Valko-Venäjä selvisi täpärästi – Unkari ja Kazakstan tippuvat IA-divisioonaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Valko-Venäjä oli selkä seinää vasten.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Valko-Venäjä vältti tippumisen IA-divisioonaan voittamalla Ranskan Pietarin päiväottelussa lukemin 3-0. Tuloksella Valko-Venäjä ohitti edellään olleen Unkarin ja näin ollen säilyy korkeimmalla MM-tasolla.

MM-kisojen päiväottelusta suurin mielenkiinto oli Pietarissa, jossa Valko-Venäjä ja Ranska kohtasivat. Valko-Venäjän oli pakko ottaa ottelusta pisteitä tai sillä olisi ollut edessään tipahtaminen IA-divisioonaan. Valkovenäläiset selvittivät ottelun lopulta edukseen lukemin 3-0 ja säilyvät sarjassa. Unkarin on tyytyminen hakemaan vauhtia alemmalta MM-tasolta.

Valko-Venäjä kävi vuoden mittaisella visiitillä divisioonassa viimeksi vuonna 2004. Unkarille säilyminen korkeimmalla sarjatasolla kaksi vuotta peräkkäin olisi puolestaan ollut historian ensimmäinen kerta. Ennen tämän vuoden turnausta Unkari vieraili päätasolla viimeksi vuonna 2009 ja sitä ennen vuonna 1939.

Moskovan A-lohkon putoaja selvisi jo aiemmin. Se on Kazakstan, joka on tehnyt hissiliikettä IA-divisioonan ja päätason MM-sarjan välillä vuodesta 2009 saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle