttisella: Mikelis Redlihs toi Latvian maalin päähän kahdella ylivoimamaalillaan. Tasoitusosuma merkittiin Ronalds Keninsille, jonka laukaus ohjautui maaliin epäonnisesti sveitsiläispeluri Morris Trachslerin mailasta.

Päätöserässä Sveitsi siirtyi uudelleen johtoon vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Andrighetto yllätti Edgars Masalskisin. Riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Aleksejs Sirokovs toi Latvian tasoihin vain 26 sekuntia myöhemmin.

Ottelu näytti jo etenevän jatkoajalle, mutta Sveitsi iski puolitoista minuuttia ennen loppusummeria: Roberts Bukartsin heikko purku päätyi Erik Blumin lapaan ja puolustaja kiskaisi kiekon verkon perukoille varmistaen Sveitsille turnauksen ensimmäisen täyden pistepotin.

Ruotsi murjoi Kazakstanin jään rakoon

Ruotsi pelasi kaksi erää vahvasti Kazakstania vastaan ja latoi tauluun selkeät lukemat. Ruotsi meni avauserän puolivälin jälkeen vajaassa neljässä minuutissa 3-0-johtoon, kun kiekon vuorollaan maaliin iskivät Mikael Backlund, Linus Klasen ja puolustaja Adam Larsson.

Backlund otti erän lopussa rangaistuksen ja Kazakstan rokotti, kun Dustin Boydin laukaus löysi tiensä verkon perukoille.

Ruotsi kiristi vielä tahtiaan toisessa erässä ja Gustav Nyqvist iski joukkueen ylivoimalla 4-1-johtoon heti erän alussa. Tämä riitti myös Kazakstanin maalivahti Vitali Kolesnikille ja hänen tilalleen tolppien väliin luisteli Pavel Poluetkov.

Poluetkovkin joutui antautumaan erässä vielä kahdesti, kun Nyqvist viimeisteli illan toisellaan lukemiksi 5-1 ja Alexander Wennberg iski alivoimalla numeroiksi jo 6-1.  Erän viimeisellä minuutilla Linus Omarkilla oli mahdollisuus vielä lisätä johtoa rangaistuslaukauksesta, mutta yritys epäonnistui.

Päätöserässä Ruotsilta suurin into oli jo mennyt ja Kazakstan kaunisteli lukemia, kun Vladimir Markelov ja Roman Savchenko osuivat vajaan minuutin sisään toisistaan kaventaen lukemat 6-3:een.

Illan tehomiehenä 3+1-tehoilla häärinyt Nyqvist laukoi vielä alivoimalla loppunumeroiksi 7-3.