Vaasan Sport ensijäillä

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport aloitti maanantaina jääharjoittelun Vaasan jäähallin harjoitusjäällä. Jäällä olivat kaikki sopimuspelaajat, muutama oma juniori ja kaksi näytillä olevaa pelaajaa. Sportilla on tällä hetkellä 18 sopimuspelaajaa, joista yksi on ns. juniorisopimus. Hyökkäyskalusto vahvistuu vielä ainakin ketjullisella pelureita ja puolustus vähintään yhdellä pelaajalla.

Harjoitukset olivat tyypilliset ensimmäiset jäällä. Ohjelmassa oli paljon erilaisia luistelukuviota ja kiekonkäsittelyjä. Maalivahdit saivat osakseen paljon laukauksia, vaikka monesti kiekot paukkuivat alkukankeutta plekseihin ja päätylaudoituksiin. Vauhtia oli mukana mukavasti ja Sport vaikuttaakin ensi kaudella nopealta joukkueelta. Varsinaisen harjoitteluosuuden jälkeen monet pelaajat jäivät hiomaan laukauksiaan kuntoon kesän jäljiltä ja maalivahdit saivat kunnon hien ennenkuin pääsivät pukukoppiin huilaamaan.

Harjoittelun loppuvaiheessa oli vuorossa peliä, jossa innokkaimmat Sportfanit, joita oli hallille kertynyt kymmenkunta kappaletta, saivat ensimmäisiä maistiaisia tulevan kauden ketjukokoonpanoista. Koska jäällä ei ollut neljää täyttä ketjua, käytiin peliä neljällä neljää vastaan. Vaikka hyökkääjäparit vaihtuivatkin useasti pystyi kokoonpanosta huomaamaan, että ainakin Patrik Westerback, Antti Hildén ja Vesa Myllyaho muodostivat yhden kokonaisuuden. Vastapuolella valkoisilla paidoilla pelasivat usein yhdessä Tatu Backman ja Kristian Hjerpe, joiden yhteispeli näytti lupaavalta, vaikka oltiin vasta ensimmäisillä jäillä. Viime kauden pelaajista Mikko Manner ja Jori Kokkonen pelasivat usein Ahmoista Sportiin siirtyneen Pasi Pieninkeroisen kanssa.

Puolustajaparit olivat sen sijaan vakiot. Viime kauden loppupuolen yhdessä pelanneet Pasi Kuusisto ja Jarno Kosonen olivat nytkin yhdessä. Muutama viikko takaperin jatkosopimukset tehneet Jussi Heikkinen ja Miika Jämsä olivat toinen pari ja jo kahdeksannen kautensa Sportissa aloittava Mikael Hallbäck ja porilaissyntyinen Juha Mattila kolmas. Sportissa ensi kaudella ns. juniorisopimuksella pelaava Eero Ovaska pelasi neljännessä parissa testissä olevan Juha-Pekka Koskisen kanssa. Jäällä oli myös yhdeksäs puolustaja Juho Autio, yksi Sportin juniorituotannon lupaavimmista pelaajista, mutta hän hääri peliosiossa hyökkääjänä.

Maalivahdeista jäällä oli Timo Laaksoharju, Tapparan A:sta Sporttiin siirtynyt Håkan Danielsson ja toistaiseksi ilman sopimusta oleva kokenut Marko Härkönen.

Uusista pelaajista kiinnostavin oli tietysti Vaasalaisyleisön suuri suosikki Patrik Westerback, joka vuoden tauon jälkeen palaa kasvattiseuraansa. Westerbackin liikkeet olivat tutun räväkkiä ja tutut ”lättysyötöt” löysivät totutusti ketjukavereiden lapaan. Ilveksestä Sportiin siirtynyt Antti Hildén on nopea ja laukaukset lähtivät kärkkäästi. Isokokoisesta Pasi Pieninkeroisesta on varmasti iloa maalinedustalla ja kulmaväännöissä. Tatu Backman oli viime kauden loppupuolella Hermeksen paras pelaaja ja hänestä voi olla Sportille vielä suurta iloa.

Tänään tiistaina harjotusrinkiin liittyi turkulaissyntyinen puolustaja Toni Salonen.

Jäällä maanantaina olivat:

maalivahdit:
Timo Laaksoharju, Håkan Danielsson (viime kaudella Tapparan A), Markö Härkönen (ei sopimusta)

puolustajat:
Pasi Kuusisto, Jarno Kosonen, Miika Jämsä, Jussi Heikkinen,
Mikael Hallbäck, Juha Mattila, Eero Ovaska (juniorisopimus),
Veli-Matti Koskinen (ei sopimusta, viime kaudella Jääkotkat ja K-Oulu), Juho Autio (ei sopimusta, oma juniori)

hyökkääjät:
Patrik Westerback (viime kaudella Skellefteå AIK),Antti Hildén (viime kaudella Ilves), Vesa Myllyaho, Kristian Hjerpe, Tatu Backman (viime kaudella Hermes), Pasi Pieninkeroinen (viime kaudella Ahmat), Jori Kokkonen,
Mikko Manner, Joni Reinikka, Anssi Hietaharju (ei sopimusta, oma juniori)

» Lähetä palautetta toimitukselle