Tulokashyökkääjän hattutemppu siivitti Sabresin voittoon

NHL / Uutinen
WINNIPEG, MB - JANUARY 10: Josh Gorges #4, Sam Reinhart #23 and Ryan O'Reilly #90 of the Buffalo Sabres celebrate Reinhart's hat trick goal against the Winnipeg Jets at the MTS Centre on January 10, 2016 in Winnipeg, Manitoba, Canada. (Photo by Jonathan K
Kuva © Getty Images
Sam Reinhart nousi päärooliin Evander Kanen odotetussa paluuottelussa entiseen kotihalliinsa.

Buffalo Sabres nousi voittajaksi iltapäivän vierasottelussaan Winnipeg Jetsiä vastaan ottelussa, jossa viime kaudella kohun saattelemana Winnipegistä pois kaupattu Evander Kane palasi entiseen kotihalliinsa.

Buffalo Sabres kävi hakemassa vieraspisteet 4−2-lukemin, kun Sabresin tulokashyökkääjä Sam Reinhart nousi kirkkaimpiin parrasvaloihin ohi Kanen ja niin ikään entisessä kotihallissaan pelanneen Zach Bogosianin.

Jo viime kaudella yhdeksän ottelun verran NHL-tuntumaa hakenut kaksikymppinen sentteri viimeisteli kolme Sabresin neljästä osumasta ja nosti samalla kauden maalimääränsä kahteentoista. Reinhart palkittiin tehoillastaan ottelun parhaana pelaajana.

Jets oli ottelussa kokonaisuutena hallitsevampi, muttei kyennyt ohittamaan loistoillan Sabres-maalilla pelannutta Linus Ullmarkia kuin kahdesti. Tulokaskauttaan pelaava ruotsalaistorjuja venyi kiekon tielle kaikkiaan 42 kertaa ja pokkasi ottelun kolmostähden palkinnon.

Kane sai ottelussa yli 21 minuuttia peliaikaa ja oli alustamassa Reinhartin tyhjään maaliin iskemää 4−2-maalia. Kanadalaislaituri yritti vielä ottelun jälkeen tyynnytellä paluunsa herättämää kohua.

− Tämä oli meille vain kauden 42. ottelu. Minulle (henkilökohtaisesti) tämä oli vain kiekko-ottelu muiden joukossa ja olen tyytyväinen, että onnistuimme ottamaan voiton.

Kane-kaupassa liikkuneista pelaajista Kanen ja Bogosianin lisäksi kaukalossa nähtiin yhden maalisyötön Jets-paidassansaalistanut Drew Stafford, Tyler Myers ja kauden 11. ottelunsa pelannut Joel Armia.

Suomalaisväriä otteluun toi Armian lisäksi Sabresin Rasmus Ristolainen, jolle kellotettiin jälleen eniten peliaikaa joukkueestaan. Hänelle merkittiin myös maalisyöttö Reinhartin 2−1-ylivoimaosumaan.

Blackhawks ja Panthers edelleen voitokkaina

Hallitseva Stanley Cup -mestari Chicago Blackhawks otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Colorado Avalanchen kotonaan lukemin 6-3. Marian Hossa ja Patrick Kane tekivät kaksi maalia mieheen, Matt Duchene puolestaan oli mukana vieraiden jokaisessa osumassa viimeisteltyään kaksi ja alustettuaan yhden maalin.

Florida Panthersin voittoputki on vielä chicagolaisiakin komeampi, kun joukkue voitti jo 12. kerran peräkkäin. Tällä kertaa Edmonton Oilers joutui nöyrtymään Panthersin ykkösketjun edessä: ketjun laiturit Jaromir Jagr ja Jonathan Huberdeau tekivät voittoon tarvitut maalit Oilersin kaaduttua 2-1.

WINNIPEG - BUFFALO 2-4
WASHINGTON - OTTAWA 7-1
CHICAGO - COLORADO 6-3
MINNESOTA - NEW JERSEY 1-2
ANAHEIM - DETROIT 1-2
EDMONTON - FLORIDA 1-2

» Lähetä palautetta toimitukselle