USA valitsi joukkueensa nuorten MM-kisoihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
USA:n joukkue on lähes aina varsin nimetön ja väritön porukka suomalaisille. Niin nytkin vaikka pari tuttua nimeä vilahtaakin.

USA:n pelaajat ovat varsin tuntemattomia pelaajia kotimaan kiekkoa seuraaville. Harva pelaa itseään tunnetuksi ennen NHL-uraansa ja tilanne näyttää olevan sama tämänkin vuoden USA:n joukkueessa. Taitoa joukkueella on sillä lähes koko porukka on yliopistokiekon kasvatteja ja siten ovat tottuneet euro-tyyliseen kiekkoiluun. Kymmenen joukkueen pelaajaa pelasi myös viime vuoden joukkueessa.

Joukkueen kokoonpanossa on mukana vain oikeastaan yksi vakituisesti NHL:ssä pelaava pelaaja, Ohion osavaltion oma poika, Columbuksen Dan Fritsche. Neljää pelaajaa lukuunottamatta kaikki ovat jo NHL-varattuja. Yliopistokiekkoilijat harvoin siirtyvät nuorena NHL:ään koska koulu vie pelaajien päähuomion aina parikymppikseksi tai vanhemmaksi asti. Näiden pelajaajien esiinmarssi taalaliigassa on odotettavissa vasta parin vuoden kuluttua. Nimet kannattaa kyllä laittaa talteen. Tuttuja nimiä joukkueessa edustaa Ryan Suter, NHL-tähti Gary Suterin veljenpoika. Toisen polven pelaaja Zach Parise vetää tähtipaidan päällensä. Los Angeles Kingsien päävalmentajan Andy Murrayn poika Brady Murray, sekä Patrick Eaves, suomalaisillekin tutun valmentajan Mike Eavesin poika. Mike Eaves on myös USA:n joukkueen päävalmentaja.

Maalivahdit:

30 Jimmy Howard (Detroit)

29 Alvaro Montoya (Varattavissa 2004)

Puolustajat:

2 Mark Stuart (Boston)

3 Corey Potter (NY Rangers)

4 Matt Carle (San Jose)

6 Dan Richmond (Carolina)

7 Ryan Suter (Nashville)

8 Dylan Reese (NY Rangers)

10 Jeff Likens (Varattavissa 2004)

20 James Wisniewski (Chicago)

Hyökkääjät:

9 Patrick Eaves (Ottawa)

11 Zach Parise (New Jersey)

12 Patrick O’Sullivan (Minnesota)

14 Brady Murray (Los Angeles)

15 Greg Moore (Calgary)

16 Jake Dowell (Varattavissa 2004)

21 David Booth (Varattavissa 2004)

22 Dan Fritsche

24 Brett Sterling (Atlanta)

27 Stephen Werner (Washington)

Joukkueeseen on lisäksi nimetty seuraavat hyökkääjäpelaajat, joiden osallistuminen riippuu pelaajaoikeudet omaavan NHL-seuran suostumuksesta:

17 Ryan Kesler (Vancouver)

23 Dustin Brown (Los Angeles)

» Lähetä palautetta toimitukselle