Valko-Venäjä varmisti sarjapaikkansa - Norja päätti turnauksensa voitokkaasti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Valko-Venäjä pelaa A-sarjassa ensi keväänäkin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
MM-kisojen iltapäiväpeleissä isoin panos oli Valko-Venäjällä, jolle tappio olisi tiennyt putoamista. Joukkue kuitenkin selätti putoamispeikon ja nappasi 3-0-voiton Ranskasta. Moskovan lohkossa Norja nappasi merkityksettömästä päätöspelistä voiton Latviasta 3-1-lukemin.

Latvian ja Norjan välisessä kamppailussa panoksena oli vain kunnia, sillä molemmat joukkueet olivat menettäneet jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

Tasaisissa merkeissä edenneessä avauserässä maalinteon aloitti Latvia, kun Miks Indrasis ohitti laukauksellaan Steffen Søbergin. Norja tuli vielä erän lopussa tasoihin, kun Ken Andre Olimb iski Mats Rosseli Olsenin syötöstä 1-1-maalin.

Toisen erän alku oli latvialaisittain synkkä, sillä Norja meni erän ensimmäisellä minuutilla 3-1-johtoon Jonas Holosin ja Johannes Johannessenin osumilla. Maalien väliin jäi aikaa 16 sekuntia.

Latvia pääsi erässä kokeilemaan neljästi ylivoimaakin, mutta ei saanut aikaan kavennusosumaa. Päätöserä ei enää ihmeitä tarjonnut. Latvia ei saanut kunnon kiriä aikaan ja Norja nappasi täyden pistepotin 3-1-lukemilla.

Valko-Venäjä säilytti paikkansa A-sarjassa

Valko-Venäjällä oli ottelussa Ranskaa vastaan isot panokset, sillä se on oli saatava vähintään piste säilyäkseen A-sarjassa. 

Joukkue olikin avauserässä niskan päällä ja Cristobal Huet oli Ranskan maalilla täystyöllistetty torjumalla 15 laukausta. Valko-Venäjän hallinta jatkui toisessakin erässä ja joukkue meni johtoon, kun Andrei Stas löi maalin edestä 1-0-osuman.

Ranska sai erän edetessä pelin juonesta kiinni ja erän jälkimmäisellä puoliskolla sillä oli kolme ylivoimaakin, mutta kiekko ei löytänyt tietään Vitali Kovalin vartioimaan maaliin. Valko-Venäjä puolestaan rokotti erän viimeisellä minuutilla, kun Geoff Plattin terävä laukaus painui yläkulmaan vastahyökkäyksen päätteeksi.

Päätöserän alussa Stas lisäsi Charles Linglet'n tarjoilusta Valko-Venäjän johdon kolmeen maaliin. Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten Valko-Venäjä säilytti paikkansa MM-kisojen A-sarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle