JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

TuTo julkaisi kolme sopimusta

MESTIS / Uutinen
TuTo on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. TuTon paidan pukevat kaudella 2011–2012 ylleen Toni Jalo, Aki Keinänen ja Tommi Virtanen. TuTo on kolmikolle tuttu seura viime kausilta.

Keskushyökkääjää Toni Jalo (s. 1989) oli lähes vuoden pois kaukalosta käsivamman vuoksi, joka oli lopettaa lahjakkaan miehen uran. Palasi kuitenkin loppukaudesta kaukaloon tehokkaasti. Hän ehti pelaamaan runkosarjassa 14 ottelua tehoin 3+7. Karsintasarjassa Jalo keräsi tehot 0+3.

Päävalmentaja Petri Niukkanen oli selkeästi tyytyväinen uusiin sopimuksiin.

– Jalo on todella kova ammattimies. Miehen ura oli jo välillä vaakalaudalla, mutta kovalla työnteolla ja hyvällä motivaatiolla Toni on elämänsä kunnossa.

Jalo on koittanut siipiään myös SM-liigassa TPS:n riveissä.


Tuttuihin miehiin on helppo luottaa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Keinäsen kuudes kausi – Virtanen palaa TuToon

Aki Keinänen (s.1984) aloittaa syksyllä jo kuudennen kauden TuTo-paidassa. Yhden sarjan parhaimmista laukauksista omaava Keinänen heilutti maaliverkkoja Kupittaalla ensimmäisen kerran jo kaudella 2005–2006. Tämän jälkeen otteluita on kertynyt TuTon paidassa lähes 300 ja maaleja on syntynyt näissä 96 kappaletta.

Keinänen aloitti viimekauden vaisusti, joutuen paikallisen median kritiikin kohteeksi. Lopulta runkosarjan 48 ottelussa syntyi tehot 12+17. Karsintaotteluissa Keinänen oli yksi TuTon tärkeimmistä pelaajista keräten tehot 3+2. Maaleista kaksi oli otteluiden voittomaaleja.

– Keinäselle kun löydetään oikeat ketjukaverit, verkko heiluu varmasti, toteaa Niukkanen.

Keinänen on pelannut Mestistä TuTon lisäksi KalPassa. Hänelle on kertynyt kahdeksan Mestis-kauden aikana 305 runkosarjan ottelua, joissa on syntynyt tehot 103+104. Keinänen on pelannut myös yhden kauden SM-liigaa Ässissä. Tilastoihin kertyi 29 ottelua tehoin 3+2.

Tommi Virtanen (s.1989) debytoi Mestiksessä kaudella 2009–2010. Kausi oli TuTon kasvatille ensimmäinen miesten tasolla. Kaudesta muodostui Virtasen läpimurtokausi siinä määrin, että paikka Urpo Ylösen maalivahtikouluun aukesi. Peliaika kuitenkin oli SM-liigassa vähissä ja torjuntatehtäviä Virtanen haki sarjaporrasta alempaa KooKoon ja TuTon maalinsuulta.

Mestis-otteluita kertyi 13, joista yhdeksän TuTossa.
Torjuntoja Virtaselle kertyi näissä otteluissa 395 torjuntaprosentilla 91,00.

– Tommi on meidän selkeä ykkösmaalivahtimme, Niukkanen lopettaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle