Vaasan Sportin runko alkaa hahmottua

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport on ehkäpä Mestiksen vetovoimaisin joukkue. Joka kaudelle on länsirannikolle vetoa enemmän kuin joukkue voi pelipaikkoja tarjota. Viimeisin sopimus on allekirjoitettu paluumuuttaja Patrik Westerbackin kanssa.

Patrik Westerback jätti Sportin toistamiseen edelliskauden jälkeen, osoitteena jo toistamiseen Ruotsi. Edellinen Ruotsin käynti juniori-ikäisenä jäi ehkä suunniteltua lyhyemmäksi ja myöhemmin "Pate" myönsi että keikka oli virhe. Onnistunut ei ollut Westerbackin viime keikkakaan, Ruotsin passiivinen pelityyli sopi taitavalle pelintekijälle kuin otsatukka sialle. Paluu Suomeen tuli ajankohtaiseksi jo alkukeväästä. Virallinen ilmoitus asiasta saatiin eilen kun Westerback allekirjoitti sopimuksen kasvattajaseuransa Vaasan Sportin kanssa.

Westerback oli yksi ikäluokkansa tähtipelaajista ja Pohjola-leirillä hänet valittiinkin leirin parhaaksi pelaajaksi ennen mm. Saku Koivua, Juha Lindiä ja Lasse Pirjetää. Kuten em. nimet kertovat ovat pelaajien urat edenneet hieman eri malliin. Yksi syy Westerbackin uran tilaan on uskollisuus Sportia kohtaan. Paten suku on ollut vahvasti aikoinaan ollut perustamassa Vaasan Sportia. Myös Paten vanhempi veli Kenneth on aikoinaan pelannut mallikkaan uran Sportissa ja Kennethin ura jatkuu Vaasassa valmennustoimissa. Nuoremman Westerbackin perässä ovat olleet muutamat liigaseurat mutta Pate on pelannut Suomessa vain Sportin paidassa. Ensi kaudella Westerback on takuuvarmasti Mestiksen kirkkaimpia tähtiä ja kotikatsomolle erittäin tervetullut paluumuuttaja, hieman ailahtelevasta luonteesta huolimatta. Vastaavanlaisia taitoniekkoja ei Mestikseen usein eksy.

Sportin runko on saanut jo useita nimiä paperiin. Viime kaudella TuTo:sta Vaasaan saapunut puolustaja Pasi Kuusisto, joka voitti seuran +/- tilaston, on mukana ensi kaudellakin. Maalinsuulla jatkaa oma kasvatti Timo Laaksoharju joka nousi Mestiksen maalivahtien parhaimmistoon ennen olkavammaansa. Myös monivuotinen työmyyrä ja kapteeni Vesa Myllyaho jää Vaasaan. Myllyaho on yksi sarjan parhaista kahdensuunnan pelaajista ja erittäin tärkeä pelaaja jollaisia jokainen joukkue kaipaa riveihinsä. Puolustuksessa jatkavat myös Mikael Hallbäck sekä Jarno Kosonen, molemmat luotettavia ja varmaotteisia puolustuspelaajia. Maalin suulle pestattiin Tapparan A-junnuista Håkan Danielsson joka esitti hyviä otteita uudelle kotiyleisölleen harjoitusleiriottelussa Armeijan urheilujoukkoja vastaan. Hyökkäyksessä jatkavat myös taitava pelintekijä ja hyvä johtajatyyppi Mikko Manner sekä aloitusspesialisti ja puolustava hyökkääjä Jori Kokkonen. Myös kesken viime kauden KoMu HT:sta nostettu rymistelijä Joni Reinikka sai sopimuksen, kiitos mallikkaiden playoffs-otteluiden. Myös Sportin valmennus jatkaa samalla porukalla, päävalmentajana Arto Sirviö apureinaan Staffan Nykvist ja Kenth Westerlund, molemmat entisiä Sport pelureita.

Puolustajista Miika Jämsä on lähes varmuudella jäämässä Vaasaan. Lisäksi alkukesän testileiriläisistä on useita nimiä saamassa kyselyitä ensi kauden palveluista. Testileirin ottelussa hyvin pelanneet Tatu Backman, Harri Korpela ja Juha-Matti Yli-Junnila lienevät haussa, myös Pasi Pieninkeroisen kaltaiselle kookkalle pelaajalle olisi tarvetta eikä HPK:n A-junnun Teppo Tuomaisen taitoja voi ylenkatsoa missään nimessä. Omista junioreista joukkueen mukana harjoittelevat Eero Ovaska, Kim Nabb, Anssi Hietaharju sekä Juho Autio.

Sopimustilanne:

MV: Timo Laaksoharju, Håkan Danielsson

P: Pasi Kuusisto, Mikael Hallbäck, Jarno Kosonen

H: Vesa Myllyaho, Patrik Westerback, Jori Kokkonen, Mikko Manner, Joni Reinikka.

Vaasan suunnassa on odotettavissa lukuisia sopimuksia lähiviikkoina.

Viime kauden joukkueesta saattaa olla lähdössä monia nimiä. Varmoja lähtijöitä ovat Marko Luomala joka siirtyy Tampereen Ilvekseen sekä Veli-Matti Otava joka yllättäen päätti lopettaa pelaamisen. Toni Sysimies on listattu monesti lähtijäksi, myös monivuotinen maalivahti Marko Härkönen saattaa etsiä uutta seuraa. Myös Olli Hällforsin lähtöä puolustuksesta on spekuloitu ja André Smulterin paikka saattaa olla ensi kaudella tyhjänä mutta näihin asioihin ei ole saatu minkäänlaista varmuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle