Tsekki kuritti pikkuleijonia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kisat jatkuivat maanantaina rökäletappiolla. Tsekin taululle latomat lukujen 6-1 (0-1, 5-0, 1-0) myötä Suomi on pakkovoiton edessä tiistaisessa alkulohkon päätöskamppailussaan.

Suomi sai otteluun hyvän alun, kun puolustaja Juho Mielonen osui ylivoimalla vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä vastustaja meni kuitenkin menojaan latoen yhteensä viisi maalia, joista viimeisen vain kymmenen sekuntia ennen taukosummeria. Suomen maalilla Tuukka Raskin kolmanteen erään korvannut Juha Toivonen joutui hänkin vielä antautumaan kertaalleen ylivoimalla.

Tsekin tehokkaimpia pelaajia olivat David Kuchedja (2+1), Tomas Kudelka (0+3) ja David Kveton (2+0). Mielosen maalista syöttöpisteet kuittasivat tililleen Mikko Lehtonen ja Jonas Enlund.

Kolmesta ensimmäisestä pelistään vain kaksi pistettä saalistanut Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä kamppailussa Slovakian tiistaina alkuillasta. Pelin henki on selvä, mutta kova: voittaja jatkaa pudotuspeleihin, häviäjä taas joutuu karsintasarjaan. Suomelle ei riitä ottelusta tasapelikään huonomman maalieron johdosta.

Kanada nöyryytti Tanskaa

B-lohkon toisessa ottelussa Slovakia otti pakkovoiton Sveitsistä, joka jäi täten alkulohkossaan viimeiseksi. Ondrej Otcenas iski joukkueensa molemmat maalit, joista voittomaali syntyi vain 22 sekuntia ennen täyttä aikaa. Tasapisteissä – ja samat maalilukematkin keränneinä – kärjessä majailevat USA ja Tsekki ratkaisevat ykkössijan kohtalon huomenna.

A-lohkossa Ruotsi varmisti jatkopaikkansa kaatamalla Saksan tiukassa ottelussa. Kanada ei puolestaan sortunut lepsuiluun jumbo-Tanskaa vastaan, vaan nuiji sen maanrakoon luvuin 15-1. Maalinteossa onnistui peräti kymmenen eri vaahterapaitaa. Lohkon kärkikolmikon keskinäinen järjestys ratkaistaan huomenna, kun Kanada pelaa tänään huilannutta Venäjää vastaan ja Ruotsi kohtaa Tanskan. Venäjä on voittanut kaikki kolme ensimmäistä peliään, Kanadalla ja Ruotsilla on plakkarissa neljä pistettä kumpaisellakin.

Slovakia-Sveitsi 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Kanada-Tanska 15-1 (2-0, 5-1, 8-1)

Ruotsi-Saksa 3-2 (0-0, 3-1, 0-1)