BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Tuomas Takala Ässistä Sportiin

MESTIS / Uutinen
Sport julkaisi kaksi pelaajasopimusta jo muutenkin laajaan pelaajarinkiinsä. Uusina pelaajina Vaasaan siirtyvät keskushyökkääjät Toni Sihvonen ja Tuomas Takala.
lisää

Sihvonen Sportiin
[lue lisää]

Jatkoaika uutisoi jo aiemmin Toni Sihvosen siirron Sportiin, joten uutena nimenä julkistettiin vain Ässistä siirtyvän Tuomas Takalan sopimus. 23-vuotias Takala on kotoisin Seinäjoelta, joten paluu tuttuihin maisemiin oli Takalalla osittain siirron takana.

– Tuomas on erinomainen alivoimapelaaja, monipuolinen eli pystyy pelaamaan laidassa tai keskellä, ja on lisäksi Pohjanmaan poika ja sitä kautta täydentää Sportin strategiaa laajentua Pohjanmaan joukkueeksi, kertoi Juhani Tamminen uudesta värväyksestään.

Takala on pelannut useamman kauden ajan Porissa, ja ura Ässissä alkoi jo juniorisarjoissa. Ässissä rooli on jäänyt pieneksi, ja uudet haasteet toivat Takalan Vaasaan.

– Pohjanmaa on sydämessä, ja nyt sai palata tuttuihin maisemiin. Tässä on mahdollisuus myös kehittää omaa uraa. Tamilla on paljon annettavaa ja voin oppia paljon häneltä. Lisäksi tässä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä pelaamaan ainutlaatuisia pelejä, Takala viittasi keväällä odottaviin liigakarsintoihin.

Toni Sihvonen ei paikalle tilaisuuteen päässyt, mutta Tamminen totesi "Soosin" olevan joukkueeseen täsmähankinta.

– Hän on erinomainen aloittaja, kulmavääntäjä ja puolustava pelaaja. Me ei hankittu häntä pistenikkariksi, vaan johtamaan tätä joukkuetta yhdessä (Markus) Jämsän ja (Mikael) Hallbäckin kanssa. Hän on Takalan kanssa balansoiva pelaaja, joka on sellainen joka turvaa omaa johtoa kun ollaan maalin johtoasemassa, Tamminen kertoi kokeneesta Sihvosesta.

Puhelimitse tavoitettu Sihvonen ottaa Sportin tarjoaman haasteen ilomielin vastaan. Tilanne on kokeneelle sentterille kaikinpuolin uusi, sillä mestaruuksien ja MM-kisojen lisäksi käytännössä vain liiganousu on Sihvoselta kokematta.

– Haaste on kova ja mielenkiintoinen, ja minulle aivan uusi tilanne. Chris Allenin kanssa viime kaudella puhuin paljon Sportista ja se vaikutti positiivisesti päätökseen tulla Sportiin, Sihvonen kertoi.

Mestikseen on tällä kaudella saatu haalittua useita kovan profiilin pelaajia, joista aiempina kausina ei olisi voitu uneksiakaan. Sihvonen tietää kokeneena pelaajana myös syyt tähän, ja omaankin sitoutumiseensa.

– Jos liiga ei olisi auki niin vaikea olisi nähdä että olisin silloin Mestikseen tullut. Muutenkin Mestis on ollut pitkään "unohduksissa" ollut sarja ja viime aikoina profiili on noussut, ja varmasti liiganousun mahdollisuus sitä kasvattaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle