U20: Pikkuleijonien matka katkesi katkeraan tappioon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen U20-maajoukkueen taival MM-kisoissa päättyi tiukkaan tappioon Venäjää vastaan. Vastustajan sankariksi nousi Jevgeni Kuznetsov, joka henkilökohtaisella panoksellaan käänsi ottelun itänaapurille.

Ottelun ensimmäinen erä oli Venäjän lievää hallintaa. Se onnistuikin tekemään ensimmäisen maalin Juri Urytshevin onnistuttua yllättämään Suomen maalissa erinomaisen ottelun pelanneen Joni Ortion. Suomen tasoitus tuli kuitenkin jo pari minuuttia myöhemmin Teemu Pulkkisen iskettyä kiekon lähes tyhjään maaliin lähietäisyydeltä. Mallikkaan syötön tasoitukseen tarjoili maalin takaa Iiro Pakarinen.

Toiseen erään Suomi tuli vahvemmin. Maalinteko sinivalkoisilta onnistui erän loppuhetkillä Julius Junttilan hienon suorituksen myötä. Kärppien hyökkääjä ajoi oikealta kohti maalia ja iski kiekon b-pisteen tuntumasta vastustamattomasti ohi Venäjän maalia vartioineen Dmitri Shikinin. Tilannetta edelsi Ortion huikea mailatorjunta jo varmalta maalilta näyttäneessä tilanteessa.

Erän lopulla venäläiset alkoivat osoittamaan turhautumisen merkkejä, jonka seurauksena kaksikin valkopaitaa joutui jäähylle lyhyen ajan sisään. Kun vielä kolmannen erän alkuun Maksim Berezin heitti kiekon jäähyn arvoisesti katsomoon - pääsi Suomi useamman minuutin ajaksi ylivoimalle.

Vaikka Suomen ylivoima ei kaksisesti toiminut tälläkään kertaa, niin maalin joukkue onnistui värkkäämään. Maali ei tullut ylivoimakuvion seurauksena, vaan suoran hyökkäyksen myötä. Joonas Donskoi ajoi maalille röyhkeään tapaansa keskeltä ja lapioi oman rebound-kiekkonsa sisään. Syöttöpisteet Teemu Pulkkiselle ja Sami Vataselle. Peli näytti aina viimeisen erän puoliväliin saakka olevan pikkuleijonien hallussa.

Kuznetsov-show katkaisi Suomen lennon

Teemu Pulkkinen otti helpohkon koukkausjäähyn viitisen minuuttia ennen loppua. Venäläisten ylivoimapeliä kesti lähes koko kaksiminuuttisen, kunnes Jevgeni Kuznetsovin lähettämä laukaus löysi tiensä verkon perukoille. Todennäköisesti ohi suuntautunut laukaus otti kimmokkeen Vatasen mailasta ja venäläisten takaa-ajo oli todenteolla alkanut.

Vain kaksi minuuttia edellisestä ja Kuznetsov oli jälleen pahanteossa. Mies tuli vauhdilla Suomen puolustusalueelle ja hassutti yksi yhtä vastaan tilanteessa Vatasen, mutta Ortiota hän ei pystynyt ohittamaan. Irtokiekkoon ehti kuitenkin ennen Vatasta Maksim Kitsyn, joka iski kiekon suomalaisten keskeltä pömpeliin. Näin peli oli tasan ja lähdettiin pelaamaan jatkoaikaa.

Jatkoajalla myös Suomella oli paikkansa, mutta mm. Joel Armian ja Miikka Salomäen yritykset päätyivät pikkuleijonien epäonneksi maalin ohi. Ja kuten yleensä - vastustaja iskee, jos toiselle ei kelpaa. Asialla oli jälleen parivaljakko Kuznetsov-Kitsyn. Venäläiset kaivoivat kiekon kulmauksessa ja Kuznetsov ajoi keskelle. Venäläinen lähetti b-pisteen kaarelta vasustamattomasti ranteella maalin ylänurkkaan. Näin venäläiset pääsivät juhlimaan välieräpaikkaan suomalaispäiden painuessa pettymyksestä jäätä kohti.

Venäjä kohtaa maanantai-iltana välierässä Ruotsin. Suomi pelaa kisoissa vielä sijoitusottelun viidennestä sijasta Sveitsiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle