U18 MM 2007 Drew Droughtylla oli synkkä ilta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Joidenkin mielestä pronssiottelut ovat turhia ja tänä vuonna alle kahdeksantoista vuotiaiden MM-kisoihin osallistuneista pelaajista iso osa tuntuu kuuluvan tähän joukkoon. Hakametsän illan ensimmäisessä ottelussa Ruotsi nöyryytti Kanadaa murskaavasti 8-3 (2-0, 1-2, 1-5).

Avauserästä alkaen ruotsalaisilla oli aivan erilainen asenne peliin kuin kanadalaisilla. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin sinikeltaisten 2-0 johdossa. Avausmaalin pohjusti illan paras ketju Marcus Johansson – Emil Bejmo – Simon Hjalmarsson. Johansson voitti päädyssä kiekon itselleen, siirsi sen Hjalmarssonille, joka näki maalintekopaikalle nousevan puolustaja Robin Olssonin. Tarkka syöttö ja 1-0.

Myös toinen osuma oli saman ketjun käsialaa. Simon Hjalmarsson kiersi ensiksi eteensä heittäytyneen Drew Doughtyn, sitten hän kiersi maalin ja lopulta pisti kiekon vanhanaikaisella sisään. Maali oli Doughtylle illan toinen miinusmerkintä.

Toisessa erässä Kanada pääsi tasoittamaan pelin ruotsalaisvahti Mark Owuyan suosiollisella avustuksella. Kavennusosumassa myös slovakialaisella tuomarilla Vladimir Baluskalla oli oma osuutensa. Ruotsalaispelaaja Johan Erkgards haparoi kiekon kanssa keskialueella ja törmäten lopulta päätuomariin. Kiekko ajautui Zack Torquatolle, joka siirsi kiekon nopeasti Angelo Espositolle. Kanadan kapteeni sivalsi kiekon etukulmasta ohi Owuyan. Kanadan tasoitusta edelsi kaksi Erkgaardsin hukkaamaa tekopaikkaa, joten hän sai vaihdostaan valmentajan papereihin piiitkän miinuksen.

Tasoituksessa ruotsalaisten vaihdon ajoitus epäonnistui ja kanadalaiset pääsivät iskemään nopeasti vastaan. Zack Boychukin laukauksen Owuya onnistui torjumaan, mutta hän antamastaan pitkästä riparista Doughty pääsi supaisemaan kiekon kohti maalia. Owuyalla oli haarat sopivasti auki eikä mailakaan ollut jäässä, joten peli oli tasan 2-2.

Ottelun ratkaisu tuli toisen erän loppusekunneilla. Mikael Backlund sai kiekon siniviivalla, spurttasi röyhkeästi ja päämäärätietoisesti kanadalaispakkien välistä kohden maalia ja livautti kiekon Trevor Cannin kainalon kautta sisään. Maalin tekoajaksi merkittiin 39.59.

Kolmannessa erässä Ruotsi meni menojaan. Ensin Backlund teki toisen osumansa ylivoimalla ja sen jälkeen pelattiinkin yhteen maaliin. Hjalmarsson teki toisen maalinsa, ketjun sentteri teki kaksi maalia peräkkäin Bejmo ja ruotsalaisten maalinteon lopetti Backlund täydentämällä hattutemppunsa. Välillä Kanada ehti vaihtaa maalivahtiakin, mutta Braden Holtbyn iltapuhde oli masentava – kaksi vetoa, kaksi sisään. Kanadalaisten kapteeni Esposito teki vielä lopuksi pelin toisen osumansa, mikä häntä tuskin kovinkaan paljon lohdutti.

Erityisen synkkä ilta oli Kanadan varakapteeni Drew Doughtylle ja hänen pakkiparilleen John Negrinille sekä aloituskentällisen sentterille Steven Stamkosille. Kolmikon plusmiinussaldo oli tyly miinus neljä. Parivaljakko Doughty – Negrin oli jäällä Ruotsin ensimmäisen, toisen, kolmannen ja viidennen maalin aikana. Siis silloin kun ottelua ratkaistiin.
- Olen ylpeä pelaajistani, pelasimme hienon ottelun. Kolmas erä oli meiltä upea - kiekko liikkui, luistin liikkui ja pelasimme loistavaa kiekkoa, kehui Ruotsin valmentaja Lars Lindgren aiheellisesti joukkuettaan.

- Varsinkin kaksi ketjuamme, Bejmon ja Backlundin johtamat, olivat tänään erinomaisia, Lindgren nosti esiin kaksi maaleja mättänyttä ketjuaan.