BOS - CBJ 2.00
STL - DAL 4.30

Universiadeihin toistakymmentä Mestis-pelaajaa

MESTIS / Uutinen
Suomi lähettää 17.-27. tammikuuta pelattaviin opiskelijoiden talvikisoihin melko nimekkään jääkiekkojoukkueen. Kaksi vuotta sitten edustusmiehistö koostui enimmäkseen Suomi-sarja-pelaajista, nyt mukana on kaksi kiekkoilijaa SM-liigasta ja toistakymmentä Mestiksestä.

Torinossa käytäviin kisoihin Suomen joukkueen johdattaa A-maajoukkueen apuvalmentaja Risto Dufva. Kaksi vuotta sitten Innsbruckissa Suomi saavutti pronssimitalin, ja vähintään yhtä hyvää menestystä tavoitellaan myös viimetalvisissa olympiamaisemissa.

- Lähdemme pelaamaan mitaleista. Siksi olen itsekin kiinnostunut pestistä. Suomi puolustaa universiadeissa pronssia, ja ainakin se on meillä tähtäimessä, Dufva kommentoi Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Suomen joukkueen nimekkäimmät pelaajat ovat Lukon puolustaja Petri Tähtisalo ja Jokereiden maalivahti Joonas Hallikainen. Mestiksestä mukana on 12 pelaajaa, joista meriiteiltään kovimpia ovat Salamoiden Pekka Huhtaniemi ja Matias Keränen, K-Vantaan Marko Sakko sekä KooKoon kanssa äskettäin sopimuksen solminut Juho-Tuomas Appel.

Suomi-sarjasta joukkueeseen on valittu muiden muassa HC Keravaa edustava entinen SM-liigapakki Tero Paappanen.

Dufvan kokoamista pelaajista Hermeksen Olli-Pekka Kopiloff, HC Keravan Ville Raatikainen ja KOO-VEE:n Henri Virta olivat mukana myös kaksi vuotta sitten voittamassa Suomelle pronssia.

Suomen joukkue:

maalivahdit:

Joonas Hallikainen, Jokerit

Pekka Sorsa, Jokipojat

puolustajat:

Tommi Heinonen, FPS

Pekka Huhtaniemi, Salamat

Tero Paappanen, HC Kerava

Ville Raatikainen, HC Kerava

Petri Tähtisalo, Lukko

Henri Virta, KOO-VEE

hyökkääjät:

Juho-Tuomas Appel, KooKoo

Matias Keränen, Salamat

Jaakko Kolari, LeKi

Olli-Pekka Kopiloff, Hermes

Ari Kovanen, Jukurit

Jani Kuusela, HeKi

Arne Köhler, TuTo

Heikki Löfman, HC Kerava

Kim Nabb, Sport

Matti Pesonen, Hermes

Marko Sakko, K-Vantaa

Kimmo Tuunala, Hokki

» Lähetä palautetta toimitukselle