TUTOn tulevan kauden runko julki - Wilenius siirtyy Turkuun

MESTIS / Uutinen
Wilenius tehoili viime kaudella SaPKossa.
Kuva © Antti Varonen
TUTO julkisti lauantaina peräti 20 pelaajasopimusta. Sopimusnipussa oli paljon jatkajia, mutta mukaan mahtui myös muun muassa SaPKon tehohyökkääjä Tomi Wilenius.

SaPKossa vahvan kauden pelannut Tomi Wilenius siirtyy yksivuotisella sopimuksella TUTOon. 23-vuotias hyökkääjä iski runkosarjassa 46 ottelussa tehot 22+18 ja heilutteli pudotuspeleissäkin viidessä ottelussa maaliverkkoja kolmesti.

Ilves-kasvatilla on kokemusta Mestiksestä myös Hokista sekä LeKistä. Hän on pelannut urallaan myös 19 Liiga-ottelua Ilveksen riveissä.

− Haimme pelaajaa joka on osoittanut pystyvänsä yli kahdenkymmenen maalin kauteen tässä sarjassa, ja jolla olisi potentiaalia vieläkin kovempaan tuloksen tekemiseen. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Wilenius tarttui haasteeseen. Hän on erittäin taitava pelaaja, jolla on aivan huikea laukaus, kommentoi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Wileniuksen lisäksi hyökkäykseen uusina vahvistuksina liittyvät TPS:stä vuokralle tuleva Timi Lahtinen, TPS:n A-nuorissa pelanneet Veeti Vuorio ja Juho Virtanen sekä Pohjois-Amerikassa NAHL-juniorisarjassa kiekkoillut Malo Ville. Ranskalaishyökkääjä Ville on pelannut juniorivuosinaan HIFK:n ja Jokereiden juniorijoukkueissa. Lahtinen pelasi turkulaisryhmässä lainalla jo viime kaudella, jolloin 10 ottelussa syntyivät tehot 2+1.

Hyökkääjistä TUTOlla oli jatkosopimukset jo aiemmin tehtynä kokeneiden Aki Keinäsen ja Tuukka Pulliaisen kanssa. Heidän lisäkseen turkulaishyökkäyksessä jatkavat Mika Hyvärinen, Aki Juusela, Mikko Laine, Atte Sillanpää, Hannu Kuru, Kalle Moisio ja Aleksi Rutanen. Omista A-nuorista Mestis-joukkueen rinkiin nousivat Roope Kallio ja Kristian Tikka.

Peräpäähän kokeneita jatkajia ja nuoria tulokkaita

Turkulaisten puolustuskalustossa jatkavat Anssi Virkki ja Kristian Tuohilampi. Viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Virkki tehtaili 50 ottelussa tehot 8+16 ja Tuohilampi 40 ottelussa pisteet 5+9.

− Meille on erittäin iso asia, että Tuohilampi ja Virkki halusivat jatkaa TUTO:ssa. Tuohilampi pelasi loppukaudesta parasta jääkiekkoa TUTOssa olon aikana. Virkki pelasi myös erittäin hyvän ja nousujohteisen kauden. Loppukaudesta hän nousi aivan uudella tasolla. Molemmat pelaajat ovat kokeneita herroja ja erittäin isossa sekä tärkeässä roolissa kaukalossa ja sen ulkopuolella, kertoi Aittola.

Uutta verta turkulaisten takalinjoille tuovat TPS:n A-nuoria edustanut Jere Karlsson, Suomi-sarjan HCIK:ssa pelannut, TUTO-taustainen Vertti Virtaniemi sekä ulkomailla kiekkoilleet Samu Suominen ja Kevin Kallonen. TPS:ää juniorivuosinaan edustanut 21-vuotias Kallonen pakitteli Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Vallentunassa ja forssalaislähtöinen Suominen Pohjois-Amerikan NAHL-juniorisarjassa Villen tapaan.

Maalinsuulleen TUTO kiinnitti jatkosopimuksella Kristian Järvisen. Järvisen aisapariksi tulee vuokrasopimuksella nuori TPS-vahti Karolus Kaarlehto.

− Järvinen oli ensimmäisiä pelaajia, jonka kanssa teimme sopimuksen tulevalle kaudelle. Hän on voittanut Mestiksessä mestaruuden ja on jo todistanut kykynsä maalivahtina. Kaiken kaikkiaan Järvinen on erittäin tärkeä perustuskivi joukkueeseemme, Aittola totesi.

TUTOlla on nyt sopimukset 24 pelaajan kanssa ja joukkuetta on tarkoitus vielä vahvistaa niin omilla sopimuspelaajilla kuin vuokrapelaajillakin.

− Olemme poikkeuksellisen hyvässä tilanteessa joukkueen rakentamisen suhteen. Viime kauden joukkueesta saimme ne jatkajat, jotka valmennuksen kanssa halusimme. Varsinkin joukkueen kokeneen osaston jatkohalut lämmittävät suuresti. Haemme joukkueeseen vielä kahta tai kolmea sopimuspelaajaa. Meille saapuu lisäksi elokuussa neljä vuokrapelaajaa Liigasta, jotka pelaavat lähtökohtaisesti koko kauden meillä, Aittola valotti tulevaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle