Trevor Linden lopettaa uransa

NHL / Uutinen
Trevor Linden ilmoitti lopettavansa komean pelaajauransa. Vancoverin pitkäaikainen kapteeni ehti tehdä uransa aikana paljon jääkiekon hyväksi kaukalon ulkopuolella.

Runkosarjassa Linden teki yhteensä 375 maalia ja antoi 492 syöttöä. Pudotuspeleissä Linden pelasi 124 ottelua ja teki näissä 34+65=99 pistettä. Linden pelasi urallaan Vancouver Canucksissa yhteensä 16 kauden aikana. Canucksin lisäksi Linden edusti lyhyen aikaa myös NY Islandersia, Montreal Canadiensia ja Washington Capitalsia.Linden pelasi NHL:ssä yhteensä 18 kautta ja 1382 runkosarjan ottelua. Linden oli Vancouver Canucksin ensimmäisen kierroksen varaus kesän 1988 varaustilaisuudesta. Lindenin kyvyt kiekkoilijana olivat monipuoliset.

Kentällä Linden oli läpi pelaajauransa kova taistelija, kentän ulkopuolella Linden tunnettiin johtavana persoonana. Hänet valittiin vain 21-vuotiaana Vancouver Canucksin kapteeniksi ja hän vei kapteenina seuransa yhden voiton päähän Stanley Cupista keväällä 1994. Linden toimi Vancouverin kapteenina vuoden 1997 kevääseen asti.

Linden toimi Canucks-kapteeniuden lisäksi myös NHL:n pelaajayhdistyksen presidenttinä. Linden valittiin pelaajien puolesta toimeen vuonna 1998 ja hän lopetti pelaajayhdistyksen presidentin tehtävät kahdeksan vuotta myöhemmin. Näin Linden koki pelaajayhdistyksen presidenttinä eturivistä myös NHL:n viimeisimmän työehtosopimuskiistan.

Lindenin humanitäärinen työ kentän ulkopuolella oli läpi pelaajauran laajaa. Vuonna 1995 Linden perusti Trevor Linden -säätiön, joka keräsi erilaisilla hyväntekeväisyystempauksilla rahaa sairaiden lasten auttamiseksi. Humanitäärisestä työstään Linden palkittiin vuonna 1997 NHL:n puolesta King Clancy Memorial Trophy -palkinnolla.

Linden oli mukana uransa aikana kahdessa NHL:n tähdistöpelissä. Lisäksi hän edusti Kanadaa vuoden 1988 nuorten MM-turnauksessa, vuoden 1991 MM-turnauksessa, vuoden 1996 World Cupissa ja vuoden 1998 Naganon Olympialaisissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle