TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Uusia sopimuksia NHL:ssa - Dennis Bonvie Ottawaan

NHL / Uutinen
Tässä uutisketjussa seurataan NHL:n kesän vapaa-agenttimarkkinoita. Uusimmat sopimusuutiset löydät listassa ensimmäisinä.

Kovaotteinen Dennis Bonvie Ottawan listoille

Boston Bruinsin riveissä viime kaudella kiekkoillut Dennis Bonvie allekirjoitti sopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa.

Bonvie ehti kauden aikana nousta yleisön suureksi suosikiksi yhdessä P.J. Stockin kanssa, mutta Boston jätti jatkosopimuksen tekemättä monien ihmetykseksi.

Viime kaudella Bonvie sai tehtyä sopimuksen vasta myöhään syksyllä ja joutui tahkoamaan reilusti yli puolet kaudesta AHL:ssä farmijoukkue Providence Bruinsin riveissä, ennenkuin kutsu kävi Bostoniin. Nyt Bonvie pääsee Ottawan kanssa jäälle heti training-campilla ja pelipaikka löytynee tälle järkäleelle, sillä Ottawaa ei ole juurikaan tunnettu fyysisenä joukkueena.

Niklas Sundströmille kahden vuoden jatkosopimus välimieheltä

San Jose Sharks ja Niklas Sundström solmivat välimiehen asettaman kaksivuotisen sopimuksen, rahalliselta arvoltaan 3,75 miljoonaa dollaria, joka pitää peliä tekevän puolustavan hyökkääjän San Josessa.

Sundström on muodostanut kahden edellisen kauden ajan Mike Riccin ja Scott Thorntonin kanssa yhden NHL:n parhaista kolmosketjuista. Sundström on erinomainen sijoittuja ja syöttelijä ja täydentää kahden rouhijan kanssa ketjun erinomaiseksi kokonaisuudeksi.

Sharkseilla on nyt kaikkien kolmen ensimmäisen ketjun pelaajan kanssa sopimukset ensi kaudeksi. Isoin jäljelläoleva nimi on maalivahti Evgeni Nabokov, jolle on tiedossa iso palkankorotus. Myös puolustaja Brad Stuart saanee palkkaansa tuntuvan lisän.

Ivan Novoseltseville jatkosopimus

Panthers solmi sopimuksen viimeisenkin rajoitetun vapaa-agenttinsa kanssa, kun Ivan Novoseltsev pisti nimensä yksivuotiseen paperiin.

Novoseltsev pelasi viime kaudella ensimmäisen kokonaisen kauden NHL:ssä, ja tekikin omat piste-ennätyksensä.

Panthers uusi kahden kovanaaman sopimukset

Puolustaja Brad Ference solmi seuran kanssa monivuotisen ja laitahyökkääjä Joey Tetarenko yksivuotisen jatkosopimuksen Florida Panthersin kanssa. Molemmat uudet sopimuksen saaneet ovat tunnettuja lähinnä nyrkkien heiluttelu puuhistaan. Ference keräsi viime kaudella NHL: toiseksi komeimman jäähysaldon 254 minuuttia 80 ottelussa. Tetarenko pelasi Floridan riveissä vain 38 peliä ja ehti niissä hankkimaan 123 jäähyminuuttia. Kaksikosta Ference pyystyy hanskattomien hommien ohella myös kelvollisiin pelillisiin suorituksiin, viime kauden saldo 2+15.

Viimeinen "Big name" löysi uuden kodin

Theoren Fleury pelaa ensi kaudella Chicago Blackhawkseissa. Pitkään vapaana agenttina ollut 34-vuotias kanadalainen teki kaksivuotisen ja 8 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Fleuryn perässä olivat myös Phoenix ja Florida, mutta tällä kertaa Blachawksien toimitusjohtaja Mike Smith veti pisimmän korren.

Tapparassakin aikanaan esiintynyt Fleury on kärsinyt parina viime kautena päihde- ja motivaatio-ongelmista, mutta nyt miehen uskotaan päässeen niistä eroon. Normaalissa vireessään 168-senttinen sisupussi onkin yksi NHL:n parhaimmista supertähdistä.

Andrew Casselsille monivuotinen sopimus Columbukseen

Vancouverissa viimeiset kolme kautta kiekkoillut keskushyökkääjä Andrew Cassels teki vapaana agenttina sopimuksen Columbuksen kanssa. Sopimus on mallia 1+2, jossa seuraavien vuosien optiot kuuluvat pelaajalle. Ensimmäisen vuoden palkka on 2,6 miljoonaa dollaria.

Columbuksen viimekauden maalisaldo oli vähiten koko liigassa, ja tasaisesti lähes pisteen ottelussa viime vuosina tehnyt Cassels tuo siihen aivan uuden ulottuvuuden. Loukkaantumisherkkä Cassels tunnetaan erinomaisena pelintekijänä ja myös kykenevänä puolustuspään pelaajana. Miestä onkin nähty paljon niin yli- kuin alivoimissa, ja tästä on varmasti paljon apua Columbukselle.

Välimies määräsi Potille palkan, Lyashenkolle jatkosopimus

Edmonton Oilersista viime keväällä New York Rangersiin siirtynyt Tom Poti sai välimieheltä 1,8 miljoonan dollarin yksivuotisen sopimuksen. Potin palkka tuplaantuu viime kaudesta, jolloin hän tienasi 925 000 dollaria.

Viime kaudella melko heikosti esiintyneen Potin suurimmat avut ovat hyökkäyspäässä. Poti teki viime kaudella vain kaksi maalia, mutta oli tehnyt kahdella edellisellä kaudella yhteensä 67 pistettä.

Dallasista viime kaudella joukkueeseen siirtynyt Roman Lyashenko teki jatkosopimuksen, jonka yksityiskohtia ei julkistettu. Lyashenko on tehnyt pelaamissaan 137 NHL-ottelussa 23 pistettä, joista 14 on maaleja. Viime kaudella Lyashenko teki kaksi maalia, jotka tulivat molemmat Rangerseissa.

Hirsch siirtyy Dallasiin

Dallas lisäsi maalivahtiosastolleen vielä yhden nimen, kun Corey Hirsch liittyi joukkueeseen Washingtonista. Yksivuotisen sopimuksen rahallista arvoa ei julkistettu.

Yli sadan NHL-ottelun veteraani tuo kokemusta Dallasin farmiin, ja pystyy myös torjumaan NHL-tasolla jos ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Marty Turco ei olekaan vielä valmis. Dallasin joukkueessa on myös Ron Tugnutt.

Berard siirtyy Bostoniin

Yksi harvoista USA:n ykkösvarauksista, Bryan Berard siirtyy NY Rangersista Boston Bruinsin peliasuun. Berard teki beantownin kiekkoylpeyden kanssa 1+1 vuoden sopimuksen. Berard teki paluun NHL:ään oltuaan pitkään lopettaneena saatuaan vakavan silmävamman, silloin Toronton paidassa, kun Marian Hossan lapa osui silmään laukauksen jälkeen. Normaalinäköisenä Berard ei voisi NHL:n sääntöjen mukaan pelata mutta erikoispiilolinssin ansiosta jenkkipakin näkökyky nousee yli liigan rajojen. Berardille sopimus NHL:ään oli taloudellisesti erittäin merkittävä sillä hänellä on vielä maksettavaa NHL:n maksamasta taloudellisesta tuesta jonka hän vastaanotti lopetettuaan uransa silmävamman jälkeen. Tuo samainen summa tulee maksaa takaisin koska peliura jatkuu. Palkka putoaa viime kaudesta yli puoleen, viime kaudella Rangers maksoi 2 miljoonaa taalaa, Boston maksaa 850.000 dollaria. Viime kausi toi mukanaan 82 ottelua ja tehot 2+21.

Dahlen Dallasiin

Dallas jatkaa vapaiden agenttien signeeraamista. Uutena lisäyksenä joukkueeseen siirtyy Ruotsin Ulf Dahlen. Ulf pelasi viime kaudet Washingtonissa ja muodosti Konowalchukin ja Halpernin kanssa erään liigan parhaista kolmosketjuista. Dahlen tunnetaan hyvänä laitavääntäjänä ja hyvänä työmyyränä. Hänen roolinsa tuleekin varmuudella olemaan jonkun Dallasin tehokaksikon laiturina tilantekijänä ja puolustavana pelaajana. Yli 900 NHL-ottelua pelannut Dahlen teki viime kaudella mainiot tehot, 23+29. Sopimus on vuoden mittainen.

Brimanis Bluesiin

St. Louis Blues teki vuoden sopimuksen 30-vuotiaan puolustaja Aris Brimanisin kanssa. Brimanis kuului viime kaudella Anaheimin organisaatioon pelaten viisi ottelua Ducksien paidassa ja 72 peliä farmijoukkueessa Cincinnatissa. Ducks-otteluissa tilastoon merkittiin pistesaldon kohdalle nollat, plusmiinus oli –1 ja jäähyminuutteja kertyi 9. Cincinnatissa Brimanis keräsi 72 pelissä tehot 2+9, +6, 44min. Brimanis on kerännyt viiden NHL-kautensa aikana yhteensä 100 peliä vyönsä alle.

Halko ja Watt Hurrikaanipaitaan

Maaliskuun alussa Bluesiin kaupattu, koko uransa siihen asti Carolinassa pelannut puolustaja Steve Halko palaa Carolinaan. Blues osti Halkon ulos sopimuksestaan kesäkuun lopussa ja nyt puolustaja teki kahden suunnan 1+1 sopimuksen, jossa seuralla on optio toiseen vuoteen. Newsobserver-nettilehti kertoo Halkon ansaitsevan farmissa pelatessaan n. 100 000 dollaria, mutta mikäli seura käyttää optionsa niin seuraavan vuoden palkka on NHL-tasoa. Halkon palkka viime kaudelta oli 700 000 dollaria.

Carolina julkisti myös toisen sopimuksen. Viime kaudella AHL:n Philadelphia Phantomsissa pelannut Mike Watt liittyy Hurrikaanileiriin vuoden sopimuksella. Sekä sentterinä että laiturina pelaava Watt tuo Hurricanes-hyökkäykseen lisää syvyyttä. Watt on pelannut urallaan 152 ottelua NHL:ssä tehoin 15+26. Viime kaudella Phantomsissa Watt teki 11 maalia ja antoi 13 syöttöä 53 pelissä.

Buffalo aktiivisena sopimusmarkkinoilla

Buffalo teki sopimuksen laitahyökkääjä Jason Botterillin kanssa. Viime vuosina lähinnä farmiliigoissa viihtynyt kookas laituri pelasi viime kaudella neljä ottelua Calgaryn paidassa tehden maalin. Farmijoukkue Saint John’ssa tälle entiselle ensimmäisen kierroksen varauksella kertyi pisteitä 42 (21+21) ja jäähyminuutteja 121. Botterill on edustanut urallaan Calgaryä, Atlantaa ja Dallasia, joka varasi hänet vuoden 1994 varaustilaisuuden 20. pelaajana.

Buffalo vahvisti farmijoukkuettaan tekemällä jatkosopimuksen sentteri Francois Methotin kanssa. Buffalon vuonna 1996 varaama Methot on pelannut neljä viimeistä kautta seuran farmissa Rochesterissa. Kuluneella kaudella 24-vuotias sentteri teki 59 pelissä niin 17 maalia kuin syöttöäkin ollen joukkueen seitsemänneksi paras pistemies.

Viime viikon lopulla Buffalo teki sopimuksen Slovakian MM-kultajoukkueen luottopuolustaja Radoslav Heclin kanssa. Buffalo varasi Heclin tämän kesän draftin seitsemännellä kierroksella, 208 pelaajana. 28-vuotias Hecl pelasi viime kauden Slovakian Extraliigassa, HC Slovan Bratislavan joukkueessa, jota hän on edustanut kaudesta 1996-97 lähtien. Viime kauden 50 pelissä Hecl ampui 7 maalia ja avusti 13 maalissa plusmiinustilaston näyttäessä komeasti +22.

Edmonton Oilersin luottopakkeihin kuuluva
Jason Smith on saanut välimieskäsittelyn tuloksena sopimuksen joka on kestoltaan yksi vuosi ja arvoltaan 2,3 miljoonaa USA:n dollaria. Loistavana puolustavana puolustajana tunnettu Smith sai noin 800 000 dollarin lisäyksen edellisen vuoden palkkaansa.

Rangers sopimukseen Holmqvistin kanssa

New York Rangers on tehnyt jatkosopimuksen organisaatioonsa kuuluvan maalivahti Johan Holmqvistin kanssa. Farmissa pelaillut Holmqvist on päässyt maistamaan pelaamista NHL:ssä kolmen ottelun verran. 24-vuotias ruotsalainen on Rangersin oma varaus vuodelta 1997.

Marcus Ragnarsson ja Sharks sopuun viime hetkellä

San Jose teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen luottopuolustaja Marcus Ragnarssonin kanssa. Sopimus syntyi 30 minuuttia ennen välimieskäsittelyn alkua. Sharksien managerin Dean Lombardin mukaan pelaajan ja joukkueen näkemykset palkasta eivät olleet niin kaukana toisistaan, että olisi kannattanut lähteä mahdollisesti polttamaan sillat ensi kesänä rajoittamattomaksi vapaa-agentiksi pääsevän Ragnarssonin kanssa.

Ragnarssonin sopimuksen rahallinen arvo on 2,3 miljoonaa dollaria, jolla hän nousee Sharksien puolustajista toisiksi parhaiten palkatuksi Bryan Marchmentin jälkeen. Perusvarma puolustaja on pitkäaikaisen pakkiparinsa Mike Rathjen kanssa yksi pisimpään Sharkseissa pelannut pelaaja. Seitsemän kauden veteraani ei ole kiekkoillut yhtäkään ottelua muussa NHL-joukkueessa. Ruotsalaispuolustajan uran kohokohtia oli toissakauden esiintyminen NHL:n tähdistöottelussa muun maailman joukkueessa.

Gilmour jatkaa vielä ainakin vuoden

Veteraanisentteri Doug Gilmour päästi Canadiens-kannattajat piinasta ja julkisti viimein päätöksen uransa jatkamisesta. Gilmourin vielä tulevan kauden kattaneeseen sopimuksen lisättiin myös optio kaudesta 2003-2004.

Viime vuonna loppukesästä Koivun tuuraajaksi hankittu 39-vuotias Gilmour oli edellisen huonosti menneen Buffalo-kauden jälkeen ilmoittanut jo lopettavansa kiekkoilun, mutta muutti Canadiensin onneksi mieltään kesän aikana. Olemattoman kesäharjoittelun takia miehen syyskausi meni kokonaan pelikunnon hakemisessa, mutta kevätkaudella Gilmour oli Canadiensin tehokkain hyökkääjä ja johti joukkueen pudotuspeleihin.

Chris Phillipsille sopimus ennen välimiesoikeutta

Chris Phillips, 24, teki kahden vuoden jatkosopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Viime kaudella ennätyksiään parannellut puolustaja oli Ottawan ja koko NHL:n vuoden 1996 ykkösvaraus. Phillips teki viime kaudella ennätykset niin maaleissa kuin syöttöpisteissäkin, kun 63 ottelussa syntyi tehot 6+16. Phillips on pelannut viisi kautta Ottawassa.

Carolina pitää Aaron Wardin seuraavat neljä vuotta

Carolina teki nelivuotisen jatkosopimuksen luottopuolustaja Aaron Wardin kanssa. Ward tienaa seuraavan neljän kauden aikana yhteensä seitsemän miljoonaa dollaria. Aikaisemmin kesällä Canes teki jatkosopimuksen Wardin puolustajaparin Bret Hedicanin kanssa. Yhdessä Wardin kanssa he olivatkin eräs Carolinan pudotuspelimenestyksen tukipilareista.

Thrashers teki jatkosopimuksen Yannick Tremblayn kanssa

Yannick Tremblay oli viime kaudella Thrashersin toisiksi tehokkain puolustaja. Torontossa uransa aloittanut Tremblay on yksi neljästä jäljellä olevasta expansion draftissa varatuista Atlantan pelaajasta. Hän on tällä hetkellä joukkueen lyhyen historian tehokkain puolustaja 67 pisteellä. Tremblayn pisteiden valossa paras kausi oli Thrashersin tulokaskausi 99-00, jolloin hän teki 75 pelissä 10 maalia ja 21 syöttöpistettä. Tuoreen jatkosopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Flyers teki jatkosopimukset Slaneyn ja Littlen kanssa

Flyers sopi jatkosta veteraanien John Slaneyn ja Neil Littlen kanssa. Maalivahti Little on pelannut lähinnä farmisarjoissa, mutta pääsi viime kaudella torjumaan yhdessä ottelussa.
Slaney pelasi myös yhden runkosarjaottelun Flyerseissä, eikä tehnyt pisteitä. Hän oli AHL:n puolustajien pistepörssin neljäs ja oli jaetulla ykköstilalla joukkueensa sisäisessä pistepörssissä ja tehotilastossa.

Rangers hankki Bouchardin

Aina aktiivisena pelaajamarkkinoilla liikkuva Manhattanin rahaseura on tällä kertaa hankkinut joukkueeseensa puolustaja Joel Bouchardin. Urallaan 277 NHL peliä pelannut Bouchard pelasi viime kauden New Jerseyn farmissa Albanyssa ollen joukkueensa tehokkain puolustaja.

Biron sopimukseen

Buffalon ykkösmaalivahti Martin Biron vältti välimiesoikeuden tekemällä kahden vuoden jatkosopimuksen Sabresin kanssa. Biron sivusi viime kaudella Sabresin ennätystä pelatuissa otteluissa per kausi torjuessaan kaikkiaan 72 ottelussa. Vastaavaan urakkaan ovat aiemmin yltäneet Don Edwards ja Dominik Hasek. Biron merkkautti menneellä kaudella varsin komeat tilastomerkinnät, päästettyjä maaleja per ottelu oli vain 2.22 ja torjuntaprosentti komeat 91.5. Biron pelasi neljä nollapeliä.

Morozov jatkaa pingviineissä

Välimieskäsittelyyn menossa ollut Pittsburghin Alexei Morozov vältti arvostelluksi tulemisen ja allekirjoitti seuransa kanssa uuden kaksivuotisen sopimuksen, jonka arvo on 2,6 miljoonaa dollaria. 25-vuotiaan laiturin rahallinen hyöty voi parantua vielä erilaisten bonusten avulla. Morozov pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden saaden kasaan tehot 20+29 72 pelissä.

Bonkille kahden vuoden jatkosopimus välimiesoikeudessa

Ottawa Senatorsin ykkössentteri Radek Bonk sai päätöksen välimieskäsittelystä. Tuore sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 6.7 miljoonaa dollaria. Yhdeksännen NHL-kautensa aloittava Bonk oli viime kaudella joukkueensa toisiksi paras pistemies 70 pisteellä. Menneen kauden pistesaalis ja maalimäärä (25) olivat miehen oma ennätys.

Kyle Calder lopulta jatkosopimukseen

Chicago Blackhawksien vapaa-agentit vähenivät jälleen kun laitahyökkääjä Kyle Calder solmi jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Vaikka viime kaudella Chicagon ykköskentässä viilettänyt Calder aluksi torjuikin Blackhawksien tarjoaman sopimuksen, miehen oli ilman oikeutta välimieskäsittelyyn pakko hyväksyä mitä seura tarjosi. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu, mutta todennäköisesti sen arvo liikkuu 605.000 dollarin pakkeilla, koska viime kauden 550.000 dollariin tulee joka tapauksessa 10 prosentin korotus. Calderin jatkosopimuksen ansiosta Blackhawkseilla on enää yksi sopimukseton vapaa-agetti, Ty Jones, mutta mitä ilmeisemmin hänkin kirjoittaa lähiaikoina nimensä pahviin ja luultavasti kolmannen kerran peräkkäin Windy Cityssä nähdään täysi kokoonpano harjoitusleirillä.

Bates jatkaa Islandersissa kolme seuraavaa kautta

Shawn Bates allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen New York Islandersin kanssa. Batesilla oli vielä yksi kausi jäljellä entisestä sopimuksesta, mutta Islanders halusi palkita hänen viime kauden hyvät otteensa jatkamalla sopimusta samantien. Viime kausi oli Batesin tähänastisen uran paras, henkilökohtaiset ennätykset syntyivät maaleissa, syöttöpisteissä ja otteluiden määrässä. Bates iski 71 ottelussa 17 maalia ja 35 syöttöpistettä.

Daniel Briere, Ruslan Salei ja Mike Parrish sopimuksiin ennen välimiesoikeuskäsittelyjä

Phoenixin 24-vuotias hyökkääjä Daniel Briere solmi joukkueensa kanssa kahden vuoden ja 2.95 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Sopimukseen kuuluu useita suoritusbonuksia. Ensimmäinen kausi tuo miehelle 1.35 miljoonan ja seuraava 1.6 miljoonan peruspalkan. Brierillä on takanaan läpimurtokausi. Hän teki viime kaudella 78 pelissä 32 maalia ja 28 syöttöpistettä. Briere ansaitsi viime kaudella 760 000 dollaria.

Anaheimin kovaotteinen venäläispuolustaja Ruslan Salei sai myös mukavan palkankorotuksen. Viime kaudella 950 000 dollaria tienannut Salei teki Mighty Ducksin kanssa kahden vuoden sopimuksen, joka on arvoltaan 3.35 miljoonaa dollaria. Salei pelasi viime kaudella täydet 82 ottelua, joissa saldona 11 pistettä ja 97 rangaistusminuuttia. Anaheim varasi Salein kesällä 1996 yhdeksäntenä pelaajana ensimmäisellä kierroksella. Salei pelaa ensi kaudella seitsemännen kautensa Anaheimissa.

Mike Parrish pelasi viime kaudella uransa tähän asti parasta kiekkoa. Islandersin 25-vuotias laitahyökkääjä teki 78 ottelussa 30 maalia ja syötti toiset 30 osumaa. Parrish esiintyi ensimmäistä kertaa NHL:n All Stars ottelussa menneellä kaudella. Tuore kahden vuoden sopimus on arvoltaan 4.4 miljoonaa dollaria, joista ensi kaudella maksetaan 2.5 miljoonaa ja jälkimmäisellä 2.35 miljoonaa.

Jason Arnottille rahakas sopimus välimiesoikeudessa

Dallasiin viime kaudella siirtynyt Jason Arnott otti kiinnityksen tämän vuotisen välimieskoikeuden rahakkaimpaan päätökseen, kun hänelle myönnettiin kahden vuoden ja 7.5 miljoonan sopimus. Ensimmäinen kausi lihottaa Arnottin kukkaroa 3.65 miljoonalla ja jälkimmäinen 3.85 miljoonalla dollarilla. Keskushyökkääjä Arnott pystyy pelaamaan myös laidassa, ja pelasikin Modanon kanssa joukkueen ykkösketjussa viime kauden lopussa.

Arnott on pelannut NHL:ssä vuodesta 1993 lähtien, jolloin tulokaskaudellaan Oilersin paidassa teki 73 ottelussa 33 maalia ja 35 syöttöpistettä. Nuo 68 pistettä ovat edelleen Arnottin yhden kauden ennätyspisteet. Arnott pelasi Oilersissa aina kaudelle 97-98 asti, jolloin hänet kaupattiin New Jersey Devilsiin. Devilsissä miehen ura jatkui parhaalla mahdollisella tavalla, ja mestaruuskaudella 2000 Arnott iski ratkaisevan maalin kuudennessa ottelussa juuri Dallas Starsia vastaan. Viime kaudella Arnott pelasi yhteensä 73 ottelua, joissa syntyi tehot 25+20.

Ensimmäiset tuomiot välimiesoikeudesta

Vancouverin ykkösketjun sentteri Brendan Morrison ja Calgaryn taklaava pakki Denis Gauthier olivat ensimmäiset pelaajat, joiden sopimustilanteeseen saatiin selvyyttä välimiesoikeudesta.

Morrison pelasi viime kaudella Markus Näslundin ja Todd Bertuzzin välissä tähän astisen uransa parhaan kauden ja hänelle sopivaksi palkaksi ilmoitettiin ensi kaudella 2,15 miljooonaa taalaa ja 2,45 sitä seuraavalla. Päätös oli selvä voitto pelaajalle ja hänen agentilleen.

Morrisonin tavoin Gauthier voitti käsittelyn, sillä sopivaksi palkkatasoksi ilmoitettiin yhteensä 2,4 miljoonaa kahdessa kaudessa. Välimiesoikeuden päätöksen jälkeen Flames ja Gauthier allekirjoittivat nopeasti kahden vuoden jatkopahvin, jonka perusteella Denis saa ensimmäisellä kaudella 1,1 milliä ja 1,3 sitä seuraavalla. Viime kaudella QMHJL:n kasvatti tienasi 0,675 miljoonaa taalaa, joten kyseessä oli mukavan kokoinen palkankorostus. Päättyneellä kaudella Gauthier teki kolmetoista (5+8) pistettä ja omasi joukkueen puolustajista parhaan plusmiinussaldon (+9).

Asham ja Smith ensi kaudella Saarelaisia

New York Islanders ilmoitti tehneensä sopimuksen kahden pelaajan kanssa. Agressiivinen laituri Arron Asham hyväksyi yhden vuoden tarjouksen ja toinen sainattu pelaaja oli farmipuolustaja Brandon Smith.

Islesin valmentajalle Peter Laviolettelle ennestään tuttu 29-vuotias Smith pelasi viime kaudella San Josen farmissa Clevelandissa. 185 senttinen, noin 90 kiloinen pakki kokosi farmissa 35 pistettä (6+29). Kenny Jönssonin terveystlanteen ja Branislaw Mezein kauppaamisen jälkeen Isles-organisaation puolustajavaranto on tällä hetkellä varsin kapea, joten Smithillä on mahdollisuus aloittaa kausi ylhäällä NHL:ssä.

Varaustilaisuuden yhteydessä Marius Czerkawskiin vaihdettu Asham teki viime kaudella Montrealissa 35 runkosarjan pelissä yhdeksän pistettä (5+4). Playoffseissa hän esiintyi kolmessa otelussa (0+1, 0 PIM). Pistesaldoa parempia mittareita Ashamin kuvaamiseen on runkosarjan jäähysarake (55 min.), taklaustilasto (50) ja plusmiinussaldo (+7).

Boris Mironov jatkaa Windy Cityssä

Välimiesoikeuden väliin jättänyt isokokoinen puolustaja Boris Mironov hyväksyi lopulta Blackhawks GM Mike Smithin tarjoaman sopimuksen. Yksivuotinen sopimus on luultavasti vain hiukan arvokkaampi kuin Mironovin edelliskauden sopimus, josta tämä Blackhawksien ykköspuolustajiin lukeutuva venäläinen nettosi 3.4 miljoonaa dollaria. 30-vuotiaalle Mironoville yksivuotinen sopimus tietäisi ensi kesänä vapaa-agenttiutta, mutta Blackhawksit ovat tiedottaneet yrittävänsä neuvotella Mironovin ja hänen agenttinsa kanssa pidempää sopimusta.

Montrealille sopimuksia

Montreal Canadiens teki jatkosopimukset Sheldon Sourayn ja Francis Bouillonin kanssa. Molemmat ovat puolustajia. Souray, 26, siirtyi Montrealiin New Jersey Devilsistä kaudella 99-00 vaihtokaupassa, jossa Vladimir Malakhov matkasi toiseen suuntaan. Souray on isokokoinen fyysinen puolustaja, joka on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Viime kaudella Souray oli 48 ottelua sivussa loukkaantumisien takia. Loppukaudesta ja pudotuspeleissä hän oli kuitenkin tärkeä pelaaja Canadiensille. Sourayn sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

Francis Bouillon teki Canadiensin kanssa sopimuksen vapaana agenttina loppukesästä 1999 loistavasti menneen harjoitusleirin jälkeen. Hän pelasi ensimmäisen sopimukautensa kokonaan Canadiensin riveissä. Tämän jälkeen pieni mutta hanakasti taklaava puolustaja onkin seilannut ahkerasti Canadiensin ja farmijoukkueen välillä. Bouillonin sopimus on yksivuotinen.

Samalla julkistettiin virallisesti myös Mathieu Garonin jatkosopimus, joka tosin ehdittiin uutisoida Jatkoajassa jo viikko takaperin. Canadiensilla on enää kaksi vapaata agenttia ilman sopimusta, Hart- ja Vezinapalkinnot voittanut Jose Theodore sekä pudotuspeleissä ennen loukkaantumistaan huikeasti pelannut Richard Zednik.

Stephane Matteau Panttereihin

San Jose Sharkeseissa viime kaudella pelannut laituri Stephane Matteau solmi vuoden sopimuksen Florida Panthersien kanssa. Matteau on vanha tuttu Panthersien nykyisen valmentajan Mike Keenan kanssa. Hän on pelannut Iron-Miken alaisuudessa niin Chicagossa, New Yorkissa kuin St. Lousissakin. Isokokoinen (n. 190 cm, 100 kiloa) laituri ei ollut viime kauden Sharks-laumassa kovinkaan isossa roolissa eikä hänellä ole hyökkäyspäässä enää paljoakaan NHL-joukkueelle annettavana. Nuoressa ja eurooppalaisvoittoisessa Pantteri-ryhmässä Matteaun tapaisella veteraanilla on kuitenkin arvoa kokemattomien joukkuetoveriensa opastajana ja isähahmona.

Calgary ja Regehr sopimukseen

Calgary teki jatkosopimuksen kovaa pelaavan puolustajan Robyn Regehrin kanssa. Alunperin Brasiliasta kotoisin oleva 22-vuotias Regehr teki viime kaudella 75 ottelussa tehot 2+6.

Islanders ja Wiemer välttävät välimiesoikeudenkäynnin

New York Islanders solmi Jason Wiemerin kanssa yksivuotisen sopimuksen. Näinollen joukkueen ja pelaajan ei tarvitse lähteä enää välimiesoikeuteen selvittämään palkkaa. Wiemer hankittiin kesäkuun toinen päivä Floridasta vaihdossa puolustaja Branislav Mezeihin. Wiemer on energinen hyökkääjä, joka ei paljon pisteillä mässäile. Kahdeksan kauden aikana pisteitä on syntynyt alle 150.

Minnesota Wild ilmoitteli sopimuksista

Minnesota Wild pitää riveissään puolustaja Brad Brownin yksivuotisella sopimuksella. Isokokoinen Brown oli viime kaudella Minnesotan joukkueen toiseksi eniten jäähyminuutteja kerännyt pelaaja. Lisätodisteena Brownin taidoista ovat uran 230 ottelussa tehdyt kaksi maalia ja 25 pistettä.

Willit pääsivät sopimukseen myös toisen kovanyrkkisen pelaajan kanssa, sillä joukkueen ykköstappelija Matt Johnsonin kanssa sovittiin vuoden jatkosta. Viime kaudella laituri Johnson teki neljä maalia 60 pelissä mutta oikeastaan hänen kannaltaan tärkeämpiä lukemia olivat joukkueen kärkilukemat jäähypörssissä (183 PIM) ja taklaustilastossa (131 taklausta).

Muita sopimuksen saaneita pelaajia olivat puolustaja Ladislav Benysek, etelä-korealaissyntyinen hyökkääjä Richard Park ja AHL:n Houston Aerisissa hyvän kauden pelannut 27-vuotias sentteri Cory Larose. Sekä Benysek (1+7) että Park (10+15) pelasivat viime kaudella Wildin vakiokokoonpanossa.

Larionov jatkaa autokaupungissa

NHL:n vanhin pelaaja Igor Larionov teki sopimuksen vielä yhdeksi kaudeksi Stanley Cupin voittaneen Detroit Red Wingsin kanssa. 42-vuotta joulukuussa täyttävä Larionov oli yksi ratkaisupelaajia tämän vuoden finaaleissa toivuttuaan polvivammasta, jonka takia hän joutui jättämään muutaman pelin väliin. Runkosarjassa Larionov pelasi hiukan vaisummin, mutta tosipelien alkaessa konkari näytti vielä kyntensä.

Voskresenkin suuri poika oli yksi ensimmäisistä suurista neuvostoliittolaispelaajista, jotka siirtyivät pelaamaan rapakon taakse. Alun perin Vancouver varasi Larionovin jo vuonna 1985, mutta vasta kaudella 89-90 hän teki ensi esiintymisensä Kanadan länsirannikolla. Sen jälkeen ura on jatkunut Pohjois-Amerikassa tähän päivään saakka lukuunottamatta kautta 92-93, jonka Larionov pelasi Luganossa. Detroitin paitaa hän on kantanut viimeiset kuusi vuotta, tosin väliin mahtuu lyhyt pysähdys Floridan lämmössä Panthersien paidassa. Detroitissa Larionov on voittanut kolme Stanley Cupia.

Orszagh jatkosopimukseen Nashvillen kanssa

Maailmanmestaruuden keväällä Slovakian paidassa voittanut Nashvillen Vladimir Orszagh teki vuoden kestävän jatkosopimuksen Predatorsin kanssa. 25-vuotias oikea laitahyökkääjä pelasi viime kaudella ensimmäisen täyden NHL-kautensa saalistaen mukavat 15 maalia ja yhteensä 36 pistettä. Orszagh oli myös korkealla Nashvillen taklaustilastossa sijoittuen joukkueen hyökkääjistä kolmanneksi 124:llä taklauksellaan. Country-kaupunkiin Orszagh tuli vapaana-agenttina kesäkuussa 2001 pelattuaan edellisen kauden Ruotsin Elitserienissä.

Penguins jatkaa sopimusten tekoa

Pittsburgh Penguins on tehnyt kolme jatkosopimusta. Sopimuksen saivat puolustaja Andrew Ference, sekä hyökkääjät Shean Donovan ja Randy Robitaille. Kaikki olivat rajoitettuja vapaita agentteja.

Andrew Ference on Pittsburghin kahdeksannen kierroksen varaus vuoden 1997 Entry Draftista. Ference debytoi Pensissä kaudella 1999-00. Kolmen kauden aikana NHL-otteluja on kertynyt 141. Tehot näissä otteluissa ovat 10+22=32.

Shean Donovanin Pittsburgh poimi viime kaudella waiwerseista. Vuoden 1993 toisella kierroksella numerolla 28 varattu Donovan on ehtinyt pelata NHL:ssä 471 ottelua tehoin 62+61=123.

Myös Randy Robitaillen Pittsburgh poimi waiwerseista. Robitaille onnistui loppukaudella hyvin, tehden 40 ottelussa 30 pistettä. Ennen siirtymistä Pittsburghiin Robitaille teki seitsemän pistettä Los Angelesin paidassa. Kausi oli Robitaille NHL-uran paras.

Ferencen ja Donovanin hyväksyivät ns. qualifying offerin. Robitaille oli menossa välimieskäsittelyyn, mutta osapuolet saivat sopimuksen kuntoon ennen käsittelyä.

Atlanta Thrashers ilmoitteli lisää uusia sopimuksia

Thrashers teki jatkosopimukset neljän pelaajansa kanssa. Jo uutisoidun Tomi Kallion lisäksi myös Vyacheslav Kozlov, Ben Simon ja Ottawassa viime kaudella pelannut UFA Chris Herperger pääsivät sopimukseen joukkueen kanssa. Näistä merkittävin oli tietysti Kozlovin allekirjoittama vuoden jatkosopimus. Kahdesti Stanley Cupin vuosina 1997 ja 1998 Detroit Red Wingsin paidassa voittanut Kozlov hankittiin Buffalosta kesäkuussa varaustilaisuuden kynnyksellä. Kozlovin viime kausi rajoittui akillesvamman takia 38 otteluun, joissa venäläishyökkääjä teki 22 pistettä (9+13).

Sentteri Chris Herperger pelasi viime kaudella Senatorsin riveissä 72 ottelua, joissa teki neljä maalia ja yhdeksän syöttöpistettä. Herberger on pelannut yhteensä 142 NHL-ottelua, edustaen Senatorsin lisäksi myös Chicago Blackhawksia. Ben Simon on myös ollut Blackhawksin organisaatiossa, mutta NHL-debyytin mies pelasi Atlantan paidassa viime kaudella. Simon pelasi kuusi ottelua isossa showssa, ja suurin osa kaudesta vierähtikin farmijoukkue Chicago Wolvesin paidassa. NHL:ssä pistetili jäi vielä avaamatta, mutta AHL:ssä 74 ottelussa syntyi tehot 11+23. Simon on myös keskushyökkääjä.

Buffalon fyysisille pelaajille jatkoa

Taloudellisissa vaikeuksissa kamppaileva Sabres-organisaatio solmi sopimukset kolmen pelaajansa, Chris Grattonin, Rhett Warrenerin ja Brian Campbellin, kanssa.

Sentteri Chris Gratton pelasi viime kaudella kaikki runkosarjan 82 peliä ja onnistui saalistamaan 15 maalia ja 24 syöttöpistettä. Iso, vahva ja ilkeä Gratton on joukkueen paras aloittaja ja häntä peluutetaan usein Eric Lindrosin, Bobby Holikin ja Alexei Yashinin kaltaisia tehomiehiä vastaan. Kelvollisesta pistesaldosta huolimatta kanadalaisen heikkoudet löytyvät taitopuolelta ja luistelunopeuden rajallisuudesta.

Usein Jay McKeen parina pelaava 26-vuotias Rhett Warrener on nuoren Sabres-puolustuksen tukipilareita. Nuorehkona, mutta kokoneena, fyysisenä, muttei kädettömänä pakkina hän on ollut monien muiden joukkueiden toivelistalla. Richard Smehlikin siirryttyä vapaana agenttina Atlantaan, Warrenerin rooli tulee Buffalon puolustuksessa entisestään kasvamaan. Viime kaudella hän keräsi kymmenen pistettä (5+5) ja 113 jäähyminuuttia ja ainakin pistesaldon oletetaan kasvavan ensi kaudella.

23-vuotiaan Brian Campbellin läpimurtoa Buffalon puolustuksen vakiokokoonpanoon on odotettu jo parin vuoden ajan. Vielä viime kaudellakaan pienehkökokoinen hyökkäävä puolustaja ei onnistunut syrjäyttämään James Patrickiä tai Jason Woolleytä vakiokokoonpanosta, mutta keräsi sentään 29 pelissä kuusi pistettä (3+3). Farmissa Rochesterissa hän oli tehokas ja onnistuikin kokoamaan siellä 45:ssä ottelussa puolustajalle kunniotettavat 37 pistettä (2+35). Tehty jatkosopimus osoittaa että Sabres-johto uskoo Campbellin pystyvän parantamaan puolustuspään pelaamistaan ja kehittyvän ennenpitkään NHL-tason puolustajaksi.

St. Louisille viisi sopimusta

St. Louis Blues on kertonut tehneensä jatkosopimukset viiden pelaajansa kanssa. Nämä pelaajat ovat hyökkääjät Cory Stillman, Daniel Tkaczuk ja Marc Brown, puolustaja Dale Clarke ja maalivahti Cory Rudkowsky. Merkittävimmät näistä sopimuksista ovat Stillmanin ja lupaavana tulevaisuuden pelaajana pidetyn Tkaczukin sopimukset.

Stillman, 28, oli viime kaudella Bluesin kuudenneksi tehokkain ja kolmanneksi paras maalintekijä, mukaan mahtui myös uran ensimmäinen hattutemppu.

Tkaczuk tuli Blues organisaatioon kaupassa joka lähetti Roman Turekin Calgaryyn ja häntä pidetään tulevaisuuden NHL-pelaajana, mutta viime kausi farmissa ei sujunut toiveiden mukaan ja saldoksi tuli vain 37 pistettä 75 pelissä. NHL pelejä nuorukaisella on kasassa 19 joissa mukavat 11 pistettä.

Loput kolme sopimuksen saanutta ovat pelanneet pelinsä farmijoukkue Worcester IceCatsissa AHL:ssä, lukuunottamatta Dale Clarkea, joka suoritti NHL debyyttinsä viime kaudella kolmen ottelun komennuksellaan.

Kariya ja McDonald jatkavat Anaheimissa

Anaheim Mighty Ducks ilmoitti tehneensä tähtilaituri Paul Kariyan kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Palkkasummaa ei annettu julkisuuteen. 27-vuotias Kariya on monessa mielessä Mighty Ducksin henkilöitymä - hän oli ensimmäinen Anaheimin varaama pelaaja ja hänellä on Mighty Ducksin riveissä eniten pelattuja pelejä (524), eniten maaleja (275), eniten syöttöpisteitä (313), eniten pisteitä (588), eniten laukauksia (2194), eniten voittomaaleja (42), eniten ylivoimamaaleja (96), eniten ylivoimapisteitä (228), eniten alivoimamaaleja (15), eniten alivoimapisteitä (20) ja eniten jatkoaikamaaleja (3). Viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Kariya voitti Anaheimin sisäisen maali- ja pistepörssin 32 maalilla ja 57 pisteellä.

Anaheim ilmoitti tehneensä vuoden jatkopestin myös viime kaudella vielä tulokkaaksi luokitellulle Andy McDonaldille. McDonald oli tulokkaiden paras aloittaja ja oli peräti 20. koko liigassa aloitusprosentilla 53.7%. Hän pelasi menneellä kaudella 53 ottelua, joissa teki 7 maalia ja syötti 23 osumaa. McDonald pelasi pitkään Paul Kariyan kanssa samassa ketjussa. McDonaldin allekirjoittama jatkosopimus on kaksivuotinen.

Kozlov jatkaa Panthersissa

Florida Panthers ja rajoitettu vapaa-agentti Viktor Kozlov pääsivät yksimielisyyteen, joka johti uuteen sopimukseen. Sopimuksen yksityiskohdat pidettiin toistaiseksi julkisuudelta piilossa lukuunottamatta sen kestoa, joka on yksi vuosi. Kozlov on alun perin San Josen ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 1993 draftissa ja hän siirtyi Miamin lämpöön vuonna 1997.

Panthersin toimitusjohtaja Rick Dudley oli tyytyväinen uudesta sopimuksesta. ”Olemme erittäin iloisia saadessamme Viktorin nimen paperiin”, hän kommentoi tiedotteessaan. ”Hän on mielestämme eräs NHL:n lahjakkaimmista pelaajista. Oli valitettavaa, että hänen viime kautensa meni pilalle useiden loukkaantumisten takia, mutta ensi kaudesta odotamme häneltä parempaa. Kun Viktor on huippukunnossa, ei koko liigasta löydy montaa parempaa pelaajaa.”

Sabres ja Connolly yhteisymmärrykseen

Buffalo Sabresin Tim Connolly hyväksyi seuran tarjoaman pakollisen kymmenen prosentin korotuksen viime kauden palkkaansa ja jatkaa ainakin ensi kauden Buffalon paidassa. Viime kausi oli tälle 21-vuotiaalle mailavirtuoosille tähänastisen uransa paras. Hän keräsi 35 syöttöä ja yhteensä 45 pistettä.

Alun perin NY Islanders varasi Connollyn vuonna 1999 koko draftin viidentenä pelaajana. Häntä pidettiin yhtenä amerikkalaisen jääkiekon parhaista lupauksista, mutta hän ei ole vielä ainakaan pystynyt täysin lunastamaan odotuksia. Buffaloon hän tuli osana kauppaa, jossa Mike Peca siirtyi Long Islandille. Connolly on edustanut maataan toissa kevään MM-kisoissa, joissa näytti taitojaan isossa kaukalossa ollen yksi Yhdysvaltojen parhaista pelaajista.

Boston ja Girard sopimukseen

Boston Bruins ilmoitti tehneensä yksivuotisen sopimuksen nuoren kanadalaispuolustajan Jonathan Girardin kanssa. Girard osoitti toissakaudella suuria lupauksia tehden 31 pelissä hyvät tehot 3+13, mutta tällä kaudella peli ei kulkenut enää samaan malliin ja hän reissasi ahkerasti farmijoukkue Providence Bruinsin ja Bostonin väliä.

Dingman jatkaa Tampa Bayssä

Tampa Baystä tuli ilmoitus, että joukkue on tehnyt sopimuksen laitahyökkääjä Chris Dingmanin kanssa. Lähinnä kovasta pelistä tunnettu Dingman ja Tampa Bay saivat aikaan monivuotisen sopimuksen, jonka yksityiskohdista ei kuitenkaan kerrottu lehdistölle. Hän saapui Floridaan viime maaliskuussa aina Stanley Cup finaaleihin selvinneestä Carolina Hurricanesista.

Molemmat osapuolet olivat erittäin tyytyväisiä sopimuksen syntyyn. ”Olen erittäin innoissani saadessani sopimuksen tehtyä”, Dingman kertoi tiedotustilaisuudessa. ”Nyt voin kääntää katseeni kauden alkuun ja play-offeihin selviytymiseen.”

”Pidämme fyysisestä, voimahyökkääjä-tyyppisestä ulottuvuudesta, jonka Chris tuo joukkueeseen”, kommentoi puolestaan toimitusjohtaja Jay Feaster. ”Hän ei ole pelkästään kaveri, joka pitää huolta kanssapelaajistaan, vaan on myös erittäin tunnollinen puolustuspään velvollisuuksistaan.”

Capsille jatkosopimuksia

Washington Capitals jatkaa vuoden mittaisten jatkosopimuksien julkaisemista. Tänään nimensä papereihin laittoivat Glen Metropolit ja Colin Forbes. Sopimusten arvoja ei ole julkaistu.

Glen Metropolit on reissannut viimeiset kolme kautta Washingtonin ja Portlandin väliä pelaten tuona aikana yhteensä 78 peliä Capitals-paidassa tehden 42 pistettä. Viime kaudella Metropolit pelasi ylhäällä 33 peliä viimeistellen maalin ja 16 syöttöä. Metropolit on pienen kokonsa kanssa tasavoimalla hieman ongelmissa NHL-kaukalossa, mutta ylivoimalla mies pääsee parhaiten käyttämään loistavaa peliälyään ja tarkkoja syöttöjä. Farmiliigoissa tämä 28-vuotias laiturisentteri on urallaan viimeistellyt reilusti yli piste per peli tahdilla.

Colin Forbes tuli vuoden vaihteessa try-out -sopimuksella Portlandiin, jossa hyvät esitykset johtivat loppukauden sopimukseen myös emäseura Washingtonin kanssa. Forbes pelasi loppukaudesta Jeff Halpernin paikalla kolmosketjun keskellä ja myös alivoimalla hän sai vastuuta. 38 pelissä Forbes keräsi viisi maalia ja kolme syöttöä. Forbes ei hyväksynyt Capitalsin minimisopimustarjousta vaan valitsi kesällä välimieskäsittelyn. Se jää nyt kuitenkin väliin kun seura ja pelaaja pääsivät yksimielisyyten sopimuksesta.

Pens sopimuksiin kolmen pelaajan kanssa

Pittsburgh Penguins julkaisi virallisesti Ville Niemisen sopimuksen ja samalla kertoi Jamie Pushorin ja Rick Berryn jatkosopimuksista.

Rick Berry tuli Pittsburghiin yhdessä Niemisen kanssa kaupassa, jossa Darius Kasparaitis siirtyi Coloradoon. Perry pelasi tulonsa jälkeen 13 ottelua, joissa keräsi kaksi syöttöpistettä. Jamie Pushor puolestaan tuli Pittsburghiin Columbuksesta, myöskin kesken viime kauden. Toiseen suuntaan matkasi neljännen kierroksen varausoikeus. Pushor sai Berryn tapaan kokoon kaksi syöttöpistettä. Otteluita kertyi 15. Molemmat puolustajat hyväksyivät qualifying offerin.

Capitals teki Fortinin kanssa jatkon

Washington Capitals ja rookie-puolustaja Jean-Francois Fortin pääsivät yksimielisyyteen vuoden jatkosopimuksesta tiistaina. Viime kaudella uransa ensimmäiset NHL-ottelut pelannut Fortin käytti tammikuussa hänelle tarjotun näyttöpaikan ja yllätti kaikki paikaten vakuuttavasti Calle Johanssonin roolin joukkueen ykköspakkiparissa Brendan Wittin rinnalla. Fortin pelasi 39:stä viimeisestä kolmea lukuun ottamatta kaikki ottelut, tehoin 1+3. Jäähyminuutteja kertyi kaksikymmentä ja plusmiinustilasto oli yhden verran negatiivisella puolella.

Tulevalla kaudella Fortinille on tarjolla Capitals-puolustuksessa iso rooli, etenkin alkukaudesta, mikäli Calle Johansson ei ehdi kuntoutua kauden alkuun mennessä. Fortinin sopimuksen myötä kapeamateriaalinen Capitals-puolustus on Todd Rohloffia lukuun ottamatta sopimusten alla.

Bruins sopimukseen Axelssonin kanssa

Boston Bruins on ilmoittanut solmineensa yhden vuoden jatkosopimuksen puolustavan laitahyökkääjänsä Per-Johan Axelssonin kanssa. Axelsson on kuulunut Bruinsin ehdottomiin luottopelaajiin jo viiden vuoden ajan ja hänet tunnetaan erinomaisena alivoimapelaajana. Bruins ilmoitti myös sopimuksesta vapaan agentin Darren Van Oenen kanssa, hän pelasi edellisen kauden Buffalon farmimssa Rochesterissa.

Blue Jacketsille useampi pahvi

Myös Columbus on ollut ahkerana sopimusrintamalla. Joukkue on saanut nimet paperiin Espen Knutsenin, Geoff Sandersonin ja Jean-Luc Grand-Pierren kanssa. Sanderson sai vuoden jatkon ja Knutsen ja Grand-Pierre monivuotiset jatkosopimukset.

Sanderson ja Knutsen ovat molemmat Blue Jacketsin hyökkäyksen ehdottomia tukipilareita. Sanderson tunnetaan hyvänä maalintekijänä ja hän onkin joukkueen koko nuoren historian paras maalintekijä, Knutsen sitävastoin on kunnostautunut loistavana pelinrakentajana ja on toiminut useasti myös Sandersonin maalien alullepanijana.

Kovaotteisena puolustajana tunnettu Grand-Pierre aloittaa kolmannen kautensa sinitakkien riveissä, hän pelasi viime kaudella toistaiseksi uransa parhaan kauden, pelaten aika ajoin myös hyökkääjänä.

Islandersille sopimuksia

Luottopakki Adrian Aucoin on solminut Islandersin kanssa kaksi kautta kattavan sopimuksen. Menneellä kaudella jopa päälle puolentunnin peliaikoja ottelua kohti kellottanut Aucoin oli joukkueensa kantava voima puolustajaosastolla, kun muut runkopakit Kenny Jonsson, Roman Hamrlik, Kevin Haller sekä Radek Martinek olivat sivussa loukkaantumisten takia. Hamrlikin ja Jonssonin kuntouduttuakin Aucoin jatkoi hurjien minuuttien kellottamista, ja playoffeissa hän puursi parhaimmillaan lähes neljäkymmentä minuuttia kentällä. Aucoin olisi ollut kelvollinen välimieskäsittelyyn, mutta osapuolet pääsivät sopuun ennen välimiesmenettelyä.

Myös kovanyrkkinen Eric Cairns on tehnyt Islesin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Viime vuonna puolustajavalmentajan Jacques Laperrieren avulla puolustajan ominaisuuksiaan selkeästi parantaneella Cairnsilla oli jopa käyttöä kentälläkin, sillä mies oli aiemmin tunnettu vain ja ainoastaan nyrkkisankarin roolistaan.

Runkopakkien lisäksi Islanders on myös solminut sopimukset kolmen hieman tuntemattoman pelaajan kanssa. 27-vuotias Sentteri Eric Manlow siirtyy Islandersin riveihin Boston Bruinsin organisaatiosta, jossa hän ei kuitenkaan päässyt pukeutumaan kuin kolmeen peliin ylhäällä ja loppukausi sujuikin sitten Bruinsin farmijoukkue Providencen riveissä. Manlow on Isles-valmentaja Peter Lavioletten vanha tuttu, sillä tämä valmensi häntä kaudella 1999-2000 Providencessa.

Puolustaja Alan Letang on Manlow'n tavoin 27-vuotias ja tulee tuomaan omalle pelipaikallaan lisää syvyyttä. Viime kaudella Letang tahkosi Calgary Flamesin farmijoukkue Saint Johnissa, eikä päässyt kuin kahdesti Calgaryn paitaan. Letangilla tuskin on yhtään helpompi tie Islandersin rosteriin, ja mies viettäneekin kautensa pääasiassa farmijoukkue Bridgeportin väreissä.

Islandersin kauden ensimmäinen eurooppalaiskiinnitys tuli, kun joukkue teki monivuotisen sopimuksen tsekki Martin Chabadan, 25, kanssa. Nopea ja taitava Chabada merkkautti menneellä kaudella Sparta Prahassa 40 pistettä 51:ssa ottelussa.

"Hän pelasi Tsekkien mestarin ykkösketjussa, se on vakuuttavaa. Pidän hänen hyökkäysvaistoistaan, ne ovat todella hyvät. Hän kykenee luistelemaan ja käsittelemään kiekkoa" , Euroopan scoutti Karel Pavlik totesi keppienglannilla Islandersin virallisilla kotisivuilla. Samalla sivulla Chabada totesi sopimuksessaan olevan pykälän, joka mahdollistaa hänen paluunsa Eurooppaan kesken kauden mikäli hommat ei lutviudukaan Pohjois-Amerikassa toivottuun tapaan.

GM Mike Milburyn työsarka ei vielä tähän lopu, sillä jonossa odottavat jo puolustaja Matthias Timander, sekä Montrealista hankittu Arron Asham ja Calgarysta tullut Jason Wiemer. Kaikki edellämainitut ovat rajoitettuja vapaita agentteja, joille täytyy antaa kymmenen prosentin palkankorotus sopimusehdotelmana, jotta miesten oikeudet pysyvät Islandersilla.

24.7.-26.7.2002

Canadiens sopimukseen puolustajalupauksen kanssa

Puolustajalupaus Mike Komisarek teki kolmen vuoden tulokassopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Komisarek, Canadiensin ensimmäinen varaus, oli viime vuoden varaustilaisuuden korkein puolustajavaraus ja samalla ensimmäinen tilaisuudessa varattu amerikkalaispelaaja. Michiganin yliopistojoukkueessa kaksi edellistä kautta pelannut Komisarek on kovaa taklaava ja tarvittaessa ilkeäkin puolustajan järkäle, jota on jo verrattu mm. Scott Stevensiin.

Komisarek oli viime kaudella joukkueensa tehokkain puolustaja tehden 39 pelissä 11 maalia ja 19 syöttöpistettä. Hän johti myös joukkuettaan plus/miinus-tilastossa. Hänet valittiin useisiin tähdistöjoukkueisiin ja kauden päätteeksi CCHA-sarjan parhaaksi puolustavaksi puolustajaksi. Hän pelasi myös USA:n maajoukkueessa juniorien MM-kisoissa 2001 ja 2002.

Canadiens ilmoitti myös tehneensä vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Chad Kilgerin kanssa. Kesällä 1995 neljäntenä pelaajana varattu 25-vuotias Kilger on edustaa jo viittä NHL-seuraa. Hän pelasi tehokkaimman kautensa 00-01 (77 ottelua, 32 pistettä), jolloin hän siirtyi kesken kauden Edmontonista Montrealiin vaihdossa Sergei Zholtokiin. Kilger on hyvä ja voimakas taklaaja sekä taitava aloittaja.

Patrik Stefan sopimukseen Thrashersin kanssa

Thrashersin historian ensimmäinen varaus, tsekkihyökkääjä Patrik Stefan, teki kahden vuoden jatkosopimuksen. Stefan siirtyi suurien toiveiden saattelemana Atlantaan joukkueen debyyttikaudelle 1999-00, mutta ei ole kolmen kauden aikana pystynyt lunastamaan odotuksia. Stefan on kärsinyt loukkaantumisista, eivätkä pelit ole vielä sujuneet muutenkaan toivotulla tavalla. Viime kaudella Stefan joutuikin ottamaan vauhtia farmista, pelaten Chicago Wolvesin paidassa viisi peliä. Stefanin uran paras kausi oli hänen toinen NHL-kautensa, jolloin 66 ottelussa syntyi 10 maalia ja 21 syöttöpistettä.

Myers ja Corso sopimuksiin

St. Louis Blues jatkoi kiireistä viikkoaan ilmoittamalla tehneensä
jatkosopimukset kahden hyökkääjän, Jamal Mayersin ja Daniel Corson, kanssa.
Molemmat pelaajat ovat Bluesin omia varauksia, Mayers vuodelta 1993 ja Corso
vuodelta 1996. He olivat myös rajoitettuja vapaita agentteja eli St. Louisilla
oli oikeus vastata tarjoukseen mikäli joku toinen seura olisi tarjonnut
pelaajille sopimusta.

Mayers on pätevä 27-vuotias puolustava hyökkääjä ja tärkeä lenkki Bluesin
alivoimassa, jota hän pelaa paljon. Kanadalaishyökkääjä ehti antaa sopimuksensa
välimiehen käsittelyä varten, mutta uuden kahden vuoden sopimuksen myötä sekä
seura että pelaaja säästyivät tältä monta kertaa ikävältä episodilta.
Sopimuksen myötä Mayersin tilille kilahtaa 800 000 dollaria kaudesta.

24-vuotias Corso puolestaan on pelannut kahden kauden aikana yhteensä 69
ottelua Blues-paidassa kahden kauden aikana. Näissä otteluissa maaleja on
syntynyt 14 kappaletta, kokonaispistemäärän ollessa 24. Hän hyväksyi Bluesin
tarjoaman pakollisen kymmenen prosentin korotuksen ja palkka ensi kaudesta on
544 500 dollaria.

St. Louis hankki Jason Dawen

St. Louis Blues teki kesän ensimmäisen hankintansa vapaiden agenttien
markkinoilla tekemällä sopimuksen hyökkääjä Jason Dawen kanssa. Dawe oli kolme
aikaisempaa kautta New York Rangersin palkkalistoilla, mutta aika meni pääosin
farmissa pelatessa sillä pelejä NHL:ssä kertyi vain neljä kappaletta. Blues on
29-vuotiaalle Dawelle uran viides NHL-seura, aikaisempien seurojen ollessa
Buffalo, Montreal ja molemmat New Yorkin joukkueet.

Sabres varasi Dawen toisella kierroksella ja hänestä tuli 35. vuoden 1991
varaustilaisuudessa varattu pelaaja. NHL vauhtia tämä 175-senttinen laituri
pääsi kokeilemaan kaksi vuotta myöhemmin, jolloin hän pelasi 32 ottelua. Uran
paras kausi Dawella oli vuonna 95-96, jolloin nakutteli mukavat
kaksikymmentäviisi maalia ja saman verran syöttöjä päälle. Tuon kauden jälkeen
hänen pisteensä lähti laskuun ja Dawe on pelannut vain 66 ottelua ylhäällä
viimeisten viiden kauden aikana.

Uutta nostetta uralleen Dawe tulee hakemaan St. Louisista yhdenvuoden,
kahdensuunnan sopimuksella. Farmissa palkka on 135 000 dollaria, mutta
pelatessaan Bluesin paidassa ylhäällä, tienestit nousevat 425 000 dollariin.

Simon ja Murphy jatkavat Washingtonissa

Chris Simon suostui vuoden mittaiseen jatkosopimukseen Washingtonin kanssa keskiviikkona. Portland Piratesin parhaisiin pistemiehiin kuuluva laituri Mark Murphy teki vuoden jatkosopimuksen organisaation kanssa.

Simonin sopimuksen arvo on Washington Post-verkkolehden mukaan 2,25 miljoonaa dollaria. Washingtonilla oli mahdollisuus varmistaa Simonin jatko jo aikaisemmin käyttämällä 2,5 miljoonan dollarin optio-oikeuttaan, mutta joukkue jätti sen tekemättä ja tarjosi voimalaiturille hieman halvempaa sopimusta, jonka tämä hyväksyi.

Vuosi sitten kesällä tehty olkapääleikkaus mahdollisti sen, että Simon pystyi pelaamaan viime kaudella ensimmäisen kerran urallaan täyden 82 ottelun NHL-kauden. Seitsemännen kauden Capitals-paidassa aloittava 30-vuotias laituri pääsi vasta kauden loppupuolella vauhtiin kooten pistesaldokseen 14 maalia ja 17 syöttöä. Tulevalle kaudelle Simonille on suunniteltu pelipaikkaa ykkösketjuun Zubruksen ja Jagrin rinnalle. Simon on alkavan kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti.

Mark Murphy oli farmijoukkue Piratesin toiseksi paras pistemies Peter Ferraron jälkeen 20 maalilla ja 37 syötöllään. Pieni ja pippurinen laituri edusti myös USA:ta kevään MM-kisoissa tehden seitsemässä pelissä kaksi maalia. Murphy on viettänyt kaksi edellistä kautta farmissa, mutta tällä kaudella ei ole mahdotonta, että Murphy nähtäisiin myös Caps-paidassa, sillä hän pelasi Caps-valmentaja Butch Cassidyn alaisena ECHL-liigan Trentonissa 90-luvun lopussa.

Rasmussen Sapelista Kuninkaaksi, Patrick pysyy Sapelina

Palkkamenojaan karsiva Buffalo kauppasi laituri Erik Rasmussenin Los Angelesiin. Kings lähetti kaupassa Buffaloon 23-vuotiaan sentteri Adam Mairin ja kesän 2003 varaustilaisuuden viidennen kierroksen varausvuoron.

25-vuotiaan Rasmussenin ura ei ole edennyt Buffalossa odotettuun malliin parina viime kautena. Siirto oli odotettavissa, koska peluri oli tyytymätön rooliinsa kolmos- ja nelosketjussa ja vastaavasti organisaatio oli pettynyt Rasmussenin tehottomuuteen. Lisäksi Rasmussenin 1.1 miljoonan dollarin palkka vaikutti kaupan syntymiseen, sillä kaupassa samaiseen rooliin hankittu Mair tienaa vain 400 000 dollaria. Viime kaudella Rasmusseen teki 19 pistettä 69 pelissä.

Adam Mair perinee Rasmussenin likaisen duunarin roolin Buffalossa. Nopeana luistelijana ja nöyränä puolustuspään pelaajana Mair sopii hyvin rikkovaan rooliin. Mair esiintyi kaudella 2001-02 Kings-paidassa 18 kertaa saaden aikaiseksi maalin, syötön ja 58 jäähyminuuttia, 27 farmipelissä kertyi tehoja 10+9.

Sabres-puolustuksen isähahmo, James Patrick, teki kahden vuoden jatkosopimuksen Buffalon kanssa. Näin 39-vuotias, 20. NHL-kautensa aloittava, veteraanipuolustaja tulnee lopettamaan uransa Sabres-paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle