Tuomas Tarkki lopettaa peliuransa 37-vuotiaana

LIIGA / Uutinen
Tuomas Tarkista muodostui tuttu veräjänvartija erityisesti Liigassa.
Kuva © Timo Savela
Konkarivahti Tuomas Tarkki teki päätöksen peliuransa lopettamisesta. Päätöksestä Tarkki ilmoitti Instagramissa.

Kärpissä ja JYPissä Liigaa pelannut Tuomas Tarkki lopettaa peliuransa 37-vuotiaana. Hän kertoi lopettamispäätöksestään kuvapalvelu Instagramissa.

− Viime perjantaina Kärppien ja Liigan välisessä Alumniottelussa pääsin pukemaan vielä kerran kärppäpaidan päälle ja luistelemaan jäälle Raksilan yleisön eteen. Mielenpainuvampaa tapaa pelata viimeinen peli en pysty kuvittelemaan, Tarkki kuvaili.

Viime kaudella Tarkki edusti kolmea eri joukkuetta. Hän pelasi neljä ottelua sekä Tšekin pääsarjajoukkue Mladá Boleslavissa että Tšekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavassa Benátky nad Jizeroussa.

14 pelattua ottelua Tanskan pääsarjan Rungsted Seier Capitalissa jäivät Tarkin uran viimeisiksi. Raumalaisvahdin ura alkoi Lukossa, ja seuran juniorijoukkueissa hän pelasi aina vuoteen 2001 asti. 

Tarkki pelasi Pohjois-Michiganin yliopistojoukkueessa neljä kautta vuosina 2001-2005. ECHL:ää ja AHL:ää hän pelasi kaudella 2005-2006. Ensimmäisen Liiga-ottelunsa Tarkki pelasi seuraavalla kaudella Oulun Kärpissä, jonka riveissä hän voitti lopulta kaksi Suomen mestaruutta.

JYPissä raumalainen pelasi neljä kautta torjuen joukkueen jokaisella kerralla pudotuspeleihin. Tarkin uralle mahtuu myös ajanjakso 2010-12, jolloin hän pelasi SHL:ää ja KHL:ää. Maajoukkuepaidan Tarkki puki päälleen EHT-turnauksessa kaudella 2007-2008.

Tässä on tullut noin 30 vuotta puettua jääkiekkovarusteita päälle suht säännöllisesti. Viime perjantaina Kärppien ja Liigan välisessä Alumniottelussa pääsin pukemaan vielä kerran Kärppäpaidan päälle ja luistelemaan jäälle Raksilan yleisön eteen. Mielenpainuvampaa tapaa pelata viimeinen peli en pysty kuvittelemaan. Parasta oli että poikani Marius pääsi saattajaksi jäälle. Paljon on nähty ja koettu vuosien varrella. Hienointa on silti vuosien varrella tavatut joukkuekaverit, huoltajat, lääkärit, valmentajat ja kaikki muut ihmiset, joihin olen päässyt jääkiekon ansiosta tutustumaan. Nyt on aika pakata jääkiekkovarusteet kassiin ja aika tehdä jotain muuta. Kiitoksia kaikille!!! -Taake

Henkilön Tuomas Tarkki (@tst80) jakama julkaisu

» Lähetä palautetta toimitukselle