U18 MM 2007: Tshekki ratkaisi rankkareilla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tampereen lauantain ainoassa kamppailussa naapurimaat Tshekki ja Slovakia eivät saaneet paremmuuttaan ratkottua 65 minuutissa, joten ratkaisua haettiin rangaistuslaukauksista, joissa Tshekki oli vahvempi.

Rangaistuslaukauskilpailussa ratkaisu saatiin vasta kahdeksannessa parissa, kun Tshekin voittomaalin viimeisteli Roman Szturc. Häntä ennen onnistuivat ainoastaan Tshekin Vladimir Ruzicka jr. ja Slovakian Jozef Molnar.

– Meillä oli valmiiksi katsottuna ampujat, mutta vaihdoimme vähän taktiikkaa, kun näimme miten Slovakian maalivahti pelasi. Tuuristahan tämä on loppujenlopuksi kiinni, Tshekin kakkosvalmentaja, Jokereistakin tuttu Jiri Sejba kommentoi.

– Tuurin lisäksi näissä auttaa myös kokemus, jota Tshekillä oli enemmän, arvioi Slovakian päävalmentaja Danis Tibor.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Tshekki teki avausmaalin hieman ennen ottelun puoliväliä. Roman Ostrcil ampui ja Ruzicka ohjasi kiekon ohi Slovakian maalissa pelanneen Jaroslav Janusin. Slovakit eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan tekivät toisessa erässä vielä kaksi hyvin samantyyppistä osumaa, kiekko laidasta keskelle ja kiekko liki tyhjään maaliin. Ensimmäisen viimeisteli Josef Molnar ja toisen Adam Bezak.

– Yritimme johtomaalin jälkeen liikaa lisäosumia ja keskittymisemme herpaantui, Sejba harmitteli.

Tshekki tuli kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin. Ondrej Roman pääsi reboundista iskemään kiekon verkkoon hieman ennen päätöserän puoliväliä. Slovakialla oli kolmannessa erässä myös paikkansa, mutta se ei onnistunut lisäosumia viimeistelemään.

A-lohkon ainoassa ottelussa Kanada kuritti Latviaa selvin 1-9-lukemin. Kanadan maaleista vastasivat Dion Knelsen kahdesti, Yves Bastien, Jamie Arniel, Luke Schenn sekä niin ikään kahdesti osuneet Kyle Turris ja Logan Couture. Latvian ainokaisen viimeisteli Janis Straupe.

- Me pelasimme tänään hyvin. He kyllä painoivat päälle, mutta me pystyimme pelaamaan omalla huipputasollamme. Huomenna on edessä turnauksen kovin ottelumme toistaiseksi, sillä maidemme välillä on aina ollut hyvä taistelupari. Molemmat ovat varmasti nälkäisiä, Kanadan hyökkääjä Brendan Sutter pohdiskeli ja suuntasi jo ajatuksensa sunnuntain USA-otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle