TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Uusia, vanhoja ja uusvanhoja tuttuja SaPKoon

MESTIS / Uutinen
Mikko Nuutinen kantaa pässiä rinnassaan myös ensi kaudella.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
SaPKo on solminut kuusi uutta sopimusta. Täysin tuoreita tuttavuuksia pässipaidoissa ovat maalivahti Jani Kautto ja hyökkääjä Jesse Laaksonen. Paluun oopperakaupunkiin tekevät puolestaan Ville Eskelinen ja Henri Tissari.

Vantaalta siirtyvä Jani Kautto täydentää SaPKon maalivahtiosaston. 23-vuotias Kautto on kuulunut Kiekko-Vantaan Mestis-miehistöön kolmen edelliskauden ajan, mutta pelivastuu lainaveskareiden takana on jäänyt useimmiten varsin vähäiseksi. Menneellä kaudella Kautto pysäytti kiekot hieman yli 90% varmuudella 16 lohipaidassa pelaamassaan runkosarjaottelussa.

Toinen kokonaan uusi tuttavuus savonlinnalaisille on Vaasasta siirtyvä Jesse Laaksonen. 24-vuotias ässäkasvatti on pelannut urallaan SM-liigaa 78 ottelun verran. Viime kaudella raamikas laitahyökkääjä kiekkoili Sportissa, mutta pystyi loukkaantumisista johtuen pelaamaan vain 19 runkosarjaottelua, joissa iski tehot 4+4.

Paluumuuttajina SaPKon riveihin liittyvät keskushyökkääjä Ville Eskelinen sekä puolustaja Henri Tissari.

27-vuotias Eskelinen on pelannut SaPKo-paidassa aiemmin kolmen kauden verran. KalPa-kasvatin tehokkain kausi on juurikin Savonlinnasta 2009-2010, kun hän takoi 31 ottelussa tehopisteet 6+35. Viime kaudella Hokkia edustanut sentteri on pelannut Mestiksessä myös KooKoon ja Jokipoikien joukoissa.

Tissari, 21, on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista ja hänen tuore sopimuksensa sisältääkin tryout-pykälän. Puolustaja pelasi 15 ottelua SaPKossa kausilla 2010-2012, mutta joutui olemaan pitkään sivussa murrettuaan nilkkansa syksyllä 2011. Viime kaudella Tissari pakitteli Ruotsin kakkosdivisioonassa 13 ottelun verran.

Lisäksi SaPKo solmi jatkosopimukset kahden runkopelaajansa kanssa. Hyökkääjä Mikko Nuutinen ja puolustaja Santeri Lukka jatkavat joukkueessa.

Nuutinen, 22, on kuulunut savonlinnalaisten hyökkäysvahvuuteen jo kolmen kauden ajan. KalPa-kasvatti oli viime kaudella joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja pistemies runkosarjasaldollaan 14+19.

21-vuotiaalle Lukalle tuleva kausi on puolestaan toinen SaPKo-paidassa. Menneellä pelisesongilla porilainen puolusti pässilaumassa 42 ottelun ja 2+9 tehopisteen edestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle