Tukholman AIK:lle ei lupaa siirtyä KHL:ään

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsin jääkiekkoliitto eväsi AIK:n hakemuksen jättää Ruotsin sarjajärjestelmä ja siirtyä pelaamaan Venäjän avointa liigaa KHL:ää. Tällä hetkellä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava seura tyytyy liiton päätökseen ja aikoo jatkaa pelaamistaan maan sarjoissa.

Talousvaikeuksista kärsineen AIK:n oli tarkoitus siirtyä Venäjän liigaan ensi syksynä. Seuran puheenjohtaja Peter Mellkvist toteaa päätöksen olleen kohtuullisen odotetun, mutta keskustelu ja kehitystyö hänen mukaansa jatkuu.

– Ei tarkoittaa ei, emmekä aio jättää ruotsalaista sarjajärjestelmää. Minulla oli tunne tällaisesta päätöksestä, kun keskustelimme [Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtajan] Christer Englundin kanssa tämän prosessin aikana.

– Heidän oli tehtävä tällainen päätös ennakkotapauksena. Ruotsin jääkiekon kansainvälistyminen on käynnissä ja monet seurat pohtivat tulevaisuuttaan. Päätös ei kuitenkaan ole kiveen kirjoitettu, vaan aiomme jatkaa tämän prosessin myötä luotujen suhteiden kehittämistä.

AIK on seitsenkertainen jääkiekon Ruotsin mestari, joka on valahtanut suurvuosistaan alas ja pelannut viimeiset kahdeksan kautta Allsvenskanissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle