Tutut nimet Selke-finalisteina

NHL / Uutinen
Sekä Patrice Bergeron että Jonathan Toews ovat finalisteina neljättä kertaa.
Kuva © Getty Images
NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän Frank J. Selke Trophyn äänestyksessä pärjäsivät tutut nimet. Kärkikolmikkoon mahtuivat täsmälleen samat nimet kuin vuosi sitten. Kolmesta finaalistista kaksi on onnistunut kaappaamaan palkinnon aikaisemmin kaappiinsa.

Patrice Bergeron on voittanut palkinnon vuosina 2012 ja 2014. Hän oli kuluneella kaudella NHL:n paras aloittaja 60,2 prosentin voittosaldollaan. Bergeron oli kärkipäässä myös useissa tällä kaudella viralliseen käyttöön otetuissa tilastoissa liittyen kiekonhallintaan. 

Anze Kopitar tavoittelee jo toista palkintoa tällä kaudella, sillä hän pääsi kärkikolmikkoon myös äänestyksessä herrasmiespelaajasta. Kopitarin ollessa kentällä Kings laukoi 363 kertaa enemmän kuin vastustaja, mikä oli kyseisen tilaston paras saldo kauden aikana.

Jonathan Toews oli suuressa roolissa siinä, että Chicago Blackhawks oli runkosarjassa vähiten maaleja päästänyt joukkue. Plusmiinustilastossa Toews oli viides ja paras läntisen konferenssin pelaajista. Myös Toews on palkinnon aikaisempia voittajia, sillä hän oli äänestyksen ykkönen kaksi vuotta sitten.

» Lähetä palautetta toimitukselle