V-P Kautonen siirtyy Italiaan

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK:n takalinjoilla kaksi viime kautta luutinut Veli-Pekka Kautonen siirtyy Italian sarjaan SV Rittenin joukkueeseen.

Kautonen on jo aiemminkin ehtinyt tehdä pienimuotoista Euroopan turneeta. Saksan DEL-liigassa tutuksi kävivät takavuosina niin Berliinin Capitals kuin Krefeld Penguins. Vellu ehti myös käydä pikavisiitillä Tukholmassa, pelaten kuusi ottelua Djurgårdenin paidassa. Suomessa Kautonen on edustanut peräti viittä liigaseuraa. Ura alkoi IFK:ssa, kun V-P teki liigadebyyttinsä syksyllä -88. Sen jälkeen vankka puolustaja on ehtinyt pukemaan ylleen SaiPan, Tapparan, Kiekko-Espoon sekä Pelicansin nutun.

31-vuotias pakki on urallaan ehtinyt paukutella myös mukavia pistesaldoja, mutta parin viime kauden ajan mies keskittyi enemmänkin oman pään puhtaana pitämiseen. 189-senttinen ja 93-kiloinen pakki on ollut kiekkokiertolaisen tiellään monikäyttöinen mies. IFK:n pakistossa Kautosen kokemukselle oli viime kausina käyttöä. Koko kansan tietoisuuteen V-P pääsi "noudettuaan" JYPin Jussi Pesosen. Iltapäivälehdet revittelivät lööpeissään Kautosen nimeä pitkään ja hartaasti. Kärsittyään tuosta nyrkkeilytapauksesta saamansa rangaistuksen Kautonen palasi takaisin IFK:n riveihin perusvarmaksi suorittajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle