ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Ukraina luopuu 1A-divisioonan MM-kisojen isännyydestä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ukraina ei pääse esiintymään MM-kisoissa kotijäällään ensi vuonna.
Kuva © Getty Images
Ukrainan jääkiekkoliitto on päättänyt perua maan 1A-divisioonan MM-kisaisännyyden vuodelle 2015. Syynä tähän ovat Ukrainan tämänhetkiset levottomat olot.

Uusi isäntämaa päätetään kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n syyskuussa järjestettävässä puolivuotiskokouksessa. Mukana keskusteluissa ovat IIHF, Italia, Kazakstan, Japani, Unkari ja Puola. Ukrainan jääkiekkoliiton presidentti Anatoli Brezvin on harmissaan tilanteesta.

− Emme voi kiistää sitä tosiasiaa, että Ukrainan epävakaat poliittiset olot tulisivat olemaan este ulkomaisille vierailijoille ja faneille, jotka olisivat tulossa seuraamaan kisoja Donetskiin.

− Nyt pyrimme löytämään yhdessä IIHF:n, Italian, Kazakstanin, Japanin, Unkarin ja Puolan kanssa sopivan ja kaikkia tyydyttävän ratkaisun tähän tilanteeseen. Jotta voimme tehdä sen, otimme nyt ensimmäisen askeleen ja ilmoitimme vetäytyvämme kisaisännyydestä.

Alunperin myös Puola haki kisaisännyyttä Ukrainan lisäksi. Maan jääkiekkoliitto on ilmoittanut medialle, että se on valmis järjestämään kisat, mikäli Ukraina joutuu vetäytymään isännyydestä. Todennäköinen kisapaikka olisi Krakova, jonne on juuri valmistunut uusi jäähalli.

» Lähetä palautetta toimitukselle