Tuukka Mäntylälle kymmenvuotinen sopimus Tapparaan, Saarinen jatkaa valmentajana

LIIGA / Uutinen
Tappara kiinnitti oman kasvattinsa Tuukka Mäntylän ennätyksellisen pitkällä sopimuksella. Samalla seura tiedotti myös valmentajakuvioistaan.

27-vuotias Tuukka Mäntylä pelaa Tapparassa sopimuksen myötä peräti kevääseen 2019 asti. Sopimuksessa on kuitenkin pykälä, jonka mukaan Mäntylä voi pelata kolmena kautena ulkomailla ja voi lähteä myös kesken kauden yhteisymmärryksessä seuran kanssa.

Takaisin kasvattiseuraansa palaava Mäntylä kiekkoili kaksi viime kautta Ruotsin pääsarjassa Frölunda HC:n pelipaidassa. Kuluneen pelisesongin aikana kiekollisesti taitava puolustaja kasasi 53 runkosarjaottelussa 20 (3+17) tehopistettä.

– Tällainen pitkä sopimus on uusi päänavaus suomalaisessa jääkiekossa. Tiedämme Tuukan loistavaksi tyypiksi niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, ja saamme hänestä tärkeän tukipilarin puolustukseemme moneksi tulevaksi kaudeksi, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen totesi seuran tiedotustilaisuudessa.

Tappara ilmoitti myös, että Tapparaa kuluneella kaudella sairastumiseensa asti valmentanut Mikko Saarinen jatkaa päävalmentajana myös ensi kaudella. Saarisella todettiin tutkimuksissa syöpä, joka leikattiin ja toipuminen on sujunut odotetusti. Saarisen hoidot jatkuvat kuitenkin vielä ainakin läpi kesän ja mahdollisesti osan syksyäkin.

Uutena miehenä Tapparan valmennusryhmään liittyy 39-vuotias Petri Mattila, joka on viimeiset kaudet valmentanut Kärppien B-junioreita. Ennen pestiään Oulussa Mattila valmensi JYPin A-juniorit mestaruuteen ja toimi myös JYPin valmennuspäällikkönä.

Saarisen ja Mattilan ohella Tapparan ensi kauden valmennusryhmässä toimivat jo kuluvan kauden aikana kirvesrintoja luotsanneet Aleksander Barkov, maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila ja fysiikkavalmentaja Jaakko Kailajärvi.

Tapparan sopimustilanne on tällä hetkellä seuraava:

Maalivahdit: Mika Lehto ja Harri Säteri

Puolustajat: Miko Malkamäki, Jussi Halme, Jesse Turkulainen, Tuukka Mäntylä, Lasse Korhonen ja Harri Ilvonen

Hyökkääjät: Timo Koskela, Nestori Lähde, Jori Lehterä, Kim Strömberg, Jonas Enlund, Ville Nieminen, Sami Ryhänen, Antti Kangasniemi, Niclas Lucenius, Jukka Peltola, Tomi Peltonen ja Martin Tuominen

Janne Ojanen tekee päätöksensä uransa jatkamisesta myöhemmin. Jori Lehterän mahdollinen siirtyminen ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan selviää kesän aikana.

Saarisen mukaan ne viime kaudella mukana kokoonpanossa olleet pelaajat, jotka puuttuvat tämänhetkisestä joukkueesta, eivät todennäköisesti tule jatkamaan Tapparan liigaryhmässä ensi kaudella. Tappara etsii joukkueen vahvistukseksi vielä yhtä puolustajaa ja yhtä hyökkääjää.

Joukkue aloittaa valmistautumisensa seuraavaan kauteen ensi viikon tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle