Tuppurainen jatkaa JYPissä - Hubacekin sopimus purettu

LIIGA / Uutinen
Tuppurainen teki pitkän jatkon Jyväskylään.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Jani Tuppuraisen kanssa. Tšekkihyökkääjä Petr Hubacekin pelaajasopimus on sen sijaan purettu.

Jani Tuppurainen jatkaa JYPissä kolmivuotisella sopimuksella. Kahdeksannen kautensa jyväskyläläisryhmässä aloittava Tuppurainen tehtaili päättyneellä kaudella 48 runkosarjaottelussa tehot 12+24. Pudotuspeleissä 36-vuotias laitahyökkääjä viimeisteli 13 ottelussa 10 tehopistettä.

− Kun Jani Tuppurainen vuonna 2008 liittyi JYPiin, hän on sen jälkeen ollut JYPin tehokkain pelaaja. Lisäksi joukkue arvostaa hänet korkealle, kertoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Oululaislähtöinen Tuppurainen on saavuttanut JYP-paidassa kaksi Suomen mestaruutta ja kaksi pronssia sekä European Trophyn mestaruuden. 

JYPiä kaudesta 2011-12 saakka edustaneen Petr Hubacekin kolmivuotisen sopimuksen viimeinen vuosi on puolestaan purettu yhteisymmärryksessä. 36-vuotias tšekkihyökkääjä vietti päättyneen kauden pitkälti ilman perhettään ja haluaa jatkossa olla enemmän kotimaassaan perheensä kanssa.

− Hubacekin oma toive ja toisaalta meidän linjamme laajentaa kokoonpanoamme tulevalle kaudelle auttoivat molempia osapuolia vaivattomaan sopimuksen purkuun, totesi Holtari.

− Hubacek on rehti joukkuepelaaja, joka antoi JYPille paljon. Mitä kovemmat panokset pelissä olivat, sitä enemmän hän pystyi vahvalla taistelullaan auttamaan joukkuetta. JYP kiittää sydämestään "Hubaa".

Jyväskyläläisjoukkue sai lisäksi vahvistusta valmennuspuolelle, kun urheilupsykologi Niilo Konttinen liittyy valmennusryhmään. Hän on ollut voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta keväällä 2014 ja päättyneellä kaudella Tapparassa Suomen mestaruutta.

− Kyse on yksinkertaisesti pelaajan kokonaisvaltaisesta eteenpäin viennistä. Mukana ovat pelaajan fysiikka, pelitaito ja henkinen vahvuus yhdessä, summasi Konttinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle