TUTOlta vahvistus - Matt Nickerson tekee paluun

MESTIS / Uutinen
Kovaluinen Matt Nickerson tekee paluun Mestikseen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TUTO tiedotti solmineensa kauden 2018-2019 kattavan sopimuksen puolustaja Matt Nickersonin kanssa. Samalla turkulaiset julkaisivat myös nipun muita pelaajasopimuksia.

TUTO vahvisti jo aiemmin julkisuuteen tulleen tiedon Matt Nickersonin pelaajasopimuksesta. 33-vuotias romuluinen amerikkalaispuolustaja liittyy turkulaisten riveihin tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Oikeastaan se, miksi halusimme Mattin voidaan jakaa kolmeen osaan. Ensimmäisenä on se, että ihmiset kaipaavat persoonia kaukaloon, ja kovin montaa herra Nickersonia suurempaa persoonaa ei ole Suomeen saatavilla.

- Toinen on se, että kaipasimme koppiin maailmaa nähneen ammattilaisen, joka pystyy tukemaan nuoria pelaajia. Jokainen pelaaja, jolta olemme kysyneet, Matt noussut listan kärkeen joukkuepelaajista puhuttaessa.

- Kolmantena: olemme kärsineet vuosittain aika paljon loukkaantumisista, ja viime kaudella oli pahimmillaan puoli ryhmää telakalla. Mestiksestä on tullut sarja, jossa sattuu ja tapahtuu. Haluamme nähdä, muuttaako Mattin läsnäolo tätä asiaa. Pelillisesti mies täyttää helposti kaikki Mestiksen vaatimusalueet, sillä Englannin pääsarja sijoittuu Liigan ja Mestiksen välimaastoon, jonka lisäksi herra on paljon paremmassa kunnossa, kuin viimeksi Suomessa pelatessaan, maalaili TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Samalla TUTO tiedotti myös sopimuksista veljespari Atte ja Miro Mäkisen sekä kokeneen Lassi Kokkalan kanssa. Maalivahtiosastoa täydentää NAHL:sta saapuva Samu Lonkila.

- Veljeksistä on vaikea olla puhumatta monikossa. Kumpaakin on tullut seurattua kaudesta 2013 lähtien, ja pidän suunnattoman paljon siitä palosta, jolla Mäkiset pelaavat jääkiekkoa. 

- Ykkössentterin ruudun mitat täyttävän pelaajan etsiminen ei ole välttämättä se helpoin rasti, mutta se muuttui helpoksi kun selvisi, että Kokkala haluaisi takaisin Turkuun. Hän on isokokoinen, klassinen taitosentteri, joka omaa myös tarpeeksi lujan laukauksen, jolla tehdä tulosta. Kokkala on selkeä johtava hyökkääjä ryhmäämme.

- Lonkila on selkeästi ottanut ison pompun maalivahtina NAHL:ssä, ja torjui Minot Minotauroksen peräti NAHL:n finaaleihin saakka. Se on saavutus, johon ei voi suhtautua heppoisesti. Mikäli Lonkila jatkaa siitä mihin jäi, tulee hän antamaan [Julius] Pohjanoksalle kunnon haasteen ensi kauden pelaavan maalivahdin tittelistä, taustoitti Aittola muita pelaajahankintoja.

Uusien pelaajien lisäksi TUTO on tehnyt myös jatkosopimukset Nico Frimanin ja Juho Mäkelän kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle