TUTO vahvistuu kolmella hyökkääjällä ja Jokerit-puolustajalla

LIIGA, MESTIS, KHL / Uutinen
Jere Sneck on Jokereiden sopimuspelaaja.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TUTOn puolustus jämäköityy raamikkaalla jokeripakilla, kun turkulaisseura lainaa Jere Sneckiä ainakin syyskauden ajan. Sneckin lisäksi TUTO-nutun kiskovat päälleen hyökkääjät Oskari Siiki, Patrik Virta sekä Aki Juusela.

Puolustaja Jere Sneck siirtyy syyskauden kestävällä lainasopimuksella TUTOn riveihin. 21-vuotias jokerikasvatti pelasi viime kaudella Mestistä 31 ottelua Kiekko-Vantaan paidassa tehoin 5+4=9. Isokokoinen pakki toimi viime kaudella myös Kiekko-Vantaan varakapteenina.

− Jere on puolustaja, jota olemme koko kesän ajan ryhmäämme kaivanneet. Sneck pelaa TUTOssa alustavasti syyskauden, jonka jälkeen katsomme tilannetta Jokereiden kanssa uudelleen, TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kuvaili 190-senttistä puolustajaa.

Hyökkääjistä Oskari Siiki ja Patrik Virta saapuvat TUTO-paitaan alustavasti koko kauden kattavalla lainapestillä TPS:stä. Siiki oli viime kaudella juhlimassa TPS:n paidassa A-nuorten Suomen mestaruutta. A-nuorten lisäksi Siiki pelasi Liigan puolella 28 ottelua, joissa kertyivät tehopisteet 1+5=6.

− Siiki on luontainen pisteitä tekevä hyökkääjä, jonka suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja tuloksen teossa. Siiki on urheilullisesti hyvin työteliäs pelaaja ja istuu erittäin hyvin ryhmäämme, kommentoi Aittola.

Patrik Virran viime kausi sujui niin ikään A-nuorten SM-liigassa, kun hyökkääjä keräsi HPK:n paidassa peräti tehopisteet 29+46=75. Liigan puolella Virta iski viidessä ottelussa kaksi maalia.

− Virta oli viime kaudella A-nuorten SM-liigan paras pelaaja ja kyseessä on poikkeuksellisen lahjakas pelaaja. Pelitaitavuudessa Virta on nuorellakin iällä Mestikseen erittäin kovan luokan vahvistus, Aittola totesi.

Kolmas hyökkääjä, joka saapuu TUTOon, on 24-vuotias Aki Juusela. Suomi-sarjan HC Satakunnassa sekä Mestiksen KooKoossa viime kauden viettänyt Juusela saapuu Turkuun koeajalle.

− Akilla on ollut kaksi viimeistä kautta huonoa onnea loukkaantumisten suhteen, mutta tämän kesän Aki on päässyt harjoittelemaan terveenä. Hirmuisella laukauksella varustettu Juusela on pelaaja, jossa on terveenä ja kunnossa olleessaan erittäin iso potentiaali ulosmitattavana. Juusela on nyt alkuun kaksi viikkoa koeajalla ryhmän mukana, Aittola kertoi.

TUTOlla on tällä hetkellä kasassa 25 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle