TUTOn hyökkäys vahvistuu Mestis-mestarilla - Kurulle jatkosopimus

MESTIS / Uutinen
Lehtonen palaa kotikaupunkiinsa.
Kuva © Timo Savela
SaPKossa Mestiksen mestaruutta voittamassa ollut Matias Lehtonen siirtyy tulevaksi kaudeksi TUTOn riveihin.

Matias Lehtonen pelasi savonlinnalaisryhmässä runkosarjassa 35 tehoin 6+5. Pudotuspeleissä 21-vuotias hyökkääjä keräsi 12 ottelussa neljä tehopistettä. 

Lehtonen on voittanut myös A-nuorten SM-kultaa keväällä 2015 TPS:n paidassa. Hänen veljensä on Liigaa TPS:ssä ja KooKoossa sekä myös Mestistä TUTOssa pelannut puolustaja Mikko Lehtonen.

− Persoonia on vaikea tiivistää sanoiksi, mutta "Masia" voi kuvailla pelimieheksi ja persoonaksi. Pelimies Lehtonen on älykäs ja monipuolinen kiekkoilija, joka antaa jokaisessa vaihdossa kaikkensa kaukalossa. Persoona Lehtonen on sellainen, jota jokainen joukkue kaipaa. Lehtonen tuskin on hetkeäkään hiljaa, joten ainakin koppiin tulee aimoannos elämää hänen myötään, kuvaili TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− "Masin" tulokaskausi Mestiksessä oli hyvä, ottaen huomioon alkuun tulleet hidasteet. Kausi oli häneltä erittäin nousujohteinen, ja Lehtonen tulee ottamaan ensi kaudella isoja askeleita eteenpäin.

TUTO vahvisti hyökkäystään Lehtosen lisäksi jatkosopimuksen tehneellä Hannu Kurulla. Neljännen kautensa TUTO-paidassa aloittava Kuru tehtaili päättyneellä kaudella Mestis-uransa parhaat tehopisteet 14+16. 

− Hannu Kuru on erittäin arvokas pelaaja TUTOlle. Hannu on kehittynyt pelaajana jokaisella TUTO-kaudellaan, ja kuuluu ehdottomasti sarjan parhaimpien kahden suunnan pelaajiin. Tulevalla kaudella hänellä on kaikki potentiaali nousta sarjan eliittiin, Aittola ennakoi.

Turkulaisseura tiedotti myös, että puolustajat Niko Karhu ja Kevin Kallonen sekä hyökkääjät Aleksi Rutanen, Kasperi Nuto, Kalle Moisio, Atte Sillanpää ja Samuli Valvisto eivät jatka joukkueessa. Heistä Moision tuleva seura on jo selvillä, sillä hän kiekkoilee ensi kaudella Peliitoissa.

Joukkueessa lainalla pelanneet Tarmo Reunanen, Markus Nurmi ja Rasmus Rinne ovat palanneet myös omiin seuroihinsa. Puolustaja Olli-Pekka Heinimäki sen sijaan on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

» Lähetä palautetta toimitukselle