Ulkomaalaisten joukkolähtö Turusta jatkuu - Willsie siirtyy SHL:ään

LIIGA, SHL / Uutinen
Willsie ei enää TPS:n vaihtopenkin edessä notku.
Kuva © Timo Savela
TPS on purkanut sopimuksen kanadalaishyökkääjä Brian Willsien kanssa. Willsie siirtyy pelaamaan Ruotsin SHL:ään Örebron joukkueeseen.

Brian Willsie pelasi Turussa toista kauttaan ja ehti kerätä Liigassa 33 ottelussa 25 pistettä. Alkukaudella Willsie pelasi myös KHL:ssä Medvescak Zagrebin joukkueessa 13 ottelua tehden viisi tehopistettä.

TPS:n toimitusjohtaja Niklas Österlund toteaa, ettei Willsien pois päästäminen ollut helppo ratkaisu.

− Meidän tulisi tällä hetkellä pelata muustakin kuin pelkästä kunniasta loppukauden osalta. Olemme pettyneitä itseemme, sillä emme ole pystyneet tarjoamaan yhteistyökumppaneillemme, kannattajillemme ja muille sidosryhmillemme viime kausina sitä urheilullista menestystä mitä perinteisen seuramme historia ja puitteet meiltä vaativat.

− Willsie on ollut tärkeä pelaaja ja suuri persoona joukkueessamme kuluneiden kausien aikana eikä päätöstä hänestä luopumisen suhteen tehty kevyesti, mutta vaakakupissa painoivat vahvasti pelaajan halua siirtyä ja se, että tämäkin ratkaisu tulee tukemaan ensi kauden joukkuetta.

Örebron päävalmentaja Kent Johansson on tyytyväinen kovan luokan vahvistukseensa.

− On hienoa, että pystyimme saamaan näin hyvän pelaajan tähän aikaan vuodesta. Brian on ollut johtava pelaaja TPS:ssä ja hän on hyvä maalintekijä, jolla on hyvä laukaus. Hänen johtajan kykynsä tulevat merkitsemään paljon. Myös hänen rutiininsa ja osaamisensa tekevät hänestä vakaan pelaajan.

Willsiellä itsellään on ristiriitaiset tunteet siirron suhteen, mutta on myös kiitollinen ajastaan Turussa.

− Kausi on ollut erittäin turhauttava lukuisten tappioidemme myötä ja olen todella pettynyt, että TPS:n kausi päättyy runkosarjaan. Tästä huolimatta olen viihtynyt perheeni kanssa erittäin hyvin Turussa ja olen kiitollinen niistä mahdollisuuksista mitä TPS on minulle antanut.

− Haluan lisäksi kiittää erityisesti kannattajia, jotka ovat osoittaneet kuluneina kausina tukensa joukkueelle vaikeinakin hetkinä.

» Lähetä palautetta toimitukselle