TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

TUTO vahvistuu nuorella slovakkivahdilla

MESTIS / Uutinen
Sabol on pelannut Slovakian nuorisomaajoukkueissa.
Kuva © hokej.sk
TUTO on tehnyt sopimuksen slovakialaisen Richard Sabolin kanssa.

Sabol siirtyy turkulaisjoukkueen maalille 1+1-vuotisella sopimuksella. Viime kauden 22-vuotias Sabol pelasi kotimaansa kakkossarjassa HC 46 Bardejovin riveissä. Hän torjui 28 ottelua torjuntaprosentilla 92,2.

− Kuluneet kaudet ovat todistaneet meille, että tarvitsemme kauden alusta lähtien kolme maalivahtia. Etsimme kevään ajan kolmatta vahtia rauhassa. Lopulta löysimme meille täydellisesti sopivan maalivahdin. Richard on nuori ja lahjakas pelaaja, jolla on jo runsaasti kokemusta miesten sarjoista, kommentoi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Pelaajasopimuksen toinen vuosi on optiollinen. Tämä mahdollistaa meille jo nyt seuraavan vuoden rakentamista. Richardilla on ensimmäinen kausi aikaa tottua suomalaiseen jääkiekkoon. Nuori pelaaja tarvitsee peliaikaa, ja koska Richard ei ole enää juniori-ikäinen on hänen kanssaan sovittu, että peliaikaa voidaan hakea myös Suomi-sarjasta.

Slovakkivahti on edustanut maataan alle 18-ja 20-vuotiaiden maajoukkueissa ja saanut vyölleen kolmet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Häneltä löytyy kokemusta myös muun muassa Pohjois-Amerikan USHL-sarjasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle