Uskomatonta draamaa Ruotsin karsinnoissa - perinteikäs MODO putosi

SHL / Uutinen
Ilari Filppulan MODO putosi sarjatasoa alemmas.
SHL:ää ensi kaudella täydentävä joukkue selvisi myöhään perjantaina, kun Leksands IF voitti nousukarsintojen ratkaisevan seitsemännen pelin dramaattisella tavalla.

SHL:n runkosarjassa toiseksi viimeiseksi sijoittunut MODO sai karsinnoissa vastaansa Leksands IF:n, jonka kausi ei ollut sujunut odotusten mukaan. Alkuun HockeyAllsvenskanin hännille jumiutunut Leksand nousi kuitenkin mukaan ratkaisupeleihin ja hankki lopulta SHL-paikan niukimmalla mahdollisella tavalla.

MODO johti ottelusarjaa jo 3-2, mutta Leksand tasoitti voitot ja ratkaisua haettiin seitsemännestä ottelusta perjantaina Örnskoldsvikissä. Terävästi pelannut MODO johti 50 peliminuutin jälkeen 3-1, mutta sisukas Leksand tuli rinnalle viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla.

Jatkoerässä kovan onnen soturi oli MODOn Otso Rantakari. Bluesissa alkukauden puolustanut nuorukainen lähti haastamaan Brock Montpetitiä, joka kuitenkin nappasi kiekon ja laukoi sen maaliin.

− Emme antaneet periksi, vaikka taululla oli 1-3-lukemat. Tämän voittomaalin teko oli upeaa, ja tämä on niitä hetkiä, joista kaikki nuoret jääkiekkoilijat unelmoivat, Montpetit tunnelmoi C Moren haastattelussa heti ottelun jälkeen.

Ottelussa nähtiin myös suomalaisväriä: Rantakarin lisäksi Ilari Filppula oli mukana MODOn pettymyksen kokeneessa joukkueessa. Voittajien riveissä pelasivat Frans Tuohimaa ja Tommi Paakkolanvaara

Leksand nousee yhden kauden tauon jälkeen takaisin pääsarjaan. Peter Forsbergin ja lukuisten muiden ruotsalaistähtien kasvattiseura MODO taas lähtee hakemaan vauhtia alemmalta sarjatasolta 26 vuoden tauon jälkeen.

Toisessa karsintaparissa sarjapaikkaa puolustanut Karlskrona voitti Tukholman AIK:n selvin 4-1-lukemin.