U18 MM 2007: Sveitsiläisvahti nukahti, Tshekki voitti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alle 18-vuotiaiden MM-turnaus Hakametsässä alkoi Tshekki-Sveitsi-taistolla. Toisen erän tehohetkellä Tshekki otti ottelussa täyden pistepotin numeroin 4-2 (1-1, 3-0, 0-1). Rauman otteluissa voittajiksi selviytyivät Kanada ja Venäjä.

Tshekin ja Sveitsin kohtaamisesta oli ennakkoon povattu tasaista. Ensimmäisen erän perusteella ennakkoarvio piti paikkansa Sveitsin viedessä hienoisesti peliä. Ensimmäisellä kympillä he onnistuivat tappamaan tshekkien ylivoiman ja onnistuivat omalla vuorollaan tekemään ottelun avausmaalin Luca Cuntin näppärällä yksilösuorituksella. Sveitsiläisten tähtihyökkääjä kiersi maalin rauhalliseen tahtiin ja kierroksensa päätteeksi nousi maalin kulmalle. Tshekkipuolustaja pakitti kohteliaasti ja Cunti kiitti tilasta ja nosti kiekon maalin yläkulmaan.

Sveitsin johtomaali herätti tsekit pelaamaan. Tasoitusmaali oli kauniin klap-klap -yhdistelmän tulos. Knotek ja Karpov pääsivät ylivoimahyökkääseen ja kiekko kulki lavasta lapaan. Knotek-Karpov-Knotek ja kiekko tyhjältä maalin kulmalta sisään.

Toisessa erässä Sveitsin maalivahti Robert Mayer ratkaisi nololla tavalla ottelun. Tshekin pelatessa alivoimalla Vladimir Roth heitti löysän kiekon kohti Sveitsin maalia. Mayer ei keskittynyt torjuntaan ja kiekko kimposi hanskan ja patjan kautta maaliin.

- Peli oli tasainen alkuvaiheessa ja sitten he saivat hiukan onnekkaan maalin ja momentum oli heillä, kertasi Sveitsin valmentaja Felix Hollenstein pelin alkupuoliskoa.

Tshekit käyttivät sveitsiläisten hetkellisen lamaantumisen hyväkseen ja tekivät viidessä minuutissa kaksi ylivoimaosumaa kasvattaen eron kolmeen maaliin. Ensin Stepan Novotny sivalsi viivasta kolmeen yhteen ja hetkeä myöhemmin Tomas Kubalik suti maalin edestä paluukiekon sisään. Tshekin neljättä maalia katseli lähietäisyydeltä lupaava Roman Josi, joka ei onnistunut ottelussa aivan odotetulla tavalla.

haastattelu

Cunti: Pystymme parempaan
[lue lisää]

Ottelun loput 25 minuuttia tshekit turvasivat johtoon ja pelasivat varsin passiivisesti. Sveitsiläiset onnistuivat kolmannessa erässä saamaan pelinsä kuntoon ja kavensivat kahden miehen ylivoimalla loppunumeroiksi 4-2. Sveitsiläisten toisen maalin tekijä oli timojutilamaisen ruumiinrakenteen omaava Yannick Blaser. Syöttöpisteen saalisti ensimmäisen maalin tekijä Cunti.

- Lopussa me pyrimme pelaamaan tiukkaa puolustusta ja turvaamaan voittomme. Tämä oli meille tärkeä voitto, koska tämä joukkue on voittanut edellisen kerran elokuussa World Cupissa, korosti helpottuneen tuntuinen Tshekin valmentaja Martin Pesout pisteiden suurta merkitystä joukkueelleen.

Joukkueensa tärkeimmiksi pelaajaksi ottelussa Pesout nimesi joukkueen parhaana palkitun maalivahti Marek Bendan, kapteeni Vladimir Ruzickan, toisen sentterin Roman Ondrejn ja koko pakiston.

- Mutta koko joukkueen voittohan tämä oli, Pesout muistutti lopuksi.

- Luca Cunti pelasi hyvin ja samoin maalivahti Mayer sitä yhtä lipsahdusta lukuun ottamatta. Puolustajista Lukas Stoop ja Yannick Blaser selvisivät parhaiten, summasi sveitsiläisvalmentaja Hollenstein ryhmänsä onnistujia.

Sveitsin seuraava vastustaja on perjantain iltaottelussa Suomi, kun taas Tshekki kohtaa yhden lepopäivän jälkeen lauantaina rakkaan naapurinsa Slovakian.

Rauman otteluissa Venäjä voitti hallitsevan mestarin USA:n lukemin 5-3. Kanada taas pöllytti Saksaa lukemin 7-2. Saksa meinasi jo yllättää, kun se nousi 3-0-asemasta maalin päähän, mutta Kanada ryhdistäytyi ja vei ottelun lopulta nimiinsä selvästi.

- Mielestäni hyvä peli. Tulimme vahvasti alkuun, mutta hukkasimme otteemme ensimmäisen erän lopulla. Keskittymisemme vähän karkasi. Onneksi löysimme pelimme uudestaan, Kanadan joukkueen kapteeni Angelo Esposito kommentoi.