Vaasan Sport vapautti Arto Sirviön päävalmentajan pestistä

MESTIS / Uutinen
Sport teki useiden palaverien jälkeen päätöksen vapauttaa Arto Sirviö päävalmentajan tehtävistä. Uusi päävalmentaja on entinen Sportin pelaaja ja seurassa eri junioreita valmentanut Kenneth Westerback.

Kello 18.30 Vaasan jäähallissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa joukkueen puheenjohtaja Kalervo Laaksoharju esitteli lehdistölle uuden valmentajan. Westerback on joukkueen entinen pelaaja ja on viimeisien vuosien aikana toiminut seurassa mm. A- ja B-junioreiden valmentajana sekä alkukaudesta Sportin farmijoukkueen HC Stormin valmentajana.

- Sportin menestys on tällä kaudella ollut odotuksiin nähden heikkoa. Paperilla joukkue on paljon parempi mitä tulokset näyttävät. Tavoite oli ennen kautta parantaa viime kauden sijoitusta ja uskallan väittää että tuo tavoite säilytetään, kertoi tilaisuuden aluksi puheenjohtaja Kalervo Laaksoharju.

- Hieman on joukkueen sisältä tullut viestejä siitä, että kaikki ei ole aivan kohdallaan. Palavereja on Sirviön kanssa pidetty johtoryhmän kanssa ja tämä päätös tehtiin sitten eilen illalla.

Arto Sirviö on edelleen joukkueen ja pelaajien käytettävissä sopimuskauden loppuun asti. Sopimus loppuu 30.4.2003.

- Taloudellisesti meille tuli nyt kaksinkertainen valmennuspalkka, mutta sponsorit ovat lähteneet hyvin tähän mukaan. Kalliiksi tulisi tietysti se että yleisö vähenee ja siksi jotakin piti myös tämän takia tehdä, jatkoi Laaksoharju.

Uusi valmentaja on tuttu vaasalaiselle kiekkoyleisölle. Kenneth Westerback on Sportin monivuotinen pelaaja 80- ja 90- luvun menestysvuosilta. Peliuran jälkeen "Kena" jatkoi uraansa kaukalon toisella puolella ja on yhtä Ruotsin käyntiä lukuunottamatta valmentanut Sportin junioreita. Kena nosti B-juniorit aikoinaan SM-sarjaan ja viime keväänä hän vei A-juniorit pitkälle liigakarsinnoissa.

Tälle kaudelle Kena lähti valmentamaan Sportin farmijoukkuetta HC Stormia. Westerback haluttiin toimeen monestakin syystä. Westerback on vaasalainen ja entinen joukkueen pelaaja sekä Westerback on myös kaikkina valmennusvuosinaan saanut hyvää kehitystä aikaiseksi. Westerbackin auktoriteetti ja työmoraali tulevat olemaan varmasti avainasemassa joukkueen harjoituksissa ja otteluissa. Kenan maanläheisyydestä saatiin jälleen kerran todiste tilaisuudessa. Joukkueen johto oli paikalla pikkutakeissa, Kena kotoisasti flanellipaita päällä.

- Mulla on halu eteenpäin tässä valmentajan hommassa. Viimeksi kun pidettiin Sportin kanssa neljän päivän rupeama niin siitä jäi tosi hyvä maku, kertoo uunituore päävalmentaja.

- Kun saatiin työpaikan, HC Stormin ja ennenkaikkea vaimon kanssa asiat sovittua niin kaikki oli sillä selvä. Tällaisia tilanteita ei tule vastaan joka päivä niin nyt siihen piti tarttua.

Westerbackin aisapari Staffan Nykvist on Kenan entinen joukkuetoveri Sportin vuosilta.

- Staffanilla on iso rooli. Hän on puolitoista vuotta Sportin mukana ollut ja tuntee vastustajat hyvin.

- Tässä pitää saada hommaan sellainen tekemisen meininki. Olen aktiivisen jääkiekon puolella, sellainen punainen lanka pitäisi löytää. Nyt ollaan ruvettu pitämään vauhtia ja kun tähän vielä saadaan järkeä mukaan niin hyvä tulee. Työnteolla mennään tuloksiin, kertoi Kena, joka oli jo tänään ensi kertaa jäällä uuden joukkueen kanssa.

- Ehkä nykyään jääkiekkoilijoilta ei vaadita tarpeeksi työntekoa. Ainakin suomalainen kiekkoilija on sellainen että se välillä tarvitsee niinsanotusti raippaa, jatkoi kakkosvalmentaja Staffan Nykvist.

Uusi valmentaja kuitenkin pitää kaikkien jalat maassa.

- Se työ mitä me nyt tehdään tulee näkymään vasta joskus tammikuussa. Nyt pitää mennä ja ottaa niin paljon pisteitä kuin vain mahdollista.

Kysymyksiin omasta velipojasta, joukkueen ykkösketjun sentteristä Patrik Westerbackista ohittaa Kena nopeasti ja suoraviivaisesti.

- Kun tullaan hallin ovesta sisälle niin se on siitä eteenpäin vain kiekkoa. Ei junnu saa mitään erivapauksia. Sitten kun mennään taas hallin ulkopuolelle niin sitten voi kysyä että mitäs isälle ja äidille kuuluu, mutta hallissa kun ollaan niin se on vain kiekkoa. Muutenkin kaikki ovat joukkueessa samalla viivalla. Kaikille annetaan mahdollisuus ja siitä sitten lähdetään muokkaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle