TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Vaasan Sport julkisti liudan sopimuksia

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sportin ensi kauden joukkue alkaa muodostua. Tänään julkaistiin muutama uusi sopimus.

Niklas Fogström jatkaa Sportissa myös ensi kaudella. Taitava playmaker ei vielä viime kaudella pystynyt täyttämään odotuksia viime kauden A-junioreiden pistepörssin voiton jälkeen. Alkukauden ongelmien jälkeen kausi tasaantui ja playoffseissa Fogström pelasi parhaat ottelunsa Sportin paidassa. Alkukaudesta Fogi joutui täyttämään Patrik Westerbackin luistimia ykköskentässä. Ensi kaudella vaasalaiskasvatilta voidaan odottaa isompaa roolia kakkos- tai kolmoskentän sentterinä.

Kalle Mattila saapui viime kaudella kesken kauden tuomaan Sportiin lisää voimaa ja kokoa. Muutamat ensimmäiset pelit sujuivat heikosti keskenkuntoisuuden vuoksi, mutta kun vauhtiin oli totuteltu, Mattila löysi paikkansa kakkoskentän laidalta. Mattila on kovaotteinen duunari, joka pystyy suistamaan vastustajan ajatukset pois itse pelistä. Pelaaja jota vihataan muualla mutta on omassa joukkueessaan tärkeä.

Håkan Danielsson tuli Sportin kakkosvahdiksi Tapparan A-junnuista. "Däni" pelasikin itsensä pian vaasalaisyleisön suosioon torjumalla eleettömästi ja varmasti. Paikoitellen Däni oli ohittamassa Marko Härköstä ykkösmaalivahdin paikalta mutta playoffseissa Härkönen oli loukkaantumiseen asti selkeä ykkönen. Kookas molari opiskelee Vaasassa ja jatkosopimus olikin monelle itsestäänselvyys. Saattaa ensi kaudella nousta tosissaan sarjan huipulle. Mestis-Maajoukkue tuli tutuksi viime kaudella.

Teemu Viemerö on myös tuttu Sportin piireissä. Erittäin kovaotteinen ja varma omanpään puolustaja on takuuvarmasti fanien suosikki. Viemerö on tarvittaessa myös poliisina kentällä, sen huomasi toissakaudella Kuopion yleisö. Vaikkakin iän myötä luonne on tullut lempeämmäksi niin Viemerö on edelleen ehkäpä Mestiksen kovin pelaaja. Maalineduspelissä miehen luonne on edelleen julma. Jykeväksi pelaajaksi Viemerö liikkuu yllättävän ketterästi ja rightiltä lähtävä laukaus on kova. Viime kausina Viemerö on tehnyt visiittejä Sportiin mutta muuten pelit ovat kulkeneet KoMu HT:n riveissä.

Lisäksi Sport ilmoitti Marko Härkösen jatkon olevan 99% varma. Härkönen oli playoffsien paras maalivahti lukujen varjossa. Torjuntaprosentti huiteli 95% tasolla ja haaviin tuli matkalla kolme nollapeliä.

Joukkueella on myös kiikarissa kaksi kovan luokan vahvistusta. Toinen pelaaja on ulkomainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle