TUTO julkisti joukkueensa rungon

MESTIS / Uutinen
Turkulainen TUTO Hockey hyökkäsi jälleen ryminällä framille julkaisemalla kerralla peräti 16 pelaajasopimusta.

Juhani Tammisen tulevalla Mestis-kaudella luotsaama TUTO Hockey julkisti kertaheitolla joukkueensa rungon. Turussa luotetaan pitkälti viime sesongilla seuran pudotuspeleihin taistelleisiin pelaajiin, mutta myös uusia ja uusvanhoja kasvoja liittyy "Aurinkokuninkaan armeijaan".

Täysin uusina niminä TUTOn paidassa tullaan näkemään Peliitoista siirtyvä puolustaja Tony Vidgren sekä SaPKossa viimeiset kaksi kautta pakitellut Iiro Vehmanen.

– Vidgren on turkulaisen kiekkokoulun puolustajalahjakkuuksia, joka palaa muutaman vuoden kiertoretken jälkeen takaisin kotiin, totesi TUTO-luotsi Tamminen.

– Vehmanen on puolestaan porilaisen kiekkokoulun kasvatti, joka pelasi viime kaudella Mestiksen yllättäjäjoukkueessa SaPKossa ollen joukkueen ykköspakki. On todella hienoa saada Iiro TUTO Hockeyhyn.

Paluumuuttajia ovat puolestaan Peliitoista takaisin Turkuun tuleva keskushyökkääjä Anton Kokkonen ja Kainuussa pyörähtämässä käynyt laitahyökkääjä Arttu Niskakangas.

– Kokkonen on TUTOn omia kasvatteja, joten on hienoa saada hänet takaisin kotiin muutaman vuoden Heinolan vierailun jälkeen, Tamminen kommentoi.

– Niskakangas palaa TUTOon vuoden tauon jälkeen. Hän on osoittanut viime kausina olevansa Mestiksessä takuuvarma 20 maalin hyökkääjä.

Niskakankaan TUTO-sopimus on kaksivuotinen. Vidgrenin, Vehmasen ja Kokkosen sopimukset käsittävät puolestaan vain tulevan Mestis-kauden 2012–2013.

– On sanomattakin selvää, että tällaisille pelaajille on paikka joukkueessa. Erityisen iloinen olen, että saimme Artun kiinnitettyä joukkueeseen kahdeksi seuraavaksi kaudeksi, Tamminen mehusteli.


Tommi Virtanen jatkaa TUTOn luottomiehenä myös ensi kaudella.

Virtaset, Keinänen ja Vainiola jatkajien joukossa

Uusien hankintojen lisäksi TUTO solmi yhteensä 11 jatkosopimusta. Turkulaisten peräpäätä tiivistävät myös jatkossa maalivahti Tommi Virtanen, puolustajat Marlo Koponen, Mikael Aaltonen ja Markus Laine sekä seuran A-nuorista edustuksen mukaan nouseva Simo Pasonen.

Hyökkäyspäässä nähdään tulevallakin kaudella Antti Virtanen, Ville-Vesa Vainiola, Aki Keinänen, Anrei Hakulinen, Jesse Virtanen, Teemu Aarnio ja Markus Mäkinen.

– Tämä on erittäin hyvä runko ensi kautta varten, jota vahvistamme kauden lähestyessä. Joukkuetta rakentaessa olemme huomioineet uudet tutolaiset arvot, TUTOn päävalmentaja Juhani Tamminen sanaili.

Antti Virtasen pelaajasopimus kestää peräti kevääseen 2015 asti, kun taas muut jatkosopimukset sorvanneet pelimiehet pistivät nimensä yksivuotisiin papereihin.

– Jatkuvuutta osoittavat muun muassa Antti Virtasen ja Niskakankaan useamman vuoden sopimukset sekä useat jatkosopimukset. Toisaalta olemme katsoneet tulevaisuuteen kiinnittäessämme omia junioreitamme ja tuto-taustaisia pelaajia, Tamminen tuumi.

Nyt julkistettujen nimien myötä TUTOlla on kasassa yhteensä 18 pelaajasopimusta sekä kahdeksan try-out-sopimusta tulevaksi Mestis-kaudeksi 2012–2013.

» Lähetä palautetta toimitukselle