Tugnutt Texasin lämpöön

NHL / Uutinen
Dallas Stars ja Columbus Blue Jackets tekivät kaupan jossa kokenut 34-vuotias maalivahti Ron Tugnutt siirtyi Texasiin. Aiemmin Stars ilmoitti ettei se aio jatkaa toisen veteraanin Ed Belfourin sopimusta vaan antaa hänen siirtyä kesän aikana muualle.

Columbus saa korvauksena Tugnuttista ja toisen kierroksen varausoikeudesta Dallasin ensimmäisen kierroksen (kaikkiaan 20) varausoikeuden ensi viikonlopun draftissa, joka pidetään Toronton Air Canada Centre`ssä.

Vaihtoa voidaan pitää hieman erikoisena Starsin kannalta. Muutama viikko sitten seura ilmoitti, että se ei jatka Belfourin sopimusta vaan aikoo lähteä ensi kauteen ykkösmaalivahtinaan nuori Marty Turco. Moni ei varmasti uskonut, että Belfourin korvaajaksi hankitaan toinen kokenut ja kallis palkkainen maalivahti, vaan todennäköisempänä pidettiin että Turcon tuuraajaksi pestataan joku halvempi vaihtoehto. Toisaalta jos nuorukaisen peli alkaa pitkän kauden aikana ailahtelemaan, on varalla ainakin kovan tason tekijä.

Kaupan myötä Columbus pääsee varaamaan kaksi kertaa ykköskierroksella. Ensimmäinen vuoro on heti kolmantena. GM Doug MacLean perusteli kauppaa sillä, että nyt he saavat mahdollisuuden varata kaksi pelaajaa heti alussa ja sitä kautta pystyvät jälleen vahvistamaan organisaatiotaan nuorten lupausten osalta. Maalivahtiosastolla seurassa löytyy jo syvyyttä, sillä ensi kaudella päävastuun saanee nuori Marc Denis, mutta hänen takaansakin ovat vielä tulossa sekä Jean-Francois Labbe että viime kesänä varattu Pascal LecLaire.

Tugnutt merkkautti viime kaudelta tilastoihin torjuntaprosentiksi 90% sekä päästettyjen maalien keskiarvoksi 2.85. Mies teki Blue Jacketsin kanssa sopimuksen kesällä 2000 ja pelasi seurassa sen ensimmäiset kaksi kautta. MacLean ei säästellyt sanoja kehuessaan maalivahtinsa panosta seurassa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle