TUTOlle nuorta voimaa kentän molempiin päihin

MESTIS / Uutinen
Haaranen kiekkoili viime kaudella LeKissä.
Kuva © Jarno Hietanen
TUTO on tehnyt yksivuotiset sopimukset puolustaja Matias Haarasen sekä hyökkääjä Niklas Lehtimäen kanssa.

Matias Haaranen siirtyy TUTOon HPK:sta. Päättyneellä kaudella 20-vuotias puolustaja pelasi pääasiassa lainalla LeKissä, jossa hän keräsi 49 ottelussa tehot 3+19. Nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Haaranen on pelannut urallaan 60 Liiga-otteluakin.

− Haaranen on hankittu johtamaan puolustustamme kiekollisesti, ja hänellä on siihen kaikki kyvyt olemassa. Hän on kiekollisesti erittäin taitava, ja hänen luistelu on puhdasta taidetta. Haarasella on iso tilaus varsinkin meidän valmennuksen pelilliseen sapluunaan. Hänen puolustuspelaaminen on Liigassa asti testattua. Kaudella 2015-2016 Haaranen oli HPK:n ainoa aktiivisesti pelannut puolustaja, jonka tehotilasto ei ollut miinuksella. Taidolle on aina tilausta, ja sitä Haaranen TUTOon tuo, kuvaili TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Niklas Lehtimäen viime kausi jäi hyvin vajaaksi loukkaantumisen vuoksi ja hänelle kertyi ainoastaan kolme ottelua Sportin A-nuorissa. 21-vuotias hyökkääjä on juniorivuosinaan edustanut Ässiä ja Lukkoa. Hän on pelannut myös kaksi kautta Pohjois-Amerikan NAHL- ja USHL-sarjoissa.

− Ikävät loukkaantumiset ovat haitanneet Lehtimäkeä viimeisen kahden kauden aikana, mutta nyt mies on terve, ja tulee TUTOon tavoittelemaan pelipaikkaa. Lehtimäki on erinomainen yhdistelmä luisteluvoimaisuutta, taitoa sekä kovuutta. Odotettavissa on kovaa taistelua, maaleja ja erittäin kovia taklauksia, Aittola kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle