Uutisia Ukista

MESTIS / Uutinen
Tämänpäiväinen Uudenkaupungin Sanomat tiesi kertoa, että Jääkotkat ja TPS ovat käynnistämässä yhteistyötä.

Jääkotkien markkinointipäällikkö korostaa artikkelissa, että kyseessä on nimenomaan yhteistyö, eikä edustusjoukkueen farmisopimus.
Tämä yhteistyöhanke käsittäisi seurojen välillä valmennusapua, koulutustilaisuuksia ja markkinointiapua.

Jääkotkilla on sopimusneuvottelut käynnissä ja sopimukset on tehty 9 pelaajan kanssa. Kyse on omista kasvateista ja runkopelaajista. Valmentaja Aki Mykkänen toteaa tekstissä, että resurssien mukaan on lähdetty liikkeelle. Pelaajien kartoitus on koko ajan käynnissä ja tarkoitus on saada joukkue pakettiin heinäkuun loppuun mennessä. Etsinnän alla on lähinnä nuoria ja kehityskykyisiä pelaajia, joilla tavoitteet ovat ylempänä.

Sopimuksen tehneitä pelaajia Jää-Kotkiin ovat: Matias Valavuo, Lari Virtanen, Petteri Nieminen, Sami Häätylä, Rami Kaupinsalo, Hannu Pajunen, Samu Kiiski, Risto Talvitie ja Mikko Koski.

Valitettavasti Uudenkaupungin Sanomilla ei ole nettisivua, eikä Turun Sanomien sivuilla asiasta ollut mitään. Edellinen teksti on tiivistelmä aiheesta.

Nähtäväksi jää, mikä on TPS yhteistyön tulos ja hedelmä. Kuutisen kautta ja Jää-Kotkat on lähinnä nojannut ja tukeutunut raumalaiseen kiekkoiluun, mutta viimeisimmät kaudet ovat näyttäneet, että farmisopimus ei ehkä ole sittenkään toiminut niin kuin olisi oletettu (ja ukilaiskatsomossa haluttu).
Turku on lähin seuraava vaihtoehto yhteistyössä, mutta siellä majailee myös paha kilpailija TuTo.
Kuten artikkelissakin mainittiin, kyse ei ole farmisopimuksesta, joten pelaajavirtaa TPS:stä Jääkotkiin ei tultane näkemään.

Loppuuko Jää-Kotkien yhteistyö täysin Rauman suuntaan? Se nähdään varmasti parin kuukauden sisällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle