Uusia sopimuksia NHL:ssä: Garon jatkaa Montrealissa

NHL / Uutinen
NHL:n toimitusjohtajilla riittää aina tähän aikaan kesästä puuhaa, kun jatkosopimuksia valmistellaan kiireisesti. Tämän otsikon alle on koottu tuoreita sopimusuutisia (uusimmat ylhäällä) ja uutista päivitetään sitä mukaan kun uusia sopimuksia tehdään.

TSN raportoi Montrealin tehneen vuoden jatkosopimuksen viime kauden kolmosmaalivahtinsa Mathieu Garonin kanssa. Garonin kausi kului lähes kokonaan farmijoukkue Quebec Citadellesin ykkösvahtina. Montrealissa hän esiintyi neljän hävityn ja yhden voitokkaan ottelun verran. Montrealin ensi kauden maalivahtitilanne on vielä auki, sillä ykkösvahti Jose Theodoren kanssa ei olla päästy yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta ja Stephane Fiset on vapaa agentti. Garonin lisäksi kokeneella Jeff Hackettilla on vuosi jäljellä sopimusta, mutta hänen ei odoteta jatkavan Habs-paidassa.

Washington vahvisti lähinnä farmijoukkuettaan Portland Piratesia tehdessään vuoden sopimukset keskushyökkääjä Trent Whitfieldin, puolustaja Chris Hajtin ja laituri Mel Angelstadin kanssa. Samalla ilmoitettiin, että monivuotinen Capitals-apuvalmentaja Tim Army tulee ottamaan Piratesit komentoonsa Glen Hanlonin siirryttyä Capsien apuvalmentajaksi.

Whitfieldin aloitti kauden Capseissa, mutta Rangers poimi hänet waivers-listalta. Vain peliä ja viikkoa myöhemmin Caps poimi toissa kauden nelossentterinsä takaisin ja loppu kausi kului Piratesien riveissä. Whitfield tavoitteena on tulevalla kaudella valloittaa takaisin haltuunsa nelossentterin tehtävät. Edmontonin farmijoukkueessa viimeiset kolme kautta viettänyt puolustava puolustaja Chris Hajt hakee nostetta uralleen seuranvaihdolla. Juniori-ikäisenä erittäin lupaavana pelaajana pidetty Hajt ei pystynyt murtautumaan Edmontonin puolustajakaartiin ja niinpä NHL-otteluita on kertynyt vain yksi. Kovanyrkkinen Mel Angelstad viihdyttää yleisöä ja suojelee Piratesien nuoria lupauksia ensi kaudellakin. Angelstad on erittäin pidetty henkilö Portlandissa, siitä osoituksena valinnat suosituimmaksi pelaajaksi niin yleisön kuin joukkuetovereiden tekemissä äänestyksissä. Myös AHL palkitsi Mad Melin ”AHL Man of The Year” –palkinnolla hänen aktiivisuudestaan yhteisön parissa. Ehti Angelstad vakuuttaa myös kaukalossakin: ensimmäisellä AHL-kaudella hän teki 53 pelissä maalin ja seitsemän syöttöä istuen jäähyaitiossa 212 minuuttia.

Saksan jääkiekon NHL-ikoni Uwe Krupp siirtyy Detroitista Atlantaan. Isokokoinen sakemanni pelasi Detroitissa neljän kauden ajan mutta suuri osa Detroitin visiitistä sujui sairastuvalla, huolimattoman koiravaljakkoajelun seurauksena. Neljässä kaudessa pelejä kertyi vain 30 ja kaksi kokonaista kautta sujui ilman yhtään ottelua. Krupp on kaksinkertainen Stanley Cup voittaja ja hänen lavastaan lähti voittomaali Coloradon ja Floridan välisessä finaalisarjassa. Meriitteihin mahtuu myös Calder Cup voitto ennen NHL:ään siirtymistä sekä kaksi valintaa All-Stars otteluun.

Rangers jatkoi kovien poikien sopimussarjaa. Dale Purinton veti jatkopahviin allekirjoituksensa joka pitää fyysisen puolustajan joukkueen vahvuudessa ensi kaudellakin. Purintonin maalisaldo on vielä avaamatta mutta 300 jäähyminuuttia kahden kauden pelatuissa 82 ottelussa kertoo enemmän miehen roolista.

Montreal sai nimet sopimuksiin kolmelta pelaajaltaan. Andreas Dackell teki kahden vuoden sopimuksen, hyökkääjät Mike Ribeiro ja Jason Ward tekivät myös sopimukset joiden yksityiskohdista ei ole kerrottu.

St.Louis pitää puolustuksen rivejään kunnossa. Seura sai jatkosopimuksen Alex Khavanovilta sekä Christian LaFlammelta. Kummankaan sopimuksen pituutta ei ilmoitettu.

Calgary ja laituri Chris Clark pääsivät yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta. Voimakas laituri jatkaa seurassa pelattuaan kohtalaisen kauden.

Pittsburgh vahvisti puolustustaan hankkimalla uudelleen riveihinsä Marc Bergevinin. Bergevin siirtyy joukkueeseen St.Louisista minne Pittsburgh hänet kauppasi joulun 2000 jälkeen. Bergevin on varmaotteinen oman pään puolustava puolustaja ja hän tuo yli 1000 ottelun ja 18 vuoden NHL-kokemuksellaan tarvittavaa rutiinia pingviinien alakertaan.

Atlanta antoi jatkosopimukset kolmelle pelaajalleen. Hyökkääjät Pascal Rheaume ja Brad Tapper sekä puolustaja Mike Weaver pistivät nimensä jatkopahveihin. 29-vuotias Rheaume on monipuolinen hyökkääjä jota voidaan peluuttaa niin keskellä kuin laidassa. Tapper ja Weaver ovat pelanneet toistaiseksi Atlantassa varsin rajallisesti ja viettivät ison osan viime kaudestaan Chicago Wolvesin riveissä, joukkueessa joka viime kaudella voitti AHL:n mestaruuden, Calder Cupin. Molemmat voittivat lisäksi kaudella 00-01 edesmenneen IHL:n mestaruuden Orlandon riveissä.

New York Rangers hankki syvyyttä joukkueen puolustusrivistöön nappaamalla itselleen Chicagossa viime kaudella pelanneen Vladimir Chebaturkinin. Ura on kuitenkin vierähtänyt pitkälti farmissa, viime kaudella Norfolkissa.

Jo parin päivän ajan on ollut julkinen salaisuus että Robert Svehla pyörtää lopettamispuheensa ja pelaa Torontossa. Svehlan optio käytettiin Floridan puolelta ja Florida kauppasi miehen Torontoon, vaihdossa Florida sai toisen kokeneen puolustajan, Dimitri Yushkevichin. Siinä missä Svehlalla on sopimuksen alainen optiovuosi varmuudella edessä, odottaa Floridaa ja Yushkevichia sopimusneuvottelut. Venäläispakki on vuoden kuluttua vapaa agentti ja sopimusneuvottelut saattavat venyä pitkiksi, ehkä syy miksi Toronto luopui luotettavasta pakistaan.

Philadelphia teki sopimuksen tänään 18.7. 21 vuotta täyttävän saksalaispakki Dennis Seidenbergin kanssa. Seidenberg on Philadelphian kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2001 ja on osoittanut lupaavia otteita DEL-liigassa - viime kaudella Adler Mannheimin joukkueessa Seidenberg teki 55 ottelussa seitsemän maalia ja 20 tehopistettä. Seidenbergin maajoukkueuraan mahtuvat MM-kisat keväällä 2001 ja Salt Lake Cityn olympialaiset tänä keväänä.

Anaheim julkaisi kolme uutta sopimusta: ankkapaidan ensi kaudella pukevat päälleen puolustajat Chris O'Sullivan ja Todd Reirden sekä hyökkääjä Jason Krog. Reirdenin ja Krogin sopimukset ovat kaksivuotisia, O'Sullivanin sopimuksen pituutta ei julkistettu.

Klotenissa Sveitsissä viime kauden kiekkoillut puolustaja O'Sullivan pelasi vuosina 1996-2000 pelasi Calgaryn ja Vancouverin riveissä yhteensä 60 NHL-ottelua. Anaheimin organisaatio on hänelle ennestään tuttu, sillä kaudella 2000-2001 hän kiekkoili Anaheimin farmijoukkue Cincinnatissa tehden 60 AHL-ottelussa 49 pistettä. Chris O'Sullivanin viime kauteen mahtui Klotenin pelien lisäksi myös MM-kisakomennus USA:n paidassa.

31-vuotias Todd Reirden on monivuotisen farmipelijakson jälkeen alkanut vakiinnuttaa paikkaansa NHL-joukkueiden takalinjoilta. Edmontonissa, St. Louisissa ja Atlantassa pelanneen pakin paras kausi ajoittuu talveen 1999-2000, jolloin Blues-paidassa 56 ottelussa syntyi 25 tehopistettä. Viime kaudella 65 peliä Atlantan riveissä toivat kahdeksan tehopistettä ja 82 jäähyminuuttia. Yhteensä Reirden on pelannut 176 NHL-, 67 AHL- ja 192 IHL-peliä.

Anaheimin kolmas hankinta Jason Krog on 26-vuotias sentteri, joka on yrittänyt vakiinnuttaa paikkaansa New York Islandersissa viimeisen kolmen kauden ajan. Näihin kausiin mahtuu kuitenkin vain 28 NHL-peliä, ja Krog lähtee nyt toiselle puolelle mannerta kokeilemaan, josko pelipaikka lännessä olisi yhtään helpommassa. Krogissa on potentiaalia toistaiseksi nähtyä enempäänkin, sillä esimerkiksi viime kauden 64 AHL-peliä Bridgeportissa toivat tehopisteet 26+36=62.

Vuoden -97 Pittsburghin ykköskierroksen varaus Robert Dome teki vapaana agenttina sopimuksen Calgary Flamesin kanssa. Dome on pelannut ammattilaisena jo useita vuosia mutta sopimusajan NHL-pelien määrän vähyys sekä Pittsburghin päätös olla tarjoamatta uutta sopimusta antoi Domelle mahdollisuuden etsiä vapaasti uutta seuraa. Calgary tarttui tilaisuuteen ja sopi Slovakin kanssa sopimuksen. Flames GM Craig Button oli ilmeisen tyytyväinen saatuaan vasta 23-vuotiaan taitavan hyökkääjän riveihinsä.

Toronto teki sopimuksen veteraanipelaaja Tom Fitzgeraldin kanssa. Fitzgerald siirtyi Torontoon Chicagosta. "Fitzy" oli aikoinaan Floridan joukkueessa kapteenistossa kun joukkue eteni Cupin finaaliin. 33-vuotias laituri on parhaimmillaan puolustavassa roolissa ja on erittäin tunnettu johtajan ominaisuuksistaan.

Nashville solmi jatkosopimuksen puolustaja Andy Delmoren kanssa. "Dandy-Andy" teki viime kaudella puolustajista eniten ylivoimamaaleja koko liigassa, 11 kappaletta. Delmore siirtyi Nashvilleen viime kesänä Philadelphian riveistä. Sopimuksen pituutta tai rahallista arvoa ei ole annettu julki.

Toronto julkaisi aiemmin sopimuksen Alyn McCauleyn ja Wade Belakin kanssa, jonon jatkoon liittyy nyt myös Jonas Höglund. Ruotsalainen laituri teki Torontoon vuoden jatkosopimuksen.

NY Rangers jatkaa Puolan Vasaran, Krzysztof Oliwan sopimusta. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu. Oliwa voitti viime kaudella Rangersien jäähytittelin vaikka pelasikin vain 57 ottelua. 300 ottelussa on kertynyt jäähyjä 1309 minuuttia Rangersien, Pittsburghin, Columbuksen ja New Jerseyn paidassa.

Boston Bruins jatkoi omien vapaiden agenttiensa pitämistä joukkueessaan ilmoittamalla tänään tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Glen Murrayn kanssa. Murray antoi sopimuserimielisyytensä välimiehen käsittelyyn eilen, mutta uuden sopimuksen vuoksi käsittelyä ei tarvita. Los Angelesistä tullut laituri pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden tehden 41 maalia ja 71 pistettä, jolla voitti Bruinsin piste- ja maalipörssin.

Todd Simpson jatkaa Phoenix Coyotesissa seuraavat kaksi vuotta uuden sopimuksensa turvin. Kovaotteinen ja isokokoinen puolustaja on pelannut Arizonan auringossa vajaat kaksi kautta ja yhteensä pelejä NHL:ssä on kertynyt vyölle 401. Näissä koitoksissa Simpsonin saldo on 57 pistettä ja 940 jäähyminuuttia.

Los Angeles Kings oli ahkerana tehden sopimuksen neljän pelaajan kanssa. Kings ilmoitti hankkineensa Derek Armstrongin Rangersilta, viime kauden mies pelasi kuitenkin Sveitsin liigassa saldolla 44 peliä 17+36. Jokereissa mestaruuden voittanut Pavel Rosa sai haluamansa uuden mahdollisuuden NHL:ssä, allekirjoitettuaan kahden vuoden sopimuksen. Kaksi muuta sopimuksen tehnyttä olivat Kingsin hyökkääjä Brad Chartrand ja farmissa AHL:ssä pelannut puolustaja Richard Seeley

Boston Bruins ilmoitti solmineensa tukun sopimuksia. Vuoden sopimuksen tekivät maalivahti John Grahame, puolustajat Nick Boynton ja Sean Brown sekä Rangersista siirtynyt laituri Michal Grosek.

Alyn McCauley ja Wade Belak ovat solmineet jatkosopimukset joukkueensa Toronton kanssa. Keskushyökkääjä McCauley oli Toronton kantavia voimia pudotuspeleissä Mats Sundinin oltua sivussa. 25-vuotias sentteri pelasi kaikissa Maple Leafsin otteluissa viime kaudella. Belak puolestaan vastaa Toronton puolustuksen kovemmasta osastosta, ollen joukkueen toiseksi ahkerin jäähyilijä viime kaudella. Belak on nähty usein myös laitahyökkääjänä neloskentässä.

Nashville Predators vahvisti puolustustaan solmimalla sopimuksen Coloradossa pelanneen Pascal Trepanierin kanssa. Vapaa-agentti statuksella liikkunut Trepanier vakiinnutti viime kaudella paikkansa Avalanchen puolustuksessa pelaten 74 peliä ja tehden 13 pistettä. Kantrikaupungissa uskotaan Trepanierin positiivisen kehityksen jatkuvan ja hän tulee saamaan reilusti vastuuta.

Pittsburgh Penguins on tehnyt sopimuksen Francois Lerouxin kanssa. Viime kauden Saksassa pelannut Leroux, 32, on suurikokoinen ja kovaotteinen puolustaja, jolla on NHL-kokemustakin 249 ottelun verran.

Washington Capitals julkaisi joukkueen ensi kauden apuvalmentajat eilen. Päävalmentaja Butch Cassidyn apureina tulevat toimimaan farmiliigajoukkueissa viimeeksi työskennelleet Glen Hanlon ja Randy Carlyle. Hanlon on toiminut Washingtonin farmijoukkueen Portland Piratesin päävalmentajana kolme viimeistä kautta ja hänellä on monen vuoden kokemus apuvalmentajan työstä oltuaan Vancouverin palkkalistoilla 90-luvulla. Hanlonin päävalmentajatilastot näyttävät seuraavalta (pelit-voitot-tasapelit-tappiot):240-110-29-101. Aktiiviurallaan Hanlon pelasi NHL-vahtina lähes 500-ottelua edustaen Vancouveria, St- Lousia, Rangersia ja Detroitia.

Carlyle puolestaan pelasi ansiokkaan 17-vuotisen NHL-uran puolustajana ja hänet palkittiin mm. vuonna 1981 Norris Trophyllä. Torontoa, Pittsburghia ja Winnipegiä edustanut Carlyle teki 1055 pelissä 647 pistettä ja otti 1400 jäähyminuuttia. Pelaajauransa jälkeen hän toimi mm. apuvalmentajana Winnipegissä , jonka jälkeen hän siirtyi IHL/AHL-seura Manitooba Moosen apuvalmentajaksi ja toimitusjohtajan apulaiseksi kaudeksi 96-97. Keväällä 1997 Carlyle otti päävalmentajan ja toimitusjohtajan vastuut samassa joukkueessa. Carlyle valmensi Moosea viime kauteen asti, jolloin hän siirtyi seuran päätoimiseksi toimitusjohtajaksi ja presidentiksi. Carlylen päävalmentajasaldo on 360-178-49-133.

Hallitseva mestari Detroit teki yksivuotisen sopimuksen 25-vuotiaan venäläispakin, Dmitri Bykovin kanssa. AK Bars Kazanissa viimeiset kolme kautta pelannut puolustaja oli viime kaudella yksi Venäjän liigan parhaimmista pakeista. Detroitin varaus kesän 2001 draftistä esiintyi mm. Venäjän maajoukkueessa kevään MM-kisoissa, mutta loukkaantui kesken turnauksen. Sopimuksessa on pykälä, jonka perusteella Bykov voi pelata takaisin Venäjälle, jos peliaikaa Wingsin avauskokoonpanossa ei löydy. Detroitin "vanhuksista" viime vuodet koostunut puolustus on muuttunut totaalisesti ja kokoonpanosta ei löydy enää kuin kaksi yli 30-vuotiasta pakkia, Nicklas Lidström ja Chris Chelios.

Tampa Bay jatkaa sopimustaan Fredrik Modinin kanssa. Yksivuotinen sopimus pitää huolen myös siitä ettei Modin joudu kesällä välimieskäsittelyyn palkkansa takia. MoDon kasvatti on pelannut liigassa viisi kautta ja tehnyt 100 maalia kyseisenä aikana.

Anaheim on tehnyt sopimuksen vuoden -99 ykkösvarauksensa kanssa. Venäläinen Stanislav Chistov on pieni ja vikkelä laituri joka muistetaan parhaiten viimeisistä nuorten MM-kisoista jossa Chistov teki ottelun voittomaalin Kanadaa vastaan. Sopimus on kolmevuotinen. Anaheim teki myös sopimuksen maalivahti Martin Gerberin kanssa. Sveitsin maajoukkueen maalivahti pelasi viime kaudella Ruotsissa ja esiintyi myös Salt Lake Cityn Olympialaisissa Sveitsin veräjänvartijana. Sopimus on 1+1 vuotinen.

Modinin tavoin viime tipassa sopimuksen tekivät Edmonton ja Todd Marchant. Tuulennopea Marchant oli myös matkalla välimieskäsittelyyn mutta vuoden mittainen sopimus välttää ikävän neuvottelutilaisuuden. Tarkempia sopimusehtoja ei ole julkaistu.

Montreal Canadiens teki kahden vuoden jatkosopimuksen Andreas Dackellin kanssa. Dackell, 29, kuului joukkueen viime kauden luottopelaajiin. Dackell sai paljon vastuuta alivoimalla yhdessä Joe Juneaun kanssa. Kaksikko pelasi myös usein vastustajan parasta ketjua vastaan.

St. Louis ilmoitti että huippulaituri Keith Tkachuk ja kakkosmaalivahti Fred Brathwaite ovat allekirjoittaneet vuoden jatkosopimukset. Näiden sopimusten jälkeen St. Louisin joukkue alkaa olla pääpiirteittäin kasassa. Suuria hankintoja tuskin nähdään, sen sijaan farmissa hyvin pelanneille annetaan mahdollisuus näyttää osaamisensa NHL:ssä.

New Jersey Devilsin tähtilaituri Patrik Elias on tehnyt seuran kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Menneellä kaudella tsekkitähti paukutteli 29 osumaa ja merkkautti yhteensä 61 tehopistettä. Eliaksen sopimus loppui viime kauden jälkeen ja hän oli rajoitetun vapaan agentin statuksella liikkeellä. Elias menetti aiemmin maanmiehensä ja ketjukaverinsa Petr Sykoran, kun tämä treidattiin Anaheimin aurinkoon.

Pittsburgh teki sopimuksen vuonna 1999 ensimmäisellä kierroksella varaamansa valkovenäläishyökkääjä Konstantin Koltsovin kanssa. Koltsovin uran huippuhetki on toistaiseksi ajoittunut juuri vuoteen 1999, jolloin hän teki Valko-Venäjän joukkueessa 18-vuotiaiden MM-kisoissa viidessä ottelussa tehopisteet 5+2=7 sekä samana vuonna 20-vuotiaiden MM-kisoissa kuudessa ottelussa 4+3=7. Tämän jälkeenkin Koltsov on ollut vakionaama Valko-Venäjän maajoukkueissa, mutta muuten miehen otteet eivät ole olleet mainittavia. Hän on pelannut vuodesta 1998 lähtien Venäjän liigassa 119 ottelua tehopisteillä 14+15=29. Viime kaudella 21-vuotias Koltsov pelasi Venäjän liigaa Moskovan Spartakissa ja AK Bars Kazanissa sekä Valko-Venäjän maajoukkueessa Salt Lake Cityn olympialaisissa ja MM-kisojen ykkösdivisioonassa.

Chicago Blackhawks hankki jälleen uuden puolustajan tekemällä Jason Strudwickin kanssa sopimuksen. Sopimuksen yksityiskohtia ei kuitenkaan annettu julkisuuteen. 27-vuotias Strudwick on alun perin New York Islandersien kolmannen kierroksen varaus vuodelta 1994, mutta uran viimeiset neljä vuotta ovat kuluneet Vancouver Canuckseissa. Kaikkiaan uransa aikana kovaluinen sekä puolustajana että hyökkääjänä pelaamaan pystyvä Strudwick on pelannut 261 NHL-ottelua, joissa on syntynyt neljä maalia, 16 syöttöä sekä 410 jäähyminuuttia.

Pittsburgh lisäsi eurooppalaispitoisen hyökkäyksensä kovuutta tekemällä sopimuksen aiemminkin joukkueessa esiintyneen Steve McKennan kanssa. Penguinsin joukkueeseen tuli akuutti poliisipula, kun viimekautinen järjestyksenvalvoja Krzysztof Oliwa myytiin New York Rangersiin. McKenna pelasi kaudella 2000-2001 34 ottelua Penguinsissa ilman tehopisteitä, viime talvena New York Rangersissa hän teki 54 ottelussa kaksi maalia, antoi yhden maalisyötön ja nujakoi 144 jäähyminuutin arvoisesti. Yli kaksimetrinen hujoppi kertoi USA Today -lehden haastattelussa ensi kauden roolistaan:
"Olen tietoinen siitä, mikä minun hommani jäällä on. Kun olen penkillä, seuraan Mario Lemieux'ta ja katson, että hän saa pelata rauhassa. Minun tehtäväni on varmistaa, ettei kukaan ota vapauksia hänen suhteensa", McKenna sanoi. "Olin erittäin tyytyväinen olooni Pittsburghissa kaksi kautta sitten. Joukkuehenki oli hyvä ja pukuhuoneessa oli hieno ilmapiiri. Ja totta kai on myös kunnia olla samassa joukkueessa kuin maailman paras pelaaja Mario Lemieux." Steve McKennan kaksivuotinen sopimus on arvoltaan 1.2 miljoonaa dollaria.

Philadelphian hyökkäyksen kovanaamat Donald Brashear ja Todd Fedoruk solmivat jatkosopimukset seuransa kanssa. Brashear jatkaa Flyersissa seuraavat neljä kautta ja Fedoruk kaksi, palkkasummia ei annettu julkisuuteen. Brashear myytiin kesken viime kauden Vancouverista Philadelphiaan, ja hän aloittaa syksyllä kymmenennen NHL-kautensa. 549 NHL-pelissä Brashear on tehnyt tehopisteet 57+75=132, jäähyminuutteja on 1626. Todd Fedoruk on nuoremman polven poliisi, joka on pelannut vasta kaksi kautta NHL:ssä. Viime kauden 55 ottelua Flyers-paidassa toivat kolme maalia, neljä maalisyöttöä ja 141 jäähyminuuttia.

Toronton voimanpesä Tie Domi solmi kolmivuotisen jatkosopimuksen Maple Leafsin kanssa. Domista tuli tänä keväänä UFA, ja hän saikin tarjouksia muualta: Dallas, Anaheim ja Chicago yrittivät houkutella miestä riveihinsä, mutta vanhan seuran tarjous vei lopulta voiton. Toronton puolelta ei suostuttu antamaan tarkkoja lukuja sopimuksen suuruudesta, mutta Domin agentin Pat Morrisin mukaan sopimuksen kokonaisarvo on 5.5 ja 6 miljoonan dollarin väliltä. Viime kaudella Domi teki yhdeksän maalia, antoi kymmenen maalisyöttöä ja keräsi 157 jäähyminuuttia.

Ottawan avainhyökkääjä Daniel Alfredsson teki kaksivuotisen jatkopahvin Senatorsin kanssa. Uusi sopimus on arvoltaan 9,5 miljoonaa dollaria ja siihen uskotaan sisältyvän erinäisiä bonuksia, jotka on sidottu peliesityksiin. Alfredsson tienasi viime kaudella 3 miljoonaa dollaria, joten palkankorotus oli kohtuullisen suuri. Nyt solmitun sopimuksen päättymisen jälkeen Alfredssonista tulee UFA eli rajoittamaton vapaa agentti.

Fredrik Olausson pyörsi lopettamispäätöksensä NHL:n suhteen ja teki vuoden sopimuksen Anaheimiin. Detroitissa uransa ensimmäisen Stanley Cupin voittaneen ruotsalaispakin piti palata kotimaahansa Färjestadin riveihin, mutta Anaheimin tarjoama sopimus tuntui kuitenkin vielä paremmalta haasteelta. Mighty Ducks on 35-vuotiaalle Olaussonille tuttu seura, sillä mies on aiemmin urallaan pelannut siellä neljän kauden aikana. Olaussonin paluu tuo lisää kiekollista taitoa Dukcsien siniviivalle; hänen nimissään on mm. Anaheimin puolustajien yhden kauden piste-ennätys (16+40=56) kaudelta 1998-1999.

Chicago Blachawkseja viime vuodet edustanut Tony Amonte siirtyy neljän vuoden sopimuksella Phoenix Coyotesin riveihin. Sopimuksen rahallista arvoa ei ole virallistettu, mutta sen uskotaan olevan n. 24 milj. dollarin arvoinen. Amonte tunnetaan tuulennopeana laitahyökkääjänä ja erinomaisena maalintekijänä. Miehellä on myös yllään NHL:n "teräsmiehen" viitta tällä hetkellä eniten peräkkäisiä otteluita pelanneena pelaajana. Otteluita on kertynyt yhteensä 410 ja mies on ollut edellisen kerran sivussa kaudella 1996-1997. Viimeisen kahdeksan vuoden ajalta häneltä on jäänyt vain kaksi ottelua väliin.

Chicago Blackhawksin GM Mike Smith jatkoi trendiään hankkimalla jälleen uuden ex-Maple Leafs-pelaajan. Sarkastisesti maailman kuuluisimmaksi AHL-pelaajaksi kutsuttu Nathan Dempsey on Toronton 245:s varaus vuodelta 1992. Ura onkin kulunut pääosin Saint John'sin farmijoukkueessa, jonka kapteenina mies toimi. 28-vuotias puolustaja on pelannut 48 NHL-ottelua tehden niissä 2 maalia ja 12 syöttöä.

Paljon huhuttu Kari Haakanan paluu Edmontoniin sai virallisen sinetin. Haakana sai Oilersilta 1+1 vuoden sopimuksen, jossa on mielenkiintoisena yksityiskohtana Karille "ylhäällä" Edmontonissa vähintään 30 ottelua takaava pykälä. Loppu on miehen itsensä esityksistä kiinni.

Detroit Red Wings ilmoitti tehneensä sopimuksen Mathieu Dandenaultin kanssa. Liukasliikkeisen sekä puolustajana että hyökkääjänä pelaamaan pystyvän Dandenaultin sopimus on yksivuotinen, eikä sen rahallista arvoa paljastettu.

Vancouver Canucks sai puolustukseensa lisää syvyyttä hankkimalla 26-vuotiaan Nolan Baumgartnerin Chicagosta. Tämä Washington Capitalsien vuoden 1994 ykköskierroksen varaus vietti koko viime kauden Blackhawksien farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa, ja todennäköisesti ura saa myös jatkoa Vancouverin farmista. 26 NHL-ottelua pelanneelle Baumgartnerille Canucks on uran kolmas NHL-seura.

Nashville Predators hankki kokemusta sekä johtajuutta kun veteraanihyökkääjä Brent Gilchrist liittyi nuoreen joukkueeseen. Nashville on Gilchristille uran viides NHL-seura ja kokeneesta pelurista kaavaillaankin roolipelaajaa lähinnä erikoistilanteisiin. Uransa aikana Gilchrist on edustanut Montrealia, Edmontonia, Dallasia/Minnesotaa sekä Detroitia, joiden paidoissa on 751 NHL-ottelussa syntynyt 134 maalia ja 168 syöttöä. Uransa aikana lukuisista vammoista kärsinyt Gilchrist oli mukana Detroit Red Wingsien Stanley Cup-joukkueessa vuonna 1998.

Nashville hankki itselleen myös sentteri Clarke Wilmin Calgaryn joukkueesta. Pienikokoinen mutta vantterarakenteinen Wilm on parhaimmillaan laitaväännöissä ja aloituksissa. Rooliksi tullee Flamesista tuttu vastustajan parhaita vastaan pelaaminen.

Atlanta Thrashers vahvisti puolustustaan kokeneella tsekkiläispuolustajalla, tekemällä sopimuksen aiemmin Buffalossa pelanneen Richard Smehlikin kanssa. Sabresin puolustuksen luottomiehiin kuulunut Smehlik tunnetaan hyvänä puolustavana puolustajana ja hän on kuulunut Buffalon pakkien parhaimmistoon jo useamman vuoden. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu.

Florida Panthers ilmoitti solmineensa kahden vuoden sopimuksen 228 NHL-pelin kokemuksen omaavan Jeff Tomsin kanssa. Viime kaudella Toms pelasi Pittsburghissa ja New York Rangersissa. Sopimuksen rahallista arvoa ei kerrottu julkisuuteen.

Vancouver Canucks ilmoitti hankkineensa pääasiassa Coloradon farmissa pelanneen puolustaja Jaroslav Obsutin. 25-vuotias Obsut on urallaan edustanut useampaa seuraa, mutta NHL kokemusta on vielä niukalti. Tarkempia tietoja sopimuksesta ei ilmoitettu.

Florida hankki puolustukseensa Edmontonissa viime kaudella pelanneen Sven Butenschonin. Isokokoinen Saksassa syntynyt puolustaja on viettänyt ison osan urastaan farmisarjoissa. Floridassa peliaikaa löytynee enemmän kuin Oilersissa.

Minnesota rakentaa joukkuettaan rauhassa ja hankki itselleen uuden roolipelaajan. Tony Tuzzolino liittyy Wildin miehistöön vapaana agenttina Bostonin joukkueesta. Wild on Tonylle neljäs NHL-seura.

Washington Capitals teki kaksivuotisen sopimuksen veteraanikeskushyökkääjä Kip Millerin kanssa. Miller pelasi viime kauden alun ja osan edelliskaudesta nykyisen Caps-valmentaja Butch Cassidyn alaisuudessa Grand Rapidsissä, ennenkuin tammikuussa teki sopimuksen Islandersin kanssa. Runkosarjan 37 pelissä Millerin veljessarjan nuorin vesa teki seitsemän maalia ja antoi 17 syöttöä. Pudotuspeleissä tämä kiekkokiertolainen oli Islandersin paras maalintekijä neljällä maalillaan ja sisäisen pistepörssin nelonen kuudella pisteellä seitsemässä pudotuspelissä. Millerin hankintaa lienee puoltanut niin valmentaja Cassidy kuin myös Jaromir Jagr, jonka rinnalla Miller pelasi 98-99 uransa parhaan NHL-kauden tehoin 19+23. Kip Millerin sopimuksen myötä Washington Capitalsista tuli NHL:n kahdeksas seura, jossa on pelannut historian aikana kokonainen veljessarja. Kip’iä ennen Capitals-paidan ovat päälleen pukeneet hänen vanhemmat veljensä Kelly (86-99) ja Kevin (92-93). Kelly ja Kevin pelasivat Grand Rapidsissä yhtä aikaa kaudella 99-00 kun taas Kip edusti samaa joukkuetta vuosina 2000-2002.

Kip Millerin lisäksi Capitals teki vuoden sopimuksen 26-vuotiaan puolustaja Dwayne Zingerin kanssa. Capitalsilla on optio myös kaudelle 2003-04. Ennen sopimusta Capitalsien kanssa Zinger pelasi 149 ottelua AHL-liigan Cincinnati Mighty Ducksin riveissä kooten tuona aikana 12 maalia, 24 syöttöä ja 309 jäähyminuuttia. Yli 190 senttinen ja sata kiloinen puolustaja on tunnettu fyysisenä ja vahvana puolustavana puolustajana ja hän vahvistanee alkavalla kaudella lähinnä Caps-farmiseura Portland Piratesin takalinjoja. Ennen AHL-vuosia Zinger pelasi neljä kautta Alaska-Fairbanksin yliopistossa, josta valmistuttuaan hän teki sopimuksen Detroitin kanssa vapaana agenttina.

Columbus kirjoitti vuoden jatkosopimuksen puolustaja Jamie Allisonin kanssa. Samalla julkaisiin sopimus laituri Mike Pandolfon kanssa. Pandolfo on Boston Collegen pelaaja. Boston Bruins julkaisi sopimuksen vuoden takaisen ykkösvarauksensa kanssa. Puolustaja Shaone Morrisonn (kyllä, oikein kirjoitettu) pelasi viime kaudet WHL:ssä Kamloopsin joukkueessa. Los Angeles teki kaksivuotisen sopimuksen Joe Corvon kanssa. 25 vuotias pakki oli viime kaudella Manchesterin farmiseurassa.

Uusia sopimuksia tehdään myös muualla kuin pelaajapuolella. San Jose Sharksien kotihalli vaihtaa nimensä. Entinen Compaq Center-nimi muuttuu yrityspuolella tapahtuneiden sopimusten takia, uusi nimi hallilla on tästä kesästä lähtien HP Pavilion. Fanien keskuudessa halli on edelleen Shark Tank.

New York Rangers on jatkanut vauhdikasta kesäänsä tekemällä sopimuksen 33-vuotiaan laiturin Ted Donaton kanssa. Viime vuosina vähälle peliajalle jäänyt Donato pelasi viime kaudella kolmessa eri NHL joukkueessa yhteensä viisi peliä. Rangers on laitahyökkääjän kahdeksas seura viimeisen viiden vuoden aikana.

New Jersey Devils varmisteli maalivahtiosastoaan hankkimalla Torontosta Corey Schwabin. Schwab on Devilseille tuttu vahti, sillä hän oli organisaatiossa viiden kauden ajan ja on New Jerseyn varaus. Hänelle lankeaa sama rooli kuin aiemmallakin visiitillä eli luukunavaajana Martin Brodeurin pelatessa valtaosan peleistä. Torontossa 31-vuotias vahti sai yllättävänkin paljon vastuuta Curtis Josephin loukkaannuttua. Schwabin hankinta oli suoraa seuraamusta muutaman päivän takaisesta kaupasta, jossa Devilsien GM Lou Lamoriello lähetti nuoren J-F Damphoussen Anaheimiin. Schwabin hankinta heikentänee Ari Ahosen mahdollisuuksia päästä ensi kaudella NHL-jäille.

Phoenix Coyotes hankki kokemusta hyökkäykseensä tekemällä veteraanihyökkääjä Kelly Buchbergerin kanssa yksivuotisen sopimuksen. Vapaana agenttina seuraan siirtyvä 35-vuotias Buchberger on 16 vuoden pituisen NHL-uransa aikana pelannut 1032 NHL-peliä, joissa hän on kerännyt 293 tehopistettä ja 2079 jäähyminuuttia. Buchberger pelasi NHL-uransa ensimmäiset 12 kautta Edmonton Oilersissa ennen siirtoaan laajennusdraftin yhteydessä Atlantaan kesällä 1999. Viime kaudella Buchberger teki Los Angelesissa 74 pelissä pisteet 6+7=13; jäähyminuutteja hän keräsi 105.

Dallas Stars vahvisti hyökkäyspäätään edelleen tekemällä sopimuksen viime kaudet Bluesia edustaneen Scott Youngin kanssa. Young on 34-vuotias laitahyökkääjä, joka teki tuhoisaa jälkeä Blues-paidassa yhdessä Pierre Turgeonin kanssa kaudella 00-01. Tuolloin Young teki peräti 40 maalia. Dallasissa toivotaankin nyt tältä kaksikolta samanlaisia esityksiä. Viime kausi oli miehelle pettymys, maaleja syntyi vain 15. Young on pelannut urallaan 970 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 239 maalia ja yhteensä 650 pistettä. Youngin sopimus on kaksivuotinen

New York Rangers valitsi maalivahdikseen tutun ja turvallisen miehen. Koko uransa Rangers-maalia vartioinut Mike Richter jatkaa seurassa vielä seuraavat kaksi vuotta. Sopimuksen arvoksi on ilmoitettu 8 miljoonaa dollaria. Rangersin arveltiin tavoittelevan myös Curtis Josephia ja Ed Belfouria, mutta kun mahdollisuudet näiden hankkimiseksi nenivät, päätti Glen Sather turvautua Richteriin. Richter oli eräs suurimmista syistä siihen, että Rangers 54 vuoden odotuksen jälkeen voitti Stanley Cupin kaudella 1993-94. Richterin oikeudet myytiin Edmontoniin vain paria päivää ennen kuin Richteristä tuli vapaa agentti. Sopimusta Edmontoniin ei koskaan tehty, eikä siitä todennäköisesti koskaan edes neuvoteltu. Siirrolla Edmonton sai itselleen kompensaationa hyvän varausvuoron, kun Richter siirtyi pois Edmontonin oikeuksien piiristä. Sama temppu nähtiin kun Joseph myytiin Calgaryyn ja Belfour Nashvilleen.

Columbus hankki itselleen kokemusta puolustukseen. Philadelphiassa aikaisemmin pelannut Luke Richardson teki monivuotisen sopimuksen Columbus Blue Jacketsien joukkueen kanssa. Columbus menetti tärkeän peräpään luutijan, kun Lyle Odelein ennen kevään kauppatakarajaa kaupattiin pois, ja Luke on oiva paikkaaja tälle pelipaikalle. Richardsonin pahvi sisältää neljä kautta peliaikaa ja rahaa tasan 10 miljoonaa dollaria. Luke oli vapaa agentti.

Heti perään julkaistiin myös Scott Lachancen sopimus Blue Jacketsiin. Kyseessä on samoin kuin Richardsonilla monivuotinen paperi. Viime kaudella mies pelasi Vancouverissa. Näillä hankinnoilla Jackets pyrkii vahvistamaan puolustuspelinsä jokaista osa-aluetta.

Montreal hankki riveihinsä lisää kovuutta ja kokemusta kun Dallasissa kautensa lopettanut Randy McKay siirtyy legendaariseen Canadiensiin. "Randy McKay is the kind of player we were looking for. He is known for his hard work, his grit and his desire to win. A Montreal native, Randy won the Stanley Cup twice with the Devils, and also participated in the finals in 2001. We are very happy to welcome him to the Canadiens" kertoilee André Savard. Myös Randy McKay teki sopimuksen vapaana agenttina.

St.Louis Blues teki diilin tsekkiläisen Petr Cajánekin kanssa. Tsekki teki seuran kanssa vuoden mittaisen yhdensuunnan sopimuksen. Palkka siis pysyy samana, oli pelipaikka sitten Blues tai farmiseura Worchester. Viime kauden Extraliigan pistepörssin kakkosen palkka ensi kaudella on 500.000 taalaa ja lisäksi allekirjoituksesta maksetaan bonusta 200.000 taalaa. Blues neuvottelee ahkerasti myös vuoden 1998 ykkösvarauksen Christian Backmanin sekä maajoukkueen Tom Koiviston kanssa.

Buffalo pitää kiinni yleisön suosikista Rob Raysta. Ray teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen Sabresin kanssa. Ray on pelannut seurassa yhtäjaksoisesti 13 kautta.

Florida ja New York Islanders tekivät kaupan. Islanders kärsii Mike Pecan loukkaantumisen takia sentteripulasta ja avuksi hankittiin Jason Wiemer. Wiemerin sopimus päättyi tähän kesään ja nyt edessä ovatkin sopimusneuvottelut Islandersien kanssa. Vaihdossa Islanders luopui nuoresta puolustajasta Branizlav Mezeistä. "Jason is one of the toughest and hard-working players in the game. We looked to improve our team toughness this season, and we definitely have done that with young players like Wiemer, Arron Asham and Eric Godard" kertoi "Mad Mike" Milbury, Islandersien GM.

Ottawassa viime kaudella pelannut Bill Muckalt siirtyy ensi kaudella pelaamaan Minnesota Wildiin. Ottawa ei tarjonnut laiturille vastaavaa palkkaa kuin Wild tarjosi, joten Muckaltista tuli rajoittamaton vapaa agentti. Reipasotteinen Muckalt, 27, tuli Islandersien paidassa tunnetuksi mm. aiheuttamalla mylläkän taklaamalla rajusti mutta puhtaasti Wayne Gretzkya. Muckalt siirtyi viime kesänä yhdessä slovakkipelaaja Zdeno Charan kanssa Ottawaan kohukaupassa, jossa Alexei Yashin siirtyi New Yorkiin. Viime kaudella Muckalt sai aikaan vaivaiset kahdeksan syöttöä. Muckaltin sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 1.5 miljoonaa dollaria.

New York Islanders on solminut monivuotisen sopimuksen ruotsalaishyökkääjä Mattias Weinhandlin kanssa. 22-vuotias Weinhandl on pelannut viimeiset kolme kautta MoDossa Elitserienissä hyvillä tehoilla, ja viime kauden pudotuspeleissä hän oli erityisesti esillä voittaen koko pudotuspelien pistepörssin. Suomalaiset saattavat muistaa Weinhandlin lukuisten junioriturnausten lisäksi keväisistä jääkiekon MM-kisoista, joissa hän oli yksi Ruotsin joukkueen kantavia voimia.

Mattias Weinhandlin viime aikojen menestysten arvoa nostaa se seikka, että hän sai vakavan silmävamman junioriturnauksessa vuonna 1999 ja oli joutua lopettamaan peliuransa. Toisen silmän näkökyky palautui kuitenkin onneksi sen verran, että Weinhandl kykeni kiekkoilua jatkamaan.

"Mattias on todellinen lahjakkuus, jolla on erinomaiset hyökkäystaidot. Se, että hän pystyi toipumaan vakavasta loukkaantumisesta on osoitus hänen uskomattomasta peräänantamattomuudestaan. Olemme erittäin innoissamme, että hän tulee meille pelaamaan", kertoi Islandersien GM Mike Milbury innoissaan.

Dallas Stars julkaisi
Sami Heleniuksen jatkosopimuksen
yhteydessä pari muuta pelaajavahvistusta. Vielä äskettäin Chicagon kanssa jatkosopimusta tehnyt Aaron Downey siirtyy tähtipaitaan yksivuotisella sopimuksella, joka sisältää seuraoption. Downey on fyysinen laitahyökkääjä, joka teki viime kaudella Chicagossa 36 ottelussa yhden maalin. Texasin lämpöön siirtyy myös 24-vuotias venäläispakki Aleksei Komarov yksivuotisella sopimuksella. Komarov on Dallasin kahdeksannen kierroksen varaus vuodelta 1997, ja hän on pelannut viimeisimmät kolme kautta Moskovan Spartakissa Venäjän liigassa.

Chicago Blackhawks tiedotti tehneensä jatkosopimuksen kakkosmaalivahtinsa Steve Passmoren kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkisuuteen kerrottu. Passmore pelasi viime kaudella 23 ottelua Blackhawksin maalilla.

Veteraanipuolustaja Chris Chelios on tehnyt kaksivuotisen jatkopahvin mestarijoukkue Detroit Red Wingsin kanssa. Chelios tienaa uudessa sopimuksessaan noin kuusi miljoonaa dollaria kaudessa. Red Wingsien GM:n Ken Hollandin mukaan Chelioksen sopimus oli heille erittäin tärkeä ja Chelios tulee tulevanakin kautena olemaan joukkueen avainpelaajia. Holland jatkaan vielä neuvotteluja toisen veteraanipelaajan, Igor Larionovin kanssa.

Vitali Vishnevski on solminut yhden vuoden jatkosopimuksen seuransa Anaheim Mighty Ducksin kanssa. Fyysisenä puolustajana kunnostautunut Vishnevski, 22, on vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä kahden viime kauden aikana.

Columbus Blue Jackets on solminut monivuotisen sopimuksen vuoden 2001 toisen kierroksen varauksensa Tim Jackmanin kanssa. Kookas laitahyökkääjä on pelannut kaksi viimeistä kautta yliopistokiekkoa.

San Jose käytti odotetusti nuorten hyökkääjiensä Patrick Marleaun ja Marco Sturmin sopimusoptiot. Sharks käytti myös puolustaja Shawn Heinsin sopimuksen option.

Carolinan GM Jim Rutherford tehtailee edelleen jatkosopimuksia; tällä kertaa vuorossa oli Bret Hedican. Kokeneen Hedicanin sopimus on peräti kuuden vuoden mittainen, ja se takaa miehelle tiettävästi noin kolmen miljoonan dollarin ansiot per vuosi. Hedican oli joukkueensa johtavia hahmoja puolustuksessa kun 'Canesin jyräsi tiensä Stanley Cup -finaaliin, jossa Detroit Red Wings oli kuitenkin selkeästi vahvempi.

Ron Francis jatkaa Carolinassa. Francis olisi saanut maanantaina UFA-statuksen, ja olisi ollut näin vapaa neuvottelemaan minkä tahansa joukkueen kanssa. Carolina kuitenkin palkitsi tärkeimmän pelaajansa kahden vuoden jatkosopimuksella. Francis, 39, päättänee näin huikean uransa Canes-paidassa. Veteraanisentteri iski viime kaudella 500. NHL-maalinsa ja sai kauden päätteeksi Lady Byng Trophyn (herrasmiespelaaja) sekä King Clancy Trophyn hyväntekeväisyystyöstään kaukalon ulkopuolella.

Chicago jatkaa puolustaja Phil Housleyn sopimusta. Housley olisi ollut vapaa agentti maanantaista 1.7. lähtien mutta veteraanipuolustaja sekä Chicago päättivät jatkaa sopimusta. Housleylla on tilillään 7 All Stars -ottelua ja hän on USA:n kaikkien aikojen tehokkain pistemies NHL:ssä.

St. Louis Bluesin GM Larry Pleau on ilmoittanut käyttäneensä optiot Brent Johnsonin, Reed Low'n, Mike Eastwoodin ja Eric Bogunieckin sopimuksissa. Koko nelikko siis jatkaa Bluesin paidassa kaudella 2002-2003.

Steve Duchesne ei jatka ainakaan näillä näkymin Stanley Cupin voittaneessa Detroitin joukkueessa. Duchesnen agentti käytti pelaajaoption ensi kaudesta muutamaa tuntia ennen määräajan umpeutumista, mutta vain puoli tuntia ennen takarajaa Duchesne itse veti kuitenkin optionsa pois. Aiemmin Red Wings oli ilmoittanut, ettei seura käytä 1,6 miljoonan dollarin arvoista optiota, ja oli epävarmaa nähdäänkö puolustajaa ensi kauden joukkueessa. Tämä tarkoittanee sitä, että Duchesne saattaa sittenkin lopettaa tai testata arvoaan maanantaista lähtien vapaana agenttina.
Duchesne voitti kuluneella kaudella uransa ensimmäisen Stanley Cupin ja ilmassa oli myös jonkinlaisia spekulaatioita uran lopettamisesta.

Manny Malhotra teki kahden vuoden sopimuksen Dallas Starsin kanssa. Malhotra siirtyi viime kaudella New York Rangersin riveistä Dallasiin yhdessä Barret Heistenin kanssa. Rangers sai kaupassa Martin Rucinskyn ja Roman Lyashenkon. Malhotra pelasi viime kaudella 72 peliä Rangersin ja Starsin paidassa ja teki niissä 8 maalia ja syötti 6 osumaa.

Vancouver Canucks käytti kolmen pelaajansa optiot. Canucksissa jatkavat sentteri Trevor Letowski, maalivahti Peter Skudra ja nuori puolustaja Zenith Komarniski. Phoenixistä viime joulukuussa Vancouveriin siirtynyt Letowski pelasi Canucksissa 43 peliä, joissa teki 7 maalia ja 10 syöttöpistettä. Skudra teki marraskuussa sopimuksen Vancouverin kanssa ja pelasi viime kaudella NHL:ssä 23 ottelua tilastomerkinnöin 10-8-2. Komarniski vietti koko kauden AHL:ssä.

Buffalo Sabres pitää kiinni sentteri Curtis Brownin ja puolustaja Jay McKeen optioista. Brown, 26, pelasi viime kaudella 82 ottelua, joissa teki 20 maalia ja syötti 17 osumaa. Jay Mckeen, 24, vastaavat lukemat olivat 81 peliä, 2 maalia ja 11 syöttöpistettä.

Maalivahti Marc Denis solmi jatkosopimuksen Blue Jacketsin kanssa. Sopimus on monivuotinen. Columbus odottaa 24-vuotiaan Denisin ottavan joukkueessaan ensi kaudella ykkösmaalivahdin paikan. Colorado Avalance varasi Denisin ensimmäisellä kierroksella kesällä 1995.

Minnesota Wild teki jatkosopimuksen Sylvain Blouinin kanssa. Blouin pelasi viime kaudella 43 ottelussa, mutta maalia saati maalipaikassa ollutta joukkuekaveria Blouin ei onnistunut löytämään. Tappelukavereiden löytämisessä Blouinilla sen sijaan ei ollut ongelmia, rangaistusminuutteja kertyi 130.

Grant Marshall jatkaa Columbus Blue Jacketsissa. Sopimus on kaksivuotinen. Marshall, 29, teki viime kaudella 15 maalia, joka oli miehen oma ennätys. Syöttöpisteitä kertyi 18. Samalla julkistettiin Lasse Pirjetän sopimus

Jeff O'Neill allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. O'Neill oli tänä keväänä tärkeä osa Hurricanesin playoffs-taistossa. Kovaotteinen hyökkääjä iski viime kaudella runkosarjassa 31 maalia ja 64 pistettä. O'Neill oli joukkueen paras maalintekijä. Pudotuspeleissä O'Neill osui 8 kertaa ja syötti 5 osumaa. Tuore sopimus on arvoltaan 7 miljoonaa dollaria; ensimmäisenä kautena 3.3 milj. ja seuraavana 3.7 milj. dollaria. Sopimukseen sisältyy myös tavanomaisia bonuksia, jotka saattavat nostaa O'Neillin lopullista palkkaa tuntuvasti.

Chicago Blackhawks teki jatkosopimuksen Steve Thomasin kanssa. Veteraanilaituri pelasi viime kaudella 34 peliä Blackhawksin paidassa, teki 11 maalia ja syötti neljä. Murtunut nilkka katkaisi Thomasin kauden, ja hän oli sivussa 47 ottelusta. Thomas on pelannut kaikkiaan 1110 NHL-ottelua. Pisteitä hänelle on kertynyt yhteensä 881 (397+484) ja rangaistusminuutteja 1228. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Blackhawks julkaisi myös kovan maineen fyysisenä pelaajana NHL`ssä luoneen Bob Probertin uuden sopimuksen. Probert 37, pelasi viime kaudella 61 ottelua tehden niissä yhteensä 1+3 pistettä sekä keräten 176 minuuttia rangaistuksia.

Pittsburgh Penguinsin osaomistaja Mario Lemieux teki jatkosopimuksen, joka takaa supertähdelle samat ansiot kuin viime kaudella. Selkä- ja lonkkavaivojen kanssa painiskeleva Lemieux toivoo pystyvänsä pelaamaan ensi kaudella 60-70 peliä. Lemieux tienasi viime kaudella 5.25 miljoonaa dollaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle