TuTo Mestis-kauden 2007-08 valtias

MESTIS / Uutinen
Mestiksen pelikausi saatiin pakettiin ja TuTon juhlat käyntiin keskiviikkoiltana, kun turkulaiset varmistivat mestaruutensa suvereenin esityksen jälkeen Kajaanissa.
2007-08 TuTo

Viimeistä kauttaan TuToa valmentaneen Ismo Lehkosen projekti päättyi ylivoimaiseen mestaruuteen. TuTo voitti Mestiksen runkosarjan 21 pisteen erolla seuraavaan ja hävisi pudotuspeleissä vain kaksi ottelua.

Matkalla mestaruuteen ja 125 000 euron palkintopottiin TuTo kukisti puolivälierissä SaPKon voitoin 3-0, välierissä KooKoon 3-1 ja loppuotteluissa Hokin 3-1.

Ratkaisevaksi osoittautuneen neljännen finaalin TuTo voitti Kajaanissa finaalisarjan suurimmalla marginaalilla maalein 2-6. Huomattavasti kontrolloidummin esiintyneiden turkulaisten voiton sinetti oli Tero Forsellin johtaman ykköskentällisen kolme ylivoimamaalia.

Forsell voitti myös pudotuspelien pistepörssin tehopisteillä 5+11 ennen Jukureiden Timo Kuuluvaista (6+7) sekä mestaripakkeja Kai Syväsalmea (3+10) ja Pasi Järvistä (1+12).

Mestarijoukkueen leveästä materiaalista kertoo, että tehotilaston voitti joukkueen kolmos-nelosketjun sentteri Aleksi Sillanpää (+10) yhdessä TuTo-pakki Matti-Pekka Pelkosen kanssa. Sillanpää myös valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Hopeaa vei Kai Suikkasen valmentama edelliskauden mestari Kajaanin Hokki. Pronssitilan nappasi Mikkelin Jukurit vastuuluotsinaan Kari Makkonen.