TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

TUTO vahvistuu liigakonkareilla ja vanhalla tutulla

MESTIS / Uutinen
Lehtinen palaa TUTOn paitaan.
Kuva © Timo Savela
TUTO on tehnyt sopimukset Teemu Elomon ja Oskari Lehtisen kanssa. Lisäksi puolustaja Markus Seikola liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Loppukauden mittaisella sopimuksella TUTOon siirtyvä Teemu Elomo on pelannut alkukauden Unkarin pääsarjaa sekä Slovakian kakkossarjaa. 37-vuotias laitahyökkääjä on pelannut urallaan 438 Liiga-ottelua TPS:n ja Bluesin väreissä ja voittanut kolme Suomen mestaruutta. Ulkomailla Elomo on pelannut myös Tanskan, Ranskan, Itävallan ja Kazakstanin pääsarjoissa sekä Ruotsissa SHL:ää että Allsvenskania.

− Ollaan Teemun kanssa keskusteltu vuodesta 2013 Turkuun palaamisesta ja viikko sitten olimme yhteyksissä ulkomaan tapahtumista. Saimme yhteisymmärrykseen, että olisi aika palata kotiin ja käynnistimme projektin. Koska pelaajabudjetti on käytetty, teimme viime viikon töitä yhteistyökumppaneiden kanssa, että saimme Teemun Turkuun paluun aikaiseksi, kertoi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Jääkiekkoa pelataan myös Suomen rajojen ulkopuolella ja Elomo on viimeiset 11 kautta pelannut ammatikseen ulkomailla. Se tarkoittaa päivittäistä tulospainetta ja Elomo tuo meille hirvittävän määrän kokemusta painetilanteessa pelaamisesta. Teemu on meille erittäin arvokas pelaaja loppukaudeksi.

Viime kaudellakin TUTOa edustanut hyökkääjä Oskari Lehtinen palaa myös loppukauden mittaisella sopimuksella Turkuun. Alkukauden 21-vuotias laitahyökkääjä on pelannut Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Lindlövens IF:ssä, jossa viimeisteli 15 ottelussa tehot 2+6.

− Lehtinen palaa kotiin Ruotsin-reissulta ja se on meille hieno asia, koska nyt saadaan viime kaudella läpimurron tehnyt oma poika kotiin. Lehtisen laukaus ja maalintekokyky ovat meille kaivattu ja hyvä lisä loppukautta ajatellen. Ylivoimassa Lehtisellä on kätisyyden ansiosta ruutua luvassa, Aittola totesi.

Seikola harjoitusvahvuuteen, Mäkisen tilanne auki

Puolustuspäähänsä turkulaisryhmä sai myös kokeneen vahvistuksen, kun 630 Liiga-ottelua pelannut Markus Seikola liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen. Urallaan neljästi Liigassa puolustajien maalipörssin voittanut 33-vuotias Seikola on pelannut kuluvalla kaudella neljä ottelua Suomi-sarjan VG-62:ssa.

− Seikola on pelannut sekä harjoitellut syksyn ja on nyt valmis hyppäämään joukkueen mukaan. Markus harjoittelee mukanamme viikon ja sen jälkeen katsomme, mikä on lopputulos. Seikola on innostunut mahdollisuudesta lähteä tuttujen valmentajien projektiin mukaan, Aittola kommentoi.

SaiPasta lainalla turkulaisryhmässä ollut puolustaja William Mäkinen puolestaan harjoittelee maajoukkuetauon ajan lappeenrantalaisjoukkueen kanssa ja hänen tilanteestaan tiedetään enemmän loppuviikosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle