TUTOn hyökkäyksessä lähtijöitä ja tulijoita - Nuto ja Valvisto siirtyvät Turkuun

MESTIS / Uutinen
Nuto on saanut vyölleen Liiga-pelejäkin.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
TUTO vahvistaa hyökkäystään Kasperi Nutolla ja Samuli Valvistolla. Joukkueen hyökkäyksestä lähtee puolestaan kaksi pelaajaa pelaamaan A-nuorten Liiga-pelejä.

Kasperi Nuto siirtyy TUTOon loppukauden vuokrasopimuksella Ässistä. 21-vuotias hyökkääjä on kiekkoillut kuluvalla kaudella pääasiassa Ässien A-nuorissa, jossa on tehtaillut 29 ottelussa tehot 10+17. Hän on pelannut myös yhdeksän Liiga-ottelua ilman tehopisteitä ja neljä Mestis-ottelua Hermeksessä tehoin 1+1.

− Nuto on sellainen pelaaja, jota on seurattu jo pitkään. On todella hienoa saada mies vihdoin TUTO-paitaan. Hän on erittäin taitava pelaaja, jota voisi luonnehtia luonnonlapseksi. Kasperin luistelu ja pelitaito on todella kovaa luokkaa, kuvaili TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Hän on kiinnostanut meitä ensi kauden osalta hyvin paljon, joten on erittäin hieno homma, että saadaan hänet jo nyt näyttämään kykynsä.

Raumalaislähtöinen Samuli Valvisto on kiekkoillut alkukauden Suomi-sarjassa KJT:ssa sekä VG-62:ssa. 26-vuotias hyökkääjä on kerännyt 11 ottelussa kuusi syöttöpistettä. Hän on pelannut aiemmin yhden kauden Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä.

− Valvisto on ollut Mestis-kartalta poissa ei jääkiekollisista syistä. Keskustelimme hänen kanssaan jo kesällä Turkuun siirtymisestä, mutta ajankohta ei ollut silloin oikea. Hän on erinomainen joukkuepelaaja, joka tuo meille tässä vaiheessa kautta vielä kaivattua leveyttä joukkueeseen, Aittola kertoi.

TPS:stä lainalla ollut Markus Nurmi jatkaa myös loppukauden TUTOn riveissä. Hyökkääjät Veeti Vuorio ja Malo Ville puolestaan siirtyvät loppukaudeksi TPS:n A-nuorten miehistöön.

» Lähetä palautetta toimitukselle