TUTOlle täydennystä takalinjoille

MESTIS / Uutinen
Karhu kiekkoilee ensi kaudellakin TUTOssa.
Kuva © Timo Savela
TUTO on tehnyt jatkosopimuksen Niko Karhun kanssa. Karhun jatkosopimuksen lisäksi turkulaisryhmä kiinnitti uusina niminä takalinjoilleen nuoren Kalle Valtolan sekä Nico Vuorijärven.

TUTOn oma kasvatti Karhu pelasi viime kaudella 50 ottelua ja keräsi niissä tehot 1+5. 23-vuotias puolustaja on pelannut urallaan myös 56 Liiga-ottelua TPS:n riveissä.

− Oman kasvatin jatko on aina hieno asia, Karhu vakiinnutti viime kaudella selkeästi pelipaikkansa Mestiksessä. Nikon kaltaisia isokokoisia puolustajia tarvitaan jokaisessa menestystä tavoittelevassa joukkueessa, Nikolla alkaa olemaan sen verran kokemusta miesten peleistä, että häneltä voidaan odottaa ensi kaudella enemmän, kommentoi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Turkulaislähtöinen Valtola siirtyy TUTOon Lukon A-nuorista. Viime kaudella 20-vuotias puolustaja iski 46 ottelussa tehot 1+17. Kaudella 2012-13 hänet valittiin B-nuorten SM-sarjan parhaaksi puolustajaksi sekä pelaajaksi, kun hän tehtaili 48 ottelussa komeat pisteet 24+34.

− Valtola on hyvin mielenkiintoinen pelaaja jonka vahvuudet ovat hyvin tiedossa, Kallella on poikkeuksellista taitoa pelaamisen suhteen. Varsinkin ympäristön muutoksen uskon tekevän Valtolalle hyvää, koska nyt häntä rohkaistaan pelaamaan vahvuuksiensa mukaisesti, Aittola totesi.

Jokerikasvatti Vuorijärvi kiekkoili jo viime kaudella Mestiksen RoKissa, mutta siirtyi kesken kauden Norjan kakkossarjaan. 24-vuotias puolustaja ehti pelaamaan rovaniemeläisryhmässä 28 ottelua ja kokosi niissä tehot 4+8. Puolustajan sopimuksessa on koeaika.

− Vuorijärvessä on hyvää potentiaalia läpimurron tekoon hieman varttuneemmalla iällä. Jokereiden jälkeen Nicolla meni muutama kausi vähän siellä ja täällä, mutta viime kaudella hän pelasi RoKissa erittäin hyvää jääkiekkoa. Vuorijärvi on erittäin sisukas pelaaja puolustussuuntaan ja kiekollisesti pelirohkea, Aittola kertoi.

− Nicon kanssa on sovittu tryout siltä pohjalta, että hän lunastaa paikkansa pelaavasta miehistöstä. Jonon jatkoksi hän ei ole tulossa, eikä häntä sinne myöskään ole hankittu.

» Lähetä palautetta toimitukselle