Trottier Rangersin peräsimeen

NHL / Uutinen
New York Rangers ilmoitti eilen torstaina valmentajan metsästyksen olevan vihdoin ohi. Joukkueen uusi valmentaja on Colorado Avalanchen kakkosvalmentajana viime vuosina toiminut Bryan Trottier.

Glen Sather ehti haastatella montaa kokeneempaa valmentajaehdokasta (Hitchcock, Brooks, Nolan) ennen kuin ehkä hieman yllättäenkin päätyi päävalmentajana kokemattomaan Bryan Trottieriin. Kaukalon sisäpuolella menestyksekkään uran tehnyt Trottier on toiminut vain vuoden verran päävalmentajana, AHL-liigan Portland Piratesissa kaudella 1997-98. Vähäisestä päävalmentajakokemuksesta huolimatta Trottier on kerännyt mainetta ja kokemusta seitsemän kauden verran NHL:ssä apuvalmentajana. Vuosina 1994-1997 hän toimi Pittsburghissa apuvalmentajana ja viimeiset neljä kautta kuluivat Bob Hartleyn apulaisena Coloradossa. Coloradossa Trottierin kunnostautui erityisesti nuorten pelaajien valmennuksessa ja erikoistilannepelaamisen osa-alueilla.

Trottier voitti urallaan pelaajana kuusi Stanley Cupia pelaajana (kaksi Pittsburghissa ja neljä Islandersissa) ja yhden valmentajana (Colorado). Mestaruuksien lisäksi Trottier voitti uransa aikana monia henkilökohtaisia palkintoja ja hänet valittiin uran jälkeen Hockey Hall Of Fameen vuonna 1997.

» Lähetä palautetta toimitukselle