Tsekki ja Suomi tasasivat pisteet, Slovakia nollasi Sveitsin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Nuorten MM-kisojen viimeistä edellisellä kierroksella Suomi varmisti pääsynsä jatkopeleihin tasapelillä Tsekkiä vastaan. A-lohkossa Slovakia pudotti 3-0 voitolla viime kisojen nelosen Sveitsin jatkosta.

Edellisten pelien tapaan Suomi meni ottelussaan 1-0 johtoon. Maalin tekijänä oli onnekkaiden vaiheiden jälkeen Matti Aho. Maali tuli vasta toisen erän kolmannella minuutilla, vaikka molemmilla joukkueilla oli ensimmäisessä erässä useitakin hyviä tilanteita maalintekoon. Kymmentä minuuttia myöhemmin Tsekin näkyvin poelaaja Jiri Hudler tasoitti pelin. Hudler laukoi siniviivalta kovan vedon Tuomas Immosen jaloista ja vetosi kimposi suomalaisittain epäonnekkaasti Mikko Kaltevan mailan kautta maalin yläkulmaan.

Suomi meni uudestaan johtoon kolmannessa erässä. Maalintekijänä oli kovalla laukauksella hyvän ottelun pelannut Tomi Mäki, joka sai onnekkaan syötön parivaljakolta Topi Jaakola-Tuomas Mikkonen. Ottelua oli jäljellä enää vajaa viisi minuuttia kun Tsekki onnistui hyödyntämään yhden kuudesta suomalaisten ottamasta jäähystä. Hudler laukoi jälleen kaukaa, mutta kiekko kimpoili maalin eteen unohtuneelle Milan Michalekille, joka onnistui kiertämään Kari Lehtosen. 33 laukausta torjunut maalivahti Lehtonen palkittiin Suomen parhaana pelaajana.

Tasapeli merkitsi Suomelle varmaa pääsyä jatkopeleihin. Viimeisen kierroksen ottelutulokset ratkaisevat lohkon lopulliset sijoitukset. Suomen ja Kanadan ottelussa ratkeaa lohkon voitto, johon Kanadalla riittää tasapelikin. Ruotsi ja Tsekki ratkaisevat keskinäisessä ottelussaan kolmannen jatkoonmenijän.

A-lohkossa jatkoonmenijät ovat jo selvillä. Slovakia voitti hyökkäyksensä tehottomuuden kanssa tuskailevan Sveitsin 3-0 ja USA:n nujersi helposti Valko-Venäjän 8-2. Sveitsin viimeisellä kierroksella kohtaava Venäjä on jo varmistanut lohkovoittonsa ja Slovakia ja USA ratkaisevat keskenään kakkossijan.