Uutukaista uutta - Mestis-maajoukkue ensimmäistä kertaa kasassa

MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Seppo Revon luotsaama Suomen uusi B-maajoukkue, Mestis-maajoukkue osallistuu Unkarissa pidettävään kiekkoturnaukseen. Suomen ja isäntämaan ohella turnauksessa pelaavat Venäjän B-maajoukkue ja Hollanti.

Repo oli todella innoissaan nuorille Mestis-pelaajille nyt tarjoutuvasta mahdollisuudesta. "Tämä on todella hieno asia näille nuorille pelaajille, näille pojille kerta kaikkiaan hyvä turnaus", Repo puhkui intoa. Koska Mestis-maajoukkueella ei ole omaa päätoimista valmentajaa on
Mestis-seurojen kanssa tehty paljon yhteistyötä. "Pelaajien valinnassa on luotettu paljon Mestis-valmentajien mielipiteisiin ja heidän kanssaan on paljon keskusteltu. Olemme pyrkineet kasaamaan seurakentällisiä. Toinen on Hermeksen kentällinen, joka on rakennettu Jani Uskin ympärille ja toinen on sitten on KalPan kentällinen", Repo kertoi joukkueen valintamenettelystä.

Vaikka joukkue koostuukin pääasiallisesti korkeintaan hieman päälle parikymppisistä nuorukaisista, niin joukossa on myös muutama vanhempi pelaaja. Myös Repo pitää veteraanien roolia joukkueessa tärkeänä. "Vanhempiakaan pelaajia ei ole suljettu pois. Joukkueen kannalta on parempi, että se on sekoitus kokeneempia ja nuorempia pelaajia", valmentaja kommentoi ryhmänsä ikäjakaumaa.

Suomi lähtee rohkeasti turnaukseen tavoittelemaan voittoa, vaikka muiden joukkueiden tasosta ei vielä ole täyttä varmuutta. "Tulostavoitteena ei voi olla mikään muu kuin voitto, ilman muuta lähdemme voittamaan", Repo summasi joukkueensa tavoitteet selkeästi. Mestis-maajoukkue aikoo tulevaisuudessa myös haastaa Aravirran luotsaaman ykkösryhmän. "Suunnitelmissa on, että keväällä pelaisimme A-maajoukkuetta vastaan, ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että se peli saadaan aikaiseksi", valmentaja kertoili ottelusta, josta on varmasti luvassa mielenkiintoinen koitos.

Mestisjoukkue pelaa kolmessa päivässä kolme peliä ja matkustaa vielä
ensimmäisenä pelipäivänä Unkariin. Itsekin aikoinaan B-maajoukkueessa
aloittanut Repo uskoo turnauksen olevan joukkueen nuorille pelaajille
hyvä näyttöpaikka.

Mestis-maajoukkueen kokoonpano:

Maalivahdit:

1 Markus Helanen K-Vantaa

30 Ari Luostarinen KalPa

Puolustajat:

2 Juha Salmu Hermes

3 Jari Korhonen Jukurit

4 Mika Peltonen K-Vantaa

5 Matias Schantz K-Vantaa

6 Juha Peltonen TuTo

7 Tero Paappanen KJT

8 Ville Hyrkäs Jukurit

9 Aki Heino FPS

Hyökkääjät:

10 Juho Luoma Hermes

11 Timo Nurmberg KooKoo

12 Aku Joki-Erkkilä Hermes

13 Mikko Liukkonen Jukurit

14 Tatu Kattelus KooKoo

15 Jani Uski Hermes

16 Marko Ahosilta KalPa

17 Atte Saunamäki TuTo

18 Hannu Väisänen K-Vantaa

19 Tero Forsell TuTo

20 Tatu Miettinen KalPa

21 Kalle Kerman KalPa

» Lähetä palautetta toimitukselle