Tsekkivalmentaja Vladimir Vujtekista Venäjän ensimmäinen ulkomaalainen valmentaja

LIIGA / Uutinen
Tsekkivalmentaja Vladimir Vujtek Venäjän Superliigan Jaroslavl Lokomotivin leipiin. Hänen samanniminen poikansa tunnetaan mm. Porin Ässistä.

Venäläisen Sport-Express -lehden 21.5. julkaiseman haastattelun mukaan Vujtek on jo allekirjoittanut sopimuksen venäläisseuran valmentamisesta. Aloitteen asiassa oli tehnyt Lokomotiv, ja Vujtekin suostuminen tehtävään johtui hänen mukaansa etupäässä joukkueen hyvin nuoresta keski-iästä ja lupaavista junioreista.

Vujtek tuo seuraan mukanaan ainakin yhden maanmiehensä - Ässissäkin piipahtaneen Jan Peterekin - ja suunnittelee lisäksi ainakin yhden tsekki- tai slovakihyökkääjän hankkimista. Mikäli Venäjän Superliigan ulkomaalaiskiintiötä nostetaan nykyisestä kolmesta viiteen, aikoo Vujtek täyttää kiintiön nimenomaan tsekki- tai slovakipelaajilla.

Vujtek toteaa lisäksi, että suuria muutoksia joukkueen pelityyliin ei ole luvassa, mutta puolustuspelin hiominen on silti tärkein osa-alue. Tuoreista MM-kisoista puhuttaessa Vujtek muisti Tsekin lisäksi kehua myös Suomen ja Ruotsin joukkueet - hänen mukaansa syy Tsekin lopulliseen paremmuuteen oli yksinkertaisesti pelaajiin iskostunut voittamisen kulttuuri - sama syy, jonka ansiosta Neuvostoliitto aikoinaan hallitsi MM-kisoja.

Vladimir Vujtekin tuleva pesti on sikäli historiallinen, että hän on kaikkien aikojen ensimmäinen Venäjällä työskentelevä ulkomaalainen jääkiekkovalmentaja

» Lähetä palautetta toimitukselle