Tuttu nimi Coyotes-päävalmentajaksi: Rick Tocchet palaa Arizonaan

NHL / Uutinen
Viime vuodet Tocchet avusti Mike Sullivania Penguins-valmennuksessa.
Kuva © Getty Images
Rick Tocchet on Arizona Coyotesin uusi päävalmentaja.

Arizona Coyotes ilmoitti tehneensä monivuotisen valmentajasopimuksen entisen pelaajansa Rick Tocchetin kanssa. Tocchet korvaa tehtävässä aiemmin kesällä irtisanotun Dave Tippettin.

Tocchet on toiminut aiemmin päävalmentajana Tampa Bay Lightningissa parilla kaudella kymmenkunta vuotta sitten. Viime vuodet hän on hankkinut valmentajakokemusta Pittsburgh Penguinsin apuvalmentajana.

Pelaajaurallaan Tocchet juhli kertaalleen Stanley Cupin voittoa Penguinsin riveissä. Hän pelasi NHL:ssä yli 1100 ottelua, joissa keräsi 952 tehopistettä ja oli lisäksi voittamassa lisäksi Canada Cupia kahdesti.

Hän siirtyy nyt jo kolmannen kerran urallaan Coyotes-organisaatioon. Hän pelasi uransa loppuvaiheilla kolme kautta silloisessa Phoenix Coyotesissa ja toimi vuoden joukkueen apuvalmentajana vuosituhannen alkupuolella.

Penguins hankki penkkinsä taakse korvaavaa NHL-kokemusta, kun se ilmoitti palkanneensa entisen pelaajansa Mark Recchin apuvalmentajakseen Tocchetin jättämälle paikalle. Pitkän pelaajauran jälkeen kanadalainen on toiminut viime vuodet Penguins-organisaatiossa kehitysvalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle