U18: Tšekki löylytti Tanskan, Slovakia otti elintärkeän voiton

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tšekki pääsi juhlimaan peräti yhdeksän kertaa Tanskaa vastaan.
Alle 18-vuotiaiden MM-kisat jatkuivat pitkäperjantaina Lappeenrannassa ja Imatralla. Päivän peleinä nähtiin Saksa-Slovakia ja Tšekki-Tanska.

Saksa-Slovakia

Päivän ensimmäisessä kohtaamisessa asettuivat vastakkain Saksa ja Slovakia. Peli oli Saksalle kisojen ensimmäinen, kun taas Slovakia oli nipistänyt Venäjältä yhden pisteen torstain jatkoaikatappiolla. Perjantain ottelussa Slovakia oli parempi lukemin 1-4.

Peli alkoi Saksan kannalta rivakasti, kun joukkue meni jo 32 sekunnin pelin jälkeen johtoon Manuel Wiedererin maalilla. Johto kesti aina avauserän loppuun saakka, kunnes Juraj Milý tasoitti pelin. Ottelun toinen erä oli jäähyjen värittämä ja Slovakia menikin 2-1-johtoon tasavajaalla pelattaessa reilun 13 minuutin pelin jälkeen Radovan Bondran maalilla.

Slovakit ratkaisivat pelin itselleen lopullisesti kolmannessa erässä. Ensin Kristian Ferletak lisäsi johdon kahteen maaliin reilun neljän minuutin jälkeen ja lopulta viimeisellä minuutilla Matej Palocko löi kiekon vielä tyhjään maaliin. Näin Slovakia vei lohkon ennalta heikoimpien joukkueiden välisen ottelun ja paransi huomattavasti mahdollisuuksiaan jatkopelien suhteen.

Tšekki-Tanska

Perjantain iltaottelussa Tšekki avasi turnauksensa tekemällä selvää jälkeä Suomelle avauspelissään hävinneestä Tanskasta. Loppulukemat olivat peräti 9-2. Suurimpana pistemiehenä kunnostautui Vaclav Karabacek tehoilla 2+2.

Vaikka tšekit kehuja vastustajilleen antoivatkin, oli ottelu selkeää pässinlihaa jo hyvissä ajoin. Tšekit mättivät avauserässä taululle jo 5-0-lukemat ja maalintekijöinä kunnostautuivat Jakub Vrána, Michael Špaček, Pavel Zacha ja Lukáš Vopelka.

Sama laulu jatkui myös toisessa erässä, kun isännät iskivät kolme lisäosumaa. Tekijöinä olivat tällä kertaa Filip Pyrochta, Alex Rašner ja Karabacek. Tanska onnistui tekemään kavennusmaalin kolmannen erän alussa Alexander Truen onnistuessa, mutta se oli laiha lohtu. Tšekit eivät tätä kauaa ihmetelleet, vaan tekivät kaksi lisämaalia. Onnistujat olivat Vrána ja Karabacek.

Tanska sai vielä toisenkin maalin pelin viimeisellä minuutilla, kun Jeppe Korsgaard onnistui. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Tšekki antoi kunnon näytön osaamisestaan seitsemän maalin voitollaan.